IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2011, 09:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsyana 5 Kala




Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, uluslararası havacılıkta geçerli olan havacılık tazminatının Türkiye'deki 8 bin çalışana bir yıldır eksik ödendiğini belirtti...




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) İzmir Şubesi üyeleri, uluslararası havacılıkta geçerli olan havacılık tazminatının Türkiye'deki 8 bin çalışana bir yıldır eksik ödendiğini belirterek, haklarının ödenmesinin önündeki bürokratik engellerin kaldırılmasını talep ettiler.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Zafer Akça, sendika üyeleriyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, DHMİ bünyesinde Türkiye genelinde görev yapan 8 bin çalışanın, uluslararası havacılık kurallarına göre hava sahası kullanımından doğan ve Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nda (Eurocontrol) toplanan havacılık tazminatlarının eksik ödendiğini bildirdi.

Türkiye'de 2010 yılının Temmuz ayında 6009 sayılı Torba Kanunun 56. maddesiyle havacılık tazminatlarında artışa gidildiğini, buna karşın yasanın yürürlüğü girmesinden bir yıl geçmesine rağmen, yasanın esaslarının Yüksek Planlama Kurulu tarafından belirlenemediğini ifade eden Akça, belirsizlik nedeniyle Eurocontrol'ün Türkiye'ye ödeme yapamadığını, kendilerinin de önceki yılki ödemeleri almaya devam ettiklerini söyledi.

Havacılık tazminatlarının pilotlar, yer, kule hizmetleri gibi pek çok alanda hizmet veren DHMİ çalışanlarına üç grupta brüt ücret üzerinden ödendiğini, bürokratik engeller nedeniyle tazminatlarını eksik aldıklarını savunan Akça, sendika üyelerinin taleplerini şöyle dile getirdi:

"Tazminatlarımız çalışanlara ödenememiştir. Bu nedenle hem ülkemiz, hem de kuruluşumuz zarar görmektedir. TBMM tarafından çıkarılan yasa, bürokrasinin sığ düşüncelerine sıkışmıştır. Bizlerin beklentisi bu kalemlerin genişletilerek ülkemize girecek döviz miktarının artırılmasıdır. Para ne devletten, ne hükümetten çıkıyor. Bu tazminat, ülkemizde 8 bin çalışanımıza, aileleriyle birlikte de 32 bin kişiye hitap eden bir ödemedir. Bizler bu tür bürokratik engellemeleri yapanları şiddetle kınıyor ve doğruyu bir an önce görmeye davet ediyoruz. "

Akça, aldıkları aylık havacılık tazminatları nedeniyle k----- yapılan zamlardan yararlanamadıklarını, bir yıldır da artan tazminat bedellerini alamadıklarını belirterek, bu yöndeki eksikliklerinin giderilmesi için DHMİ Genel Müdürlüğü ile Türk Ulaşım-Sen'in çalışma yürüttüğünü söyledi. Akça, haklarını sonuna kadar arayacaklarını da dile getirdi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
5, kala, İsyana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kala Amelia Sözlük 0 04 Eylül 2014 17:58
İnsanın Fıtri Vazifesi Olan İbadeti Terkedip İsyana Girmesi Kalemzede İslamiyet 0 07 Ağustos 2011 01:52
11`e 10 Kala YapraK Sinema Dünyası 0 30 Eylül 2009 04:37
Aşk'a 5 Kala Nod Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 07 Haziran 2009 15:36
Sınıra 3 km. Kala Heidi Haber Arşivi 0 17 Haziran 2008 10:41