IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Gıda Boyasız Mereng (Beze) (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/905940-gida-boyasiz-mereng-beze.html)

NurSima 11 Mart 2021 15:45

Gıda Boyasız Mereng (Beze)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gıda Boyasız Mereng (Beze) Tarifi İçin Malzemeler
1 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı toz kuşburnulu oralet ( alternatifi herhangi renkli toz içecek)
1/2 (yarım) çay kaşığı sirke (elma veya üzüm)
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri

Gıda Boyasız Mereng (Beze) Yapılışı

Yumurtamızın oda sıcaklığında olması önemlidir. Oda sıcaklığında olmazsa şekerimiz iyice erimez ve istenilen kıvamı yakalayamayız beze için.
Yumurtanın beyazı (hiçbir şekilde sarısı gelmeyecek) mikserle koyu kıvam alıp çırptığımız kabı ters çevirdiğimizde düşmeyecek, dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpılır.
Azar azar şeker ve toz içecek ilave edilip eritilerek yumurtaya çırpılarak yedirilir.
Sirkemizi koyup yaklaşık 5 dk kadar daha çırpıyoruz pürüzsüz, mikserimizin ucundan düşmeyecek şekle gelince çırpmayı bırakıp fırınımızı 110-120 dereceye ayarlıyoruz.
Sıkma torbamıza veya kabımıza alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yıldız duyla sarmal olarak boşluklu sıkalım.
Belli aralıklar tepsiye dizip fırının ayarını 100 dereceye düşürüp fırının en alt rafına koyalım.
En az 1 saat fırının kapağını hiç açmadan pişirelim.
Ben 1 saat 10 dakika pişirdim.
Sakız kıvamında seviyorsanız, çatalla tepsiden kolayca çıkıyorsa pişmiş demektir.
Tepsimizi dışarı alalım.
İçi kuru kıvamlı seviyorsanız fırını kapatıp tepsimizi fırı soğuyana kadar içinde bırakalım.
Kahve yanına veya sütle tüketebilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net