IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2010, 12:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IATA, hedefini 9.1 milyar dolara çıkardı




IATA Başkanı Giovanni Bisignani, “IATA 2011 yılı net kâr hedefini yukarı doğru revize ederek 5.3 milyar dolardan 9.1 milyar dolara çıkardı” dedi.

Cenevre’de düzenlenen yıllık Global Medya Günü’nde havacılık sekötründeki son gelişmeleri değerlendiren Giovanni Bisignani, şöyle konuştu: “Kârlılıkta bölgelere göre farklar büyük. 7.7 milyar dolarla kârın en büyük kısmı Asya-Pasifik bölgesindeki havayolu şirketlerinden geliyor. Çin sektörü ileri doğru çekmeye devam ediyor. ABD pazarı 5.1 milyar dolarlık net kârla büyük bir katkı sağlarken, Güney Amerika hava yolları da sektör gelirleri içinde yüzde 4 gibi küçük bir pay almasına karşın 1.2 milyar dolarlık kârla önemli bir katkı yapacak.”

Tedbirler etkiliyor

Avrupa’daki hava yolu şirketlerinin ortaya koyduğu kötü performans hakkında konuşan Bisignani, şu bilgileri verdi: “Avrupa hava taşımacılık endüstrisi Afrika’nın çapının 13 katı büyüklüğünde. Ancak Afrika havayolu şirketlerinin yaptığı 100 milyon dolarlık kâr rakamından sadece dört kat daha fazla. Borç krizinin yanı sıra, yavaş ekonomik büyüme, artan vergiler ve hükümetlerin aldığı kemer sıkma tedbirleri Avrupa çapında havayolu taşımacılık pazarı baskı altında tutmaya devam edecek.”
Eksen doğuya kayıyor
Hızlı gelişen pazarların sektörün çekim merkezini de batıdan doğuya doğru kaydırdığını söyleyen Bisignani, “Geleneksel olarak Kuzey Amerika pazarı hava yolcusu trafiğinde bizim en geniş pazarımız. 2009 yılında hava yolunda Kuzey Amerika’da 655 milyon kişi, Asya’da da 662 milyon kişi yolculuk yaptı. 2014 yılında yolcu trafiğinde 3.2 milyar kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Bu da bugün 2.4 milyar olan yolcu sayısının 800 milyon daha artacağını gösteriyor. Bu artışın 360 milyon kişisi Asya-Pasifik bölgesinden gelecek” dedi.
Star Alliance’ın en popüler oyuncusu THY
DÜNYADA halen 31 havayolu şirketinin üyesi olduğu en büyük havayolu ittifakı Star Alliance, üye şirketlerin genel müdürlerini Yeni Zelanda’nın Queenstown kentinde bir araya getirdi. THY’nin global bir oyuncu olabilmesi için çalıştıklarını söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, “Şu anda Star Alliance içinde çok iyi bir oyuncu konumuna geldik. Belki de burada en popüler havayolu şirketiyiz” dedi. 14 yıl önce 4 şirketle başlayan Star Alliance ittifakının bu yıl Brezilya’dan TAM ve Yunanistan’dan Aegean şirketlerinin katılımıyla 31 üyeye çıktığını belirten Star Alliance Genel Müdürü Jan Albrecht, “Avrupa’da, Latin Amerika’da ne kadar birleşme olursa olsun, bu birleşmeler kıtalar arası, okyanus ötesi hal almadıkça kıtalar arası bağlantılar için, dünyanın her bir yanı ile bağlantı için ittifaklara ihtiyaç var” diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
91, çıkardı, dolara, hedefini, iata, milyar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'10 Milyar dolara koşacağız' Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 18:47
AOL patentlerini 1 milyar dolara satıyor! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Nisan 2012 16:09
2.7 milyar dolara satıldı DaDaS Perakendecilik 0 27 Mart 2012 23:50