IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Havacılık Haberleri (https://www.ircforumlari.net/havacilik-haberleri/)
-   -   İnsansız hava aracı Demon göklerle buluştu (https://www.ircforumlari.net/havacilik-haberleri/369650-insansiz-hava-araci-demon-goklerle-bulustu.html)

Chelt 09 Aralık 2010 00:04

İnsansız hava aracı Demon göklerle buluştu
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Birçok üniversitede görevli bilim adamları tarafından geliştirilen insansız hava aracı, ilk kez kanat hareketi olmadan İngiltere semalarında uçtu.
BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, "Demon" isimli araç, yüzlerce küçük jet motorunun püskürttüğü hava sayesinde manevra yapabiliyor. Uçakta bu sayede büyük oranda yakıt ve bakım tasarrufu sağlanıyor.

2,5 metrelik çok küçük bir kanat açıklığına sahip, TITAN 390 N jet motoruyla çalışan uçak karbonfiber kompozitten imal edilmiş.

Demon'un en önemli özelliği ise klasik uçaklardan farklı olarak basınçlı hava sayesinde yön değiştirebilmesi. Peki bu sistem nasıl çalışıyor.

Kanatlarda bulunan basınçlı hava sağlayan yedek güç ünitesi kontrol cihazına basınçlı hava sağlıyor. Bu sistemin üzerindeki uçuş kontrol bilgisayarı ise hava sirkülasyonunu değiştirmek için algoritmaları kulanıyor.

Akışkan itişli sevk ve idare borusu uçağın yönlendirilmesine yardım ediyor. İkincil jetler uçağın idaresinin yönünü değiştirmek için birinci jetlerin içindeki buharı ayarlıyor.

Hava, her kanadın kuyruk kenarının üstündeki ve altındaki deliklerden yayılıyor. Havanın daha üstteki ve aşağıdaki yüzeylerin içinde yönlendirilmesiyle Demon, sağa ya da sola dönebiliyor.

Daha az hareketli parça ve daha gizli profil, bu teknolojinin yakında askeri bölgelerde de kullanılacağı anlamına geliyor.

Demon, Cranfield Üniversitesi, BAE sistemleri ve 9 üniversite tarafından geliştirildi.

İngiliz Sivil Havacılık otoriteleri ilk kez kanatcıksız bir uçuşa izin vermişti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net