🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kilo ıspanak
6 adet yufka ( 1 adet yufkadan 4 tane gül böreği çıkıyor )
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber,kırmızıbiber
üzeri için çörekotu
Hazırlanışı
- Ispanağı yıkayıp ayıklayın ve yaprak kısımlarını bıçak ile iri iri parçalar halinde kıyın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede sıvıyağı ile biraz kavurun.
- Daha sonra salçayı ekleyin. Bir süre daha kavurun. Üzerine ıspanakları ilave edin.
- Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Ispanakların rengi değişene ve hacmi küçülene kadar bekleyin. Daha sonra karıştırın. Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Yufkalara sürmek için yoğurdun içine 1 yumurta, içerisine sıvıyağı ekleyip çırpın.
- Yufkanın 1 tanesini tezgaha yayın. Üzerine karışımdan döküp fırça ile yufkanın her tarafına yayın. Daha sonra yufkayı 4 e bölün.
- Her parçanın geniş kısmına ıspanaklı harcı çizgi şeklinde yayarak koyun. Sonra her parçayı rulo yapar gibi sarın.
- Daha sonra da bir uçtan başlayarak her parçayı kendi etrafında sararak gül şekli elde edin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Artan yoğurtlu karışımın içine 1 yumurta daha kırın,böreklerin üzerine sürün. Çörekotu serpip önceden ısınmış 190 derece fırında pişirin.