Yufkadan Fındık Lahmacun [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yufkadan Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı su 300 gram dana kıyma 2 adet orta soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet sivri biber 2 adet domates Karabiber Pul biber Tuz Yufkadan Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır? İç harcı hazırlamakla işe başlayalım :) Soğan ve sarımsak rendelenir, domates ve biberler çok küçük doğranır. Su ve sıvı yağ hariç tüm malzemeler güzelce yoğurulur. Eğer iç harç katı olduysa yarım çay bardağı su ekleyin çünkü iç harcımızın biraz cıvık olması gerek. Yanı kendinizce ayarlayın domateslerinizin durumuna göre ayarlayın. Su ve sıvı yağı bir kasede karıştırın. Yufkanın bir tanesini açın ve hazırladığınız karışımı üzerine serpin çok ıslatmamaya çalışın. üstüne diğer yufkayı kapatın ve yuvarlak bir şekil verebilecek bir şey ile kesin ben kapak kullandım :) bu yuvarlakları yağlı kağıt koyduğunuz tepsilere yerleştirin ve üstüne hazırladığımız harcı paylaştırın yayın 200 derece de daha önce ısıttığımız fırınımız da kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun :)) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net