IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2011, 14:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saga Ekibi Yurda Döndü




Afganistan'da bulunan Türk Büyükelçiliği sayesinde Almanya'nın Frankfurt şehrine, oradan da Türkiye'ye ulaşan Saga Havayolları'nın kabin ekibi Türkiye'ye döndü.

Atatürk Havalimanı VIP kapısından yurda giriş yapan uçuş ekibinin morallerinin oldukça bozuk olduğu gözlenirken, ekibi yakınları Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşıladı.

Ölümden dönen personeller AirportHaber'in sorularını yanıtsız bırakırken, Saga Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu, Saga Havayolları Uçuş İşletme Başkanı Kaptan Pilot Gökhan Algın ve Saga çalışanları VIP kapısında personellere destek oldu.

Saga Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi."Saga Havayolları olarak Afganistan Havayolu Ariana'ya uçaklarımızı yıllardır kiralık olarak veriyorduk. Operasyonu Uçuş İşletmeden Sorumlu Kaptan Pilotumuz Gökhan Algın yönetiyordu. Bu operasyonda daha önce hiç bir sorun yaşanmadı. Daha önce Afganistan'ın karışık olduğu dönemde Dubai base olarak çalışıyorduk. Daha sonra şartlar değişti ve Afganistan'dan operasyonlara başladık. Bu beklenmedik bir olaydı. Bugüne kadar orada Dünya'nın değişik bölgelerinden insanlar bulunuyordu. Orada bulunan insanların da hayatları NATO güvencesi altındaydı. Kaldı ki bizim de orada bir birliğimiz var. Barış gücünde görev yapan Türk askerlerimiz de mevcut. Bana verilen bilgiye göre o saatlerde orada "Valiler Toplantısı" vardı ve saldırı bu toplantıyı sabote etmek amacıyla düzenlendiği belirtildi. Saldırı sırasında o anda bahçede olan İspanyol uyruklu arkadaşımızı kaybettik. Planas'ın kaybından dolayı son derece üzüntülüyüz. Buradan ailesine başsağlığı diliyoruz. Şu anda diğer arkadaşlarımızın tamamı sağsalim gördüğünüz gibi bu yüzden Afganistan Büyükelçimiz Basat Öztürk'e, Büyükelçilik çalışanlarına, Afganistan Havayolları Genel Müdürü Bardak'a teşekkür ediyorum" dedi.

Yaşanan dakikaları anlatan Alioğlu, "Karyola altında arkadaşlarımızın sessiz bir şekilde telefonlarla ailelerini aradıklarını biliyoruz. Çünkü Taliban güçleri odaların kapılarını kırıp tarayıp geçiyorlarmış. Çok şükür ekiplerimizin odalarını açmaya çalışmışlar fakat başarılı olamamışlar. Türkçe İngilizce ve Afganca birileri yere yat tarzı komutlar veriyormuş. Bu tür sesler duyduklarını söylediler. Onları sağsalim gördüğümüz için çok mutluyuz fakat İspanyol arkadaşımızı kaybetmiş olmanın verdiği büyük üzüntü içindeyiz" diye konuştu.


Bu arada saldırıda ölen İspanyol pilotun 1 Temmuz’dan itibaren Saga Havayolları’ndan ayrılarak başka bir ülkede göreve başlayacağı öğrenildi.

Yurda dönen ekip Saga Havayolları'na ait bir servisle havaalanından ayrıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



AirportHaber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
döndü, ekibi, saga, yurda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şampiyonlar yurda döndü atear Diğer Spor Branşları 0 16 Haziran 2009 09:53
Milliler Yurda Döndü!.. atear Milli Takımlar 0 06 Haziran 2009 11:41