IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2011, 10:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ordu Giresun Havaalanının Temeli atıldı




Türkiye`nin denize kurulacak ilk havaalanı olma niteliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı`nın temeli törenle atıldı.

Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Nurettin Canikli, Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, Selahattin Karaahmetoğlu, Genel Müdürümüz Orhan Birdal, DLH Genel Müdür Vekili Metin Tahan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen konuşmasında,

Bakan Yıldırım`ın soyadı gibi işleri yıldırım hızıyla yaptırdığını vurgulayarak, Yıldırım`ın inşaatı planlanandan daha erken yaptıracağından emin olduklarını kaydeden Sayın Çeçen, işin yapım süresinin 1200 gün olduğunu belirterek bu süreyi kısaltmak için yoğun bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

DLH Genel Müdür Vekili Metin Tahan Konuşmasında,

Türkiye’de ilk defa denizde inşa edilecek havaalanının uluslar arası standartlara uygun olacağını söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün konuşmasında,

Havaalanının bölge ekonomisini canlandıracağını, ciddi bir talep patlaması olacağını, turizm başta olmak üzere her alanda gelişme olacağını ,her iki ilin üniversitenin daha fazla tercih edileceğini, havaalanı ile birlikte Süper Lig takımlarının erinmeden, hevesle bu illere geleceklerini söyledi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin konuşmasında,

Bugün farklı,farklı olduğu kadar da anlamlı bir günde yılların özlemi olan havaalanı temelini atmanın huzuru içersinde olduğunu söyledi.“Hayırlı bir ayın içinde, böylesine değerli bir gün de sizlerle birlik de temelini atmış olduğumuz bu havaalanı aynı zaman da iki ilin kardeşliğinin pekiştiği, bir gün oluyor” diyerek sözlerine devam eden Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Havaalanı, temelinin atılışı bizim için bir milattır. Bugün bizim için bir tarihtir. Siz de bu tarihe tanıklık ediyorsunuz. Giresunluların Orduluların kendinden geçtiği birgün. İl merkeziden 15 dakika da havaalanına ulaşmak her ile nasip olan bir durum değildir. Bu nedenle sizleri yürekten kutluyorum. Özellikle Ulaştırma Bakanımızı sadece havaalanı için değil, ilimize kavuşturduğu diğer yatırımlar için de şükranlarımı sunuyorum.Gerçekten bu yatırımlar iki ile de ivme kazandıracaktır.Bölgeye büyük bir canlılık getireceğine inanıyorum.Katılan Bakanlarımıza da müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu konu da karar veren, kararından hiçbir zaman şaşmayan değerli Sayın Başbakanımıza, hükümetin değerli üyelerine huzurlarınız da şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu temel zamanından önce bitecek.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli konuşmasında,

Bugünün Giresun ve Ordulular için bir bayram günü olduğunu belirterek çok önemli bir projenin gerçekleştirildiğini söyledi. Sözümüzü tutmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz diye sözlerine devam eden Canikli, 3-4 yıl önce böyle bir projeye kimseyi ikna edemediklerini, o gün bir çok kişinin bu konudaki taahhüde inanmadığını ifade etti. Sabırsız olduklarını, Ordu ve Giresun halkının bir an önce kendi havaalanlarından uçmak istediklerini dile getiren Canikli, ``Lütfen meramımızı iyi anlayın Sayın Bakanım. Bu sürenin kısaltılmasını istiyoruz, bekliyoruz`` dedi.

Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım konuşmasında,

İktidarları döneminde 15 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını hatırlatan Bakan Yıldırım, Ordu`da 80 yılda 50 kilometre , iktidarları döneminde ise 56 kilometre, Giresunda ise 80 yılda 28 kilometre yol yapılmışken, 8 yılda 56 kilometre yol yapıldığını söyledi.
Karayolları bağlamında Giresun`u Şebinkarahisar`a, Sivas`a bağlayacaklarını ve Akdeniz`e ulaştıracaklarını ifade eden Yıldırım, ``Ama şimdi efsane gerçek oluyor. Bugün temeli atıyoruz. İnşallah kısa sürede de tamamlayacağız. Bu havaalanı altyapı inşaatı için yüklenicilere bir teklifim var. 528 iş gününde bu havaalanının altyapısı bitecek. 528, ilk iki rakamı Ordu`nun, son iki rakamı Giresun`un plakası. Bu havaalanı da 528 Ordu-Giresun Havaalanı`dır. Adı da böyledir, hayırlı uğurlu olsun`` dedi.Bakan Yıldırım,Bakan Şahin ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile birlikte yüklenici firma yetkililerini platforma davet ederek havaalanı inşaatını 528 günde bitirme sözü aldı.

Son olarak konuşan İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin,

Yılların hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini ifade ederek, ``Bugün Ordu`muzda ve Giresun’umuzda önemli bir gün, tarihi bir gün. Bugünü yıllardır bekledik, 2011 yılında daha çok bekledik. `Temel atıldı, atılacak` diye çok konuştuk. Çok da konuşanlar oldu. Bilerek konuşan oldu, bilmeyerek konuşan oldu. İnanarak konuşan oldu, inanamayarak konuşanlar oldu. Ama bugün görüyoruz ki, karşımda bez afişler okuyorum ki herkes, iktidarıyla muhalefetiyle bu güzelliğin birlikteliğinde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz`` dedi.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve protokolün diğer üyeleri butonlara basarak havaalanının temelini attı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
atıldı, giresun, havaalanının, ordu, temeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ordu-Giresun Havalimanı keşke Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 17:40
Ordu-Giresun Havaalanı'nda isim anketi Chelt Havacılık Haberleri 0 05 Aralık 2011 13:28
Orta Asya'nın En Büyük Camisinin Temeli Atıldı.. Düş Haber Arşivi 0 07 Ekim 2011 15:57