IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2010, 12:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Check-in kartları tarihe karışacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



IATA Başkanı Giovanni Bisignani BCBP olarak adlandırılan iki boyutlu bar kodlu uçuş kartı uygulamasının beş yıllık bir program çerçevesinde tüm dünyada uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Cenevre'de yıllık Global Medya Günü toplantısında bir açıklama yapan Bisignani " Manyetik uçuş kartları da kağıt biletler gibi müzelerde tarihteki yerini alacak. İki boyutlu BCBP hem basılı olarak hem de mobil cihazlar için olmak üzere iki seçenekli olacak. Bar kodlu uçuş kartları bir önceki uygulama olan daha pahalı ve yetersiz manyetik uçuş kartlarının yerini alacak. 2008 yılında elektronik biletin başlamasının ardından şimdi de elektronik uçuş kartı yolculara hem daha rahat hem de özgür bir seçim yapma şansı verecek. Şimdi iki boyutlu bar kod uygulaması sayesinde uçuşla ilgili bir dizi proses birkaç saniye içinde tamamlanmış olacak" dedi.

IATA'dan verilen bilgiye göre, bar kodlu uçuş kartı uygulamasının yüzde 100 tamamlanmasıyla birlikte uçak yolcuları check-in işlemini cep telefonlarına gönderilen bar kodlarıyla yapabilecekleri gibi, evde ya da kiosklarda, havaalanlarındaki otomatik check-in makinelerinde saniyeler içinde kendileri yapabilecekler. Ayrıca bağlantılı uçuşlar ya da farklı havayolları ile yapılan uçuşlar için yolcular tek bir bar kodlu uçuş kartı alarak yolculuklarını çok daha seri bir şekilde yapabilecekler. Yeni uygulama ayrıca premium olarak adlandırılan lüks sınıf yolculara bir dizi aşamada otomatik geçiş şansı da verirken, güvenlik kontrollerinden çok hızlı geçiş sağlayacak.

KAĞITSIZ BİR UÇAK YOLCULUĞU
Yeni uygulamayla ilgili olarak Bisignani, "Havayolu şirketleri her yıl yaklaşık 2 milyar uçuş kartı basıyor. Basılı iki boyutlu BCBP'ye geçiş beş yıllık bir proje ve yılda 1.5 milyar dolarlık bir tasarruf sağlanacak. Giderek daha fazla oranda havayolu şirketi yolcularına mobil cihazlar aracılığıyla bar kodu almasını sağladıkça kağıtsız bir yolculuğa doğru gideceğiz" diye konuştu.1983 yılından bu yana kullanılmakta olan manyetik uçuş kartları check-in işlemi sırasında hem pahalı printerler gerektiriyor hem de basılan kağıtların yüksek maliyeti nedeniyle hava yolu şirketleri için önemli bir gider kalemi oluşturuyor.

Şu anda mobil cihazlara uyarlanmış olan bar kodlu uçuş kartları 30 havayolu tarafından uygulanıyor. IATA'nın bu kararıyla kısa zamanda bu uygulamanın birçok havaalanında da geçerli olacağı ve birçok hava yolu şirketi tarafından da benimseneceği belirtiliyor.

Zaman

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
checkin, kartları, karışacak, tarihe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Açık ameliyatlar tarihe karışacak AftieL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mayıs 2014 13:08
Kağıt Haritalar Tarihe Karışacak Spartacus Google 0 10 Haziran 2012 22:29
Isınan bilgisayarlar tarihe karışacak! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 4 09 Mart 2012 10:28
Akne Tarihe Karışacak.. Kralice Sağlık Köşesi 0 18 Nisan 2008 08:00
'Nick' kullanmak tarihe karışacak. Lee Haber Arşivi 0 28 Ocak 2008 11:19