IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2011, 23:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SHGM Yemen'le anlaşmayı yeniledi




14 Ortadoğu ülkesi ile ikili havacılık anlaşması bulunan ve son birkaç yıl içinde bu anlaşmaların tamamını günün koşullarına göre yeniden revize eden SHGM, son olarak Yemen ile ikili hava ulaştırma anlaşmasını yeniledi.

Türk ve Yemen Sivil Havacılık Otoriteleri, 28 Aralık 2010 tarihinde Ankara'da bir araya gelerek iki ülke arasındaki mevcut ikili hava ulaştırma anlaşmasını revize etmek üzere müzakerelerde bulundu.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve Yemen Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Mohammed A. ABDULKADER başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelerde; 2002 yılında Sana'da parafe edilen "Mutabakat Zaptı" ve "Hava Ulaştırma Anlaşması" güncellenerek yeniden parafe edildi.

İmzalanan Mutabakat Zaptı çerçevesinde Türkiye ile Yemen arasında gerçekleştirilecek tarifeli yolcu seferlerinin haftalık 14 frekans olarak, tarifeli kargo seferlerinin ise frekans ve kapasite kısıtlaması olmaksızın yapılmasına karar verildi. Ayrıca taraflar bakım, onarım ve eğitim gibi sivil havacılık konularında işbirliği ve koordinasyon yapmak üzere anlaşma sağladı.

Türk Havayolu işletmelerinin Yemen'nin başkenti Sana'ya gerçekleştirdikleri haftada 4 frekans uçuş sayısının, önümüzdeki dönemde anlaşma çerçevesinde artması planlanıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, Ortadoğu ülkelerine yapılan seferlerin Türkiye'nin dış hat uçuşlarında çok önemli bir payı olduğunu belirterek, bu ülkelerle ikili anlaşmaları revize etmek suretiyle seferlerin artmasını amaçladıklarını kaydetti.

Ortadoğu Uçuş Ağında son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Genel Müdür Dr. Ali ARIDURU, "Türkiye'nin Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, İran, İsrail, Katar, KKTC, Kuveyt, Lübnan, Suriye, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün ve Yemen olmak üzere 14 Ortadoğu ülkesi ile ikili havacılık anlaşması bulunuyor. Anlaşmaları revize ederek yeni nokta ve sefer artışı ilavelerimizle Türk havayolu taşıyıcılarının bölgedeki etkinliği arttırdık. Şu anda, Türk havayolu taşıyıcıları tarafından bu ülkelerde 30'un üzerinde noktaya haftada 400'e yakın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlaşmayı, shgm, yemenle, yeniledi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Putin anlaşmayı imzaladı MasteR06 Haber Arşivi 0 18 Mart 2014 15:23
SHGM'de Başbakanlık müfettişleri Chelt Havacılık Haberleri 0 10 Ağustos 2011 17:31