IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2012, 23:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hava-İş'ten TGS hakkında suç duyurusu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hava-İş Sendikası, sendikal faaliyetlerin engellendiği gerekçesiyle TGS ve bazı yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Hava-İş’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:
THY A.O Firmasında asıl işlerde işçi çalıştıran TGS Yer Hizmetleri A.Ş firmasında sadece Anayasal hak olan sendikalı olma ve toplu iş sözleşmesi hakkından yararlanma hakkı konusunda işveren yetkilileri her türlü yöntemle sendikal faaliyetleri engelleme yönünde işçiler üzerinde baskılara girişmektedir. İşveren yetkilileri kölelik koşullarında haklarla çalıştırılan işçilere sürekli ve sistemli olarak sendikalı olanların işten çıkarılacağını yaymakta,sendikalı olanların isim listelerini tehdit ederek talep etmekte ve sendikalı işçileri burada barındırmayacaklarını açıkça ifade etmektedirler.

Türk Ceza Kanunun 118. Maddesi sendikal faaliyetleri engelleyenler hakkında önemli yaptırımlar içermektedir. En son Hava-İş sendikasının örgütlendiği ISG Yer Hizmetleri A.Ş firmasında Kargo Müdürü hakkında aynı konuda açılan davada sözkonusu Müdüre Mahkemece hapis cezası verilmiştir.

İleri demokrasi laflarının siyasi iktidarca her gün ifade edildiği bu ortamda, işverenlerin rahatlıkla ve aymazca Anayasal haklar konusunda tehdit ve baskı ile engellemelere girişmesi hiç bir hukuk devletinde kabul edilemez bir tutumdur. Bu nedenle sendikamız Hava-İş bu konuda yaptığı tespitleri yargıya götürme kararı almış ve Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına bu konuda tespiti yapılan engellemeleri uygulayan işveren yetkilileri konusunda suç duyurusunda bulunmuştur.

TGS işçilerinin Hava-İş çatısı altında sendikal güvenceye kavuşmasını hiç kimse engelleyemeyecektir. TGS işçilerinin bu konuda yapılan baskıları sendikaya iletmeleri menfaatleri gereğidir.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
havaişten, suc, tgs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık