IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2010, 16:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TSK'nın İHA ihalesi Vestel'in oldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, yaptığı açıklamada, Vestel'in savunma sanayisinde önem verdiği projeler arasında yer alan insansız hava aracında önemli bir aşamaya geldiklerini belirtti.

Dünyada özellikle ABD ve İsrail'in etkin olduğu bu sektörde Türk teknolojisini geliştirmek üzere çalışma başlattıklarını, bütünüyle Vestel mühendislerinin geliştirdiği aracın test uçuşlarını tamamlayarak, TSK ihtiyaçları için açılan ihaleye girildiğini anlatan Yüngül, ''TSK'nın ihtiyaçları için açılan ihaleyi kazandık.

Ancak anlaşma henüz imzalanmadı. Kısa bir süre içinde imzalayacağız. Toplam 20 milyon dolarlık bir proje olacak. 2 filoda 2 yer istasyonu ve 8 insansız hava aracı üreteceğiz. Üretimi Ankara'da yapacağız. Bu bizim için iyi bir başlangıç olacak'' dedi.

İnsansız hava aracı üretiminin, bir çok dalda teknoloji geliştirme projesi bulunan Vestel için en heyecan verici projelerden birisi olduğuna işaret eden Yüngül, bu alanda biran önce sonuç elde etmek istediklerini ancak savunma sektöründe bu tip projelerin hızlı yürümesinin mümkün olamadığını dile getirdi.

TSK için yapacakları üretimin dünya pazarlarına açılmada kendileri iyi bir referans olacağını, ayrıca sivil kullanım için de üretim yapabileceklerini kaydeden Yüngül, ürettikleri hava aracının ABD ve İsrail'in geliştirdiği teknolojinin altında bulunmadığını, gelecekte çok daha iyi olacaklarını ifade etti.

Yüngül, dünya pazarında önemli bir yer elde etmeyi planladıklarını belirterek,''İnsansız hava aracı üretimi konusunda 7-8 yıllık periyotta dünyada ilk üçte yerimizi alırız. Şu anda önemli olan ilk ihale sonucu ürettiğimiz uçakların biran önce görevlerine başlaması''diye konuştu.

Hava savunma teknolojisinin insansız araçlara yöneldiğini, ABD önderliğinde geliştirilen F 35'in son insanlı savaş uçağı olacağını kaydeden Yüngül, artık ülkeler için yeni rekabet alanının insansız araçlar olduğunu, bu teknolojiye sahip olmanın çok önemli hale geldiğini söyledi.

Yüngül, Türkiye'de TAI'nin de insansız hava aracı ürettiğine dikkat çekerek, ''TAI ile başka bazı projelerde işbirliklerimiz var. Şu anda yok ama bu konuda TAI ile gelecekte işbirliğimiz olabilir'' dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iha, ihalesi, oldu, vestelin, yha


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de din ihalesi kime verildi? Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:38
Tünel ihalesi:) yoSun Fıkra 0 17 Şubat 2011 10:39
Pulkovo Havalimanı ihalesi IC İçtaş'ın oldu Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Şubat 2011 14:07