IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2011, 23:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uçak motoruna kuş girerse ne olur?




Gökyüzünde yaşanabilecek en büyük tehlikelerden biri olan "Kuş çarpması" bir çok pilota zor anlar yaşatırken, yüzlerce yolcunun hayatınıda tehlikeye atabiliyor.

Gökyüzünde pilotlara zor anlar yaşatan kuşların, motora nasıl bir zarar verdiğini merak ediyorsanız bu habere göz atmanız gerekiyor.

15 Ocak 2009’da US Airways pilotlarından Chesley Sullenberger Airbus A-320 tipi uçak kalkıştan hemen sonra bir kuş sürüsünün içine girince uçağın iki motoru da durmuş, acil bir kararla pilot iki motoruda duran uçağı Hudson nehrine indirerek bir çok yolcunun hayatını kurtarmıştı. Sullenberger "Kuş sürüsüne çarptıktan sonra uçağı indirmek için sadece 208 saniyemiz vardı" diyerek yaşanan tehlikeyi de gözler önüne sermişti.

Atatürk Havalimanı çevresi denize yakın olması nedeniyle birçok kuş çeşidine ev sahipliği ediyor. Kuşlar için havaalanlarımızda neler yapılıyor? diyerek görüşlerine başvurduğumuz havaalanı yetkilileri "Kuşlar için edindiğimiz bütün cihazlar belli bir süre sonra yetersiz kalıyor. Mesela 1500 dolara havaalanı çevresindeki kuşlar için bir cihaz alındı. Fakat kısa bir süre sonra bu cihaza dahi kuşların alıştıklarını gördük" diyerek her türlü tedbire rağmen kuş sürülerine bulunan çözümlerin kısa süreli olduğunu belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ilginç bir olayın ardından UTED Onursal Başkanı Sefa İnan ise kuş çarpmalarında hasar ufakta olsa AMM Chapter 5 e göre teknisyen kontrolünün şart olduğunu, kuş çarpmalarında motora önden bakılarak, Core kısmına giren bir şey yoksa fan kısmına bakmanın yeterli olacağını söylemişti. Motorun dışında hasar görünmese dahi motorun içinde yaşanabilecek olumsuzluğun büyük tehlikelere neden olacağını açıklamıştı.

Bugüne kadar birçok uçağın yaşadığı kuş çarpması olayını inceleyen firmalar bu ve benzeri durumlarda neler yapılabileceği konusunda araştırmalara devam ederken yapılan testlerle ilgili bir video olası bir cisimin motora girmesi sonucu ne gibi sorunlar yaratır sorusuna cevap niteliğinde...

İŞTE 2009 YILINDA MANCHESTER HAVAALANINDA YAŞANAN BİR KUŞ ÇARPMA OLAYI


[DM]xgdgu8_kuylar-ucak-motoruna-kacarsa-ne-olury-airporthaber-com_news[/DM]

[DM]xgdgt3_kuy-ucayyn-motoruna-girdi-ve_news[/DM]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
girerse, motoruna, ne, olur, ucak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Türkiye Suriye’ye girerse” ne olur? Violent Haber Arşivi 33 08 Ekim 2012 22:16
Türkiye AB'ye girerse yunanlının gözünde bakın N'olur? Süslü Serbest Kürsü 3 11 Ekim 2009 13:17