IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2011, 22:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
THY iyi niyetli değil




Hava-İş Sendikası Türk Hava Yolları'nın uzlaşmak için kendilerine e-posta gönderdiğini ancak verilen cevabı THY'nin umursamaadığını açıkladı...


İşte Hava-İş'in o açıklaması:

THY A.O Genel Müdürlüğü sendikamıza mevcut personel ücret ödemeleri ile ilgili tarihlerde değişiklik yapılacağını içeren 13 Haziran 2011 tarihinde e-posta ile bir duyuru metni göndermiş, sendikamız konuyu değerlendirerek uygulama ile ilgili karşı görüşlerini dün itibarı ile resmi yazı ile işverene iletmiş, ancak işveren sendikamızın bu taleplerini dikkate almayarak bu gün konu ile igili bir duyuruda bulunmuştur.

Özellikle sendikamızın yetki tespiti itirazları ile yetkisiz bırakıldığı bir dönemde yapılan bu tür uygulamaların bu şekliyle hiç bir ön tartışma yapılamadan, ya da belirtilen itirazların değerlendirilmeden uygulamaya konulması işverenin iyiniyetli davranmadığını göstermektedir. THY A.O'da personelin devam sistemi ile ücret sistemi arasında fiili bir fark olduğu gerçektir ancak, bu aksaklık giderilirken karşılıklı özverinin ortaklaştırılması gerekmektedir.

Sendikamızın konu ile ilgili üyelerimizin bu konudaki hukuki haklarının saklı olacağını belirten resmi yazısı aşağıdadır. Bilgilerinize. Saygılarımızla

SAYI: 2011.26/60.01/M.Y. 14.06.2011

KONU: Üyelerimizin ikramiye ve ücret ödeme tarihleri hk.

THY Genel Müdürlüğü’ne

Atatürk Havalimanı-İST

İlgi:13.06.201 tarihli ücret ödeme tarihlerinde değişiklik yapılması duyurusu hakkındaki elektronik posta iletiniz
THY A.O ücret ödemelerinin periyodunun “14-15” periyodundan “1-30” periyoduna alınması ile ilgili ilgide belirtilen elektronik posta iletinizdeki belirtilen duyuru ile ilgili görüşlerimiz aşağıdadır.

Mevcut durumda;

TİS normatif maddeleri yönünden;

1-18. Madde Saklı Haklar maddesi işçi lehine saklılık ve 24. Madde İkramiye Maddesi hüküm yönünden hak doğurucu maddelerdir. Bu açıdan uygulamanın düşünüldüğü tarihteki 90 günlük ikramiyenin Haziran ayının 30’na kadar ödenmesi diğer ikramiyelerinde bu çerçevede ödenmesine devam edilmesi gerekmektedir.

2-Yine ücret ödemelerinin “1-30” tarihine göre fiilen yapılacak devamlara uygun hale çekilmesi, işçinin fiilen çalışıp maaşını 8 gün sonrasında alması şeklinde yine TİS 18. Maddesi yönünden tezat oluşturan bir uygulama olacaktır.

3-Bu iki konunun çözümlenebilmesi için alternatif olarak Haziran ayı ikramiyesinin 30 Haziranda tam ödenmesi, 15 Hazirandaki Maaşın (15 Mayıs-14 Haziran) tam ödenmesi, 15-30 Haziran ücretinin de 08.07.2011 tarihinde bir defaya mahsus 23 gün üzerinden ödenmesi gerekmektedir.
4- İkramiyelerinde diğer dönemlerde bir sonraki ayın 8’inde ödenmesi düşünülüyorsa Eylül ikramiyesinin bir defaya mahsus 8 Ekim 2011 tarihinde 98 gün üzerinden ödenmesi gerekmektedir.

Değişikliğin uygulama zamanı yönünden;

Uygulamanın Temmuz ayında başlaması banka ödemeleri, kredi ödemeleri, kira, vb çeşitli parasal yükümlülüklere giren personelin çok önceden planlanan ve geri döndürülmesi mümkün olmayan ödeme planlarını olumsuz etkileyecek, ilgili kurum kişi veya kuruluşlarla ödeme planlarını değiştirme yapmalarını sağlayabilecek bir süre içermemektedir.

Ayrıca yaz dönemi nedeniyle birçok personelin ailesi ile birlikte planladığı tatil veya diğer sosyal aktiviteler ile 1 Ağustos itibarı ile Ramazan ayının başlaması zamanlama yönünden uygulamanın psikolojik olarak olumsuz yorumlanacağını ortaya koymaktadır.

Bu nedenlerle yukarıda belirtilen ödeme şartları yerine getirilse bile konunun personelin bazı hazırlıklar yapabilmesi için en az 2 ay önceden bilgilendirilmesi, geçisin sorunsuz oluşmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Bu çerçeve dışında yapılabilecek uygulamaların üyelerimizin normatif olarak devam eden saklı haklarının ihlali olacağını ve üyelerimiz açısından tüm mevzuattan doğacak haklarının ayrıca saklı olduğunu bilgilerinize arz ederiz.


TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK SENDİKASI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değil, iyi, niyetli, thy


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bosanmada Art Niyetli Anne Sendromu(Medea Komplexi) Sue Ruh Sağlığı 0 14 Temmuz 2012 22:41