IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2011, 12:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Kez daha mest ettiler




Gösteri sırasında 9 G kuvvetine maruz kalan pilotun yüzüne dolan kan izleyenlerin nefesini tutmasına neden oluyor. Solo Türk takımındaki pilotların ne kadar riskli bir iş yaptıklarını gösteren görüntüler, izleyenleri heyecanlandırıyor. 9 G'lik bir baskıya maruz kalan pilotun hayatta kalmak için yaptığı hareketler dikkat çekiyor.

Türkiye Hava Gösterisi'ne katılmak üzere İzmir'e gelen Türk Hava Kuvvetleri Solo Türk ekibi, 2'nci Ana Jet Üssü'nde gerçekleştirdikleri gösteri ile izleyenleri heyecanlandırdı. Son derece tehlikeli görünen hareketleri oyun oynarcasına gerçekleştiren pilotlar, İzmir semalarındaki uçak motoru gürültüsünü insanların yüreğinde hissettirdi.

Gösteri sonrası soruları yanıtlayan Solo Türk Takımı pilotu Binbaşı Murat Keleş, sanki kısa bir süre önce tehlikeli gösteriyi yapan kendisi değilmiş gibi rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Sorulara samimi cevaplar veren Binbaşı Murat Keleş, şöyle konuştu: "Gösterimizin asıl amacı hem uçağın perfomansını göstermek hem de Türk pilotlarının perfomansını göstermektir. Aynı zamanda hava kuvvetlerimizin gücünü göstermektir. Gösteri esnasında uçağın limitleri olan artı 9 G ile eksi 3 G arasında değişiyor. Biz de bu limitlerin içerisinde kalacak şekilde artı 9 G eksi 3 G çekecek şeklinde hareketlerimizi icra ediyoruz. Tabi pozitif G esnasında son derece zor bir iş yapıyoruz. Örneğin ben 90 kiloyum yaklaşık 9 G çektiğimiz zaman 800 kiloluk bir ağırlık hissediyoruz üzerimizde. Bütün vücut olarak bütün uçak olarak bunu hissediyoruz. Buna karşı kanın beyinde toplanmasını ya da kanın beyinden aşağı süzülmesini engelleyecek çeşitli hareketler yapıyoruz"

G KUVVETİ NEDİR?

Kısaca G kuvveti denilen terim tam adı Gravity Kuvveti. Havacılıkla bütünleşmiş bir terim olsa da aslında fiziksel bir ifade olan G kuvveti, hıza ve manevraya dayalı hemen her harekette geçerli bir durum. G (Gravity) kuvveti basit anlatımla merkez kaç kuvvetinden oluşan etki olarak tanımlanıyor. Merkezden hareketle daire çizmeye başlayan nesne dönüş çapı oranında G kuvvetine maruz kalır. Günlük hayattan örnek vermek gerekirse çaycının tepsiyi hızlı bir şekilde çevirmesiyle bardakların hiç kaymadığını hatta çayların bile dökülmediği görülür. İşte bunu sağlayan G kuvvetidir. Bu hareket esnasında bardaklar tepsiye adeta yapışır. Havacılıkta ise pilot hem eksi hem de artı G Kuvvetine maruz kalır. Bu durumda pilotları giydikleri özel kıyfetler ölümcül risklerden korur. Ayrıca pilotlar, G Kuvvetine maruz kaldıklarında çeşitli nefes alma taktikleri uygulayarak maruz kaldıkları G kuvvetinin zararından korunur.


[YT]XhXDhHboZsg[/YT]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir, daha, ettiler, kez, mest


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kibariye zamansız şarkılarla mest edecek Seth Müzik Dünyası 0 07 Aralık 2014 14:35
İmirzalıoğlu Arap kadınlarını mest etti Lucifer Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2010 11:43