IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2011, 13:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Engelliler, kuyruk beklemeden uçağa binecek




Türk Hava Yolları (THY) engelli yolcular için Atatürk Havalimanı’nda özel bir hizmet alanı oluşturdu. Engelli yolcuların işlemleri bundan böyle THY görevlilerine önceden bildirmek kaydıyla, asistan eşliğinde özel alanda yapılacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türk Hava Yolları (THY) engelli yolcular için Atatürk Havalimanı’nda özel bir hizmet alanı oluşturdu. Engelli yolcuların işlemleri bundan böyle THY görevlilerine önceden bildirmek kaydıyla, asistan eşliğinde özel alanda yapılacak. Bilet ve bagajlarını kuyruk beklemeden rahatlıkla yaptıracak engelliler, pasaporttan geçip uçağa binebilecek. THY Genel Müdür Temel Kotil, oluşturulan birimin açılış kurdelesini, hizmet alan ilk engelli vatandaşla birlikte kesti.
Almanya’ya giden Türk asıllı İranlı yolcu Şehnaz Rise, tekerlekli sandalye üzerinde çok güzel bir hizmet olduğundan söz ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni birimde görevlendirilen engelli Ahmet Güzel isimli çalışan da, engelliler için daha önce özel hizmet kontuarları olduğunu ancak bu şekilde ayrı bir yer tahsis edilmesinin çok güzel olduğunu anlattı. UÇAKTA ENGELLİ KOLTUĞU DOĞRU OLMAYABİLİR Temel Kotil ise, engelli vatandaşlar ile hamile, yaşlı, kendini iyi hissetmeyen vatandaşların rahat uçağa binmesini istediklerini söyledi. Kotil, “Uygulamamız ücretsiz. Biz isteyen yolcularımıza tekerlekli sandalye temin ediyoruz. Buradan hizmet alan yolcularımız asistan eşliğinden pasaporttan geçip uçağa binebiliyor. Uçaklarda engelliler için koltuk uygulaması yok. Sadece yan koltuğu boş bırakabiliyoruz. Uçaklarda engelli koltuğu yapmak doğru olmayabilir.” dedi. “Özel ilgi gerektiren yolcular içindir” yazılı bölüme gelen engelliler, önceden THY görevlilerine bildirmek kaydıyla söz konusu noktadan yararlanabilecek. Havalimanına gelince görevli tarafından karşılanacak yolcu, isterse tekerlekli sandalye ile bilet bagaj işlemi yapılacak özel noktaya getirilecek. Daha sonra yine görevli eşliğinde kuyruk beklemeden pasaport kontrolü yapılan engelli, aynı şekilde uçağa götürülecek. CİHAN

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beklemeden, binecek, engelliler, kuyruk, uçağa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mark Zuckerberg Pagani Huayra’ya Binecek Elysian Otomobil Haberleri 0 15 Temmuz 2014 10:51
Beklemeden Yaşa xena Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Eylül 2012 00:09
Bir Şey Beklemeden SeytaninOrkestrasi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Mart 2010 02:24