IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2012, 02:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adana Mania Planları Hakkında




eçtiğimiz hafta bazı basın yayın organlarında, "Pist uzuyor, binalar kalıyor" başlığı ile Adana Havaalanı'nın pistinin uzatılacağı ve bu nedenle mania teşkil eden binaların yıkılmayacağına ilişkin haberler yer almıştır. 2011 yılının Aralık ayında revize edilen Adana Havaalanı Mania Planı'nın Genel Müdürlüğümüzce askıya alındığı belirtilen haberlerin herhangi bir yanlış anlaşılmaya yer vermemesi ve kamuoyunun konuyla ilgili aydınlatılması amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görüşmüştür.
Bilindiği üzere, uçuş, can ve mal emniyetinin sağlanabilmesi için havaalanı çevresindeki yapılaşmaların kontrolü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanarak başta Belediye Başkanlıkları ve Valilikler olmak üzere ilgili kurumlara gönderilen mania planları ve bu kapsamda ilgili kurum/kuruluşların havaalanı mania planı kriterlerine uygun olarak hazırladıkları imar planları ile sağlanmaktadır.

Bu bağlamda, Adana Havaalanı çevresindeki yapılaşmalar ile ilgili olarak da Adana Havaalanı Mania Planı, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından 10/05/1983 tarihinde hazırlanmış olup, bu tarihten itibaren hazırlanacak imar planlarının söz konusu mania planı kriterlerine uygun olması gerekmektedir.

Adana Havaalanı Mania Planı 29/12/2011 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarında revize edilmiş ve bu tarihten sonra yapılacak olan imar planı düzenlemelerinde 29/12/2011 tarihli mania planı kriterlerinin uygulanması gerektiğine ilişkin resmi yazı ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmiştir.

Bununla birlikte, Adana Havaalanı'nın etrafındaki 10/05/1983 tarihli plana aykırı yapılaşmaların oluşturduğu manialara istinaden Havaalanı'nda yapılan ön çalışmaların devam etmesi ve neticelenmesini beklemenin uygun olacağı saiki ile 29/12/2011 tarihinde yayımlanmış olan mania planı askıya alınmış, 10/05/1983 tarihli Adana Havaalanı Mania Planı'nın uygulanmaya devam edilmesi ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmiştir.

Yapılan ön çalışamlarda mevcut mania planını ihlal eden yapıların, yapılacak iyileştirmeler ile mania olmaktan kurtulmadığı görülmüştür.

Bu kapsamda; halihazırda Adana Havaalanı çevresinde 10/05/1983 tarihinde yayımlanmış olan mania planından sonra yapılmış ve bu mania planı kriterlerine aykırı yapılara ilgili mercilerin 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunun 47. maddesi kapsamında işlem yapması gerektiği ve kanuna aykırı yapılaşmaların önlenmesi gerekmektedir.

Bu nedenle basın yayın organlarında yer alan ve mania teşkil eden binaların pistin uzatılacak olması nedeniyle yıkılmayacağına ilişkin haberler doğru olmayıp, çalışmaların halen devam etmesi nedeniye alınan kararın yanlış anlaşılmaması gerektiği ve kamuoyu tarafından doğru değerlendirilmesi hususunu kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz.



SHGM

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adana, hakkında, mania, planları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adana Hakkında Genel Bilgiler Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:51
Windows 8 planları! Dilara Windows 0 17 Şubat 2010 00:54
Adana İli Hakkında Bilgiler YapraK Akdeniz Bölgesi 5 03 Nisan 2009 03:05