IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2011, 10:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya-Türkiye seferinde yolcu patlaması




Mısır ve Tunus olayları nedeniyle, Rusya’dan çıkışlarda ciddi bir azalma gördüklerini ifade eden tur operatörleri, en iyi alternatif destinasyonlardan biri olan Türkiye’de erken başlayan sınırlı sayıda charter seferlerinin ise dolduğunu belirtiyorlar.

Yaşanan son olaylardan sonra Mısır’dan kaçarak Türkiye ve diğer alternatifleri değerlendirmeye çalışan tatilciler için erken charter seferleri koyan turoperatörleri, sınırlı sayıda konan seferlerin özellikle Türkiye’de dolu olarak devam ettiğini söylüyorlar.
Rusya’da yayınlanan haberlere göre, Türkiye’de sezonun 2 ay önceden harekete geçtiği belirtilirken, konan charterlerin dolduğu, Rusya’nın seyahat uyarısının devam etmesinin de yurtdışına çıkışları ciddi oranlarda düşürdüğü belirtiliyor.
Rusya’dan Anyalta’ya ilave seferler koyan Tez Tour’dan Marina Makarkovoy yaptığı açıklamada 11,12 ve 15 Şubatta konan seferlerin tam olarak dolduğu 19 ve 20 Şubat için konanların da aynı paralelde gerçekleştiği vurguladı. Bu dönemde 22 uçuşun da neredeyse tamamen satıldığını belirten yetkili, şuana kadar uçmayanların da karar verme aşamasında olduğunu ifade etti.
Diğer yandan Rusya’dan Antalya’ya ilave seferler koyan şirketlerden Anex Tour yetkilisi Yevgeny Fedorov da Şubat başından beri uçaklarda % 99’a varan doluluklar yaşadıklarını ve sezon dışı olarak kabul edilen bu dönemdeki gelişmenin oldukça önemli olduğunu söyledi.
Öte yandan Şubat ve Mart aylarında Mısır’a gitmeyi planlayan Rusların bir kısmının tatillerini iptal ettiği, önemli bir kısmının da durum değerlendirmesi yaptığı belirtilirken Pegas Touristik’ten Anna Podgornaya, sunulan alternatiflere fazla rağbetin olmayacağını, bunu da nedeninin fiyatlar ve maliyetler olduğunu söyledi.
Son durumu değerlendiren bazı uzmanlar da Mısır dışındaki alternatiflerin mesela Tayland, Goa ve Kanaryaların uzak ve pahalı kaldığını belirtirken özellikle otellerde yükselen fiyatların, bu dönemde yurtdışı çıkışlarda ciddi düşüşler getireceğini savundu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
patlaması, rusyatürkiye, seferinde, yolcu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya: Türkiye'ye güveniyoruz Desmont Haber Arşivi 4 28 Aralık 2014 22:59
Rusya'nın Yeni Yolcu Uçağı Seferde Chelt Havacılık Haberleri 0 23 Nisan 2011 00:58
Rusya'da Yolcu Uçağı Patladı! Sevda Haber Arşivi 0 02 Ocak 2011 11:21
Türkiye'de internet patlaması! She Ağ, Network ve Networking 0 25 Eylül 2009 00:23