IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2012, 03:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çinli havayolları AB'nin 'emisyon vergisini'ödemeyecek




Avrupa Birliği'nin yeni yıldan itibaren yürürlüğe koyduğu havayolu şirketlerine karbon vergisine tepkiler gelmeye devam ediyor. AB, 1 Ocak 2012'den itibaren birlik ülkelerinin havalimanlarını kullanan uçak şirketlerine karbon vergisi uygulaması başlatmıştı. ABD ve Kanada'dan sonra Çin de söz konusu ek vergiyi ödememe kararı aldıklarını duyurdu. AB ise düzenlemeden geri adım atmayacağını açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Küresel ısınmanın önüne geçebilmek için Avrupa Komisyonu yılbaşından itibaren birlikteki 27 üye ülkeye inen ya da kalkan uçaklardan karbon vergisi alma kararı aldı. Yeni uygulama ile bilet fiyatlarında kısa mesafelerde 2, uzun mesafelerde ise 24 Euro'ya varan artışlar olacağı hesaplanıyor.
Emisyon miktarını azaltmak için alınan karara tepkiler ise gelmeye devam ediyor. ABD ve Kanada'dan sonra Çin de AB'nin kararına karşı çıktı. CHA'nın aktardığına göre aralarında Air China ve China Eastern Airlines'in de olduğu Çin'in dört büyük uçak şirketi yayınladıkları ortak deklarasyonla karbon vergisine karşı çıktıklarını duyurdu. Deklarasyonda "Bu konuda AB ile işbirliği yapmayacağız. Ekstra maliyetleri müşterilerimize yansıtma hedefinde değiliz." denildi.
ABD ve Kanada kararın yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2012 tarihinden önce itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren Avrupa Adalet Divanı AB'nin kararına yeşil ışık yaktı ve Komisyon'un kararı yılbaşı itibariyle yürürlüğe girmiş oldu. Küresel karbon salınımının yaklaşık yüzde 3'üne uçaklar yol açtığı kaydedilirken yeni uygulamayla uçakların yol açtığı karbon salınımının yüzde 5 azalması hedefleniyor.
AB geri adım atmıyor
Avrupa Komisyonu'nun iklim eyleminden sorumlu üyesi COnnie Hedegaard'ın sözcüsü Isaac Valero-Ladron, 'Kanunlarımızı değiştirmeyeceğiz ve geri adım atmıyoruz.' dedi.
AFP'nin aktardığına göre Brüksel, benzer uygulamaları yürürlüğe sokacak ülkelerin havayollarının, ücretlendirmeden muaf tutulacağını da açıkladı.
Valero, 'Yasamız, tüm ülkelere havacılıktan kaynaklanan karbon kirliliğini azaltmak için farklı seçenekler sunuyor. Eğer [ülkeler] eşdeğer önlemler alırlarsa, bu ülkelerden gelen tüm uçuşlar uygulamadan muaf olabilir. Bazı ülkeler ise 'yaklaşımınızı beğenmiyoruz, emisyonları azaltmak için de hiçbir şey yapmayacağız' diyorlar. Bu ülkelerin de dikkatlerini kararlı adımlar atmaya yoğunlaştırmasını umuyoruz.' dedi.
Avrupa Komisyonu karbon vergilerini ödemeyen uçak şirketlerini para cezalarına çarptırma yetkisine sahip bulunuyor. ABD, Kanada, Avustralya ve Çin AB'nin yeni karbon vergisine karşı hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini duyurdu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abnin, cinli, emisyon, vergisiniödemeyecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AB Emisyon Ticareti Sistemine Karşı Geniş Katılımlı Toplantı Chelt Havacılık Haberleri 0 07 Ekim 2011 13:15
Türkiye'de film çeken KDV ödemeyecek Juventus Kültür ve Sanat 0 10 Haziran 2009 13:04