IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2011, 17:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merzifon Havalimanı Kapatıldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Kapatma tarihinin turizm sezonuna denk gelmesi nedeniyle bu durumdan yolcuların olumsuz etkileyeceği yönündeki tepkiler üzerine konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan AK Parti Çorum Milletvekili adayı Salim Uslu, "Sivil uçuşlara açıldığı 2008 yılından bu yana Çorum‘un sanayi, turizm ve ekonomisine önemli katkı sağlayan Merzifon havaalanının serbest meydan statüsü kazanabilmesi için gerekli olan bakım ve iyileştirme çalışmalarına 1 Haziran tarihi itibariyle başlanmıştır.

3 ay süreyle bakım ve iyileştirme çalışması yapılacak olan havaalanında bu süre içinde uçuşların yapılamayacak olması turizm sezonunu olumsuz etkileyecektir. Turizm açısından bakım çalışmalarının Eylül - Ekim aylarında yapılması daha uygun olurdu.

Ancak mevsim şartları itibariyle yaz aylarında yapılması gereken inşaat, asfalt, beton yenileme gibi bakım onarım işleri, bakımın bu zaman dilimi içinde yapılmasını zorunlu kılmıştır. Bu süre içinde iki pisti bulunan havaalanında esaslı bakım ve onarım çalışması yapılacaktır. Ayrıca bu kapsamda ‘acil pistine‘ 22,5 metre genişliğinde ve 1.000 metre uzunluğunda ilave yapılacaktır" dedi.

Turizm sezonunda alınan bu karar bölgemizde yaşayan ya da bölgemize seyahat edecek olan turizmcileri, sanayici ve iş adamları ile diğer yolcuları olumsuz etkileyeceğini kaydeden Salim Uslu, "Tadilat çalışmaları süresince hemşerilerimiz ve diğer yolcular Samsun ya da alternatif olarak Ankara‘dan uçma imkanına da sahiptirler. Havaalanının pistinin uzatılacak olması, haftanın her günü, günün her saati uçuş imkanına ve daha iyi şartlarda hizmet verilmesi imkanına kavuşulacak olması bakımından yapılançalışmaların halkımız tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz.

Bütün uçakların 24 saat süreyle havaalanına iniş ve kalkış yapabilmesi, uçakların gece havaalanında kalabilmesi ve istenilen saatte ve sıklıkta daha çok uçuş yapılabilmesi anlamına gelen ‘‘serbest meydan‘‘ statüsü kazanması ve bu amaçla bakım ve iyileştirme çalışmalarının yapılması Çorum‘a da hizmet veren Merzifon Havaalanının hava ulaşımının ve uçuş imkanlarının gelişmesi bakımından son derece önemlidir. Bakım ve iyileştirme çalışmalarının planlanandan daha kısa sürede bitirilmesini ve havaalanının kısa süre içinde yeniden uçuşlara açılmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
havalimanı, kapatıldı, merzifon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oymaağaç Köyü Merzifon Amasya PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 04 Kasım 2014 09:59
Anadolu Koleji: Merzifon – 1886 Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 19:01
Atatürk Havalimanı 17-35 pisti kapatıldı Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Nisan 2011 16:22
Keşkek (merzifon amasya) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:35