IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2019, 09:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ukraynalı turist sayısı yüzde 12 artış gösterdi




Türkiye Kiev Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Kiev'de düzenlenen basın toplantısı ve yılsonu yemeğinde Türkiye ve Ukrayna'nın turizm alanındaki ikili ilişkilerine dair 2019 yılı bilgileri paylaşıldı. Geçen yıl Türkiye’ye 2018 yılında tatil amaçlı gelen Ukraynalı turist sayısının 1 milyon 380 bin olduğu, 2019 yılında ise yüzde 12’lik bir artış ile bu sayının 1 milyon 560 bine çıktığı açıklandı.

Muğla bölgesine gelen Ukraynalı turist sayısında da her geçen yıl artış yaşandığı açıklanırken, 2018 yılında 176 bin 871 olan sayının 2019 yılında 200 bin 784’e çıktığı hatırlatıldı. Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere, “2019 çok hareketli, büyük dönüşümlere sahne olan bir yıl oldu. Ukrayna ile turizm alanındaki iş birliğimiz giderek güçleniyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 380 bin olan Ukraynalı misafir sayımız, bu sene yüzde 12'lik bir artışla 1 milyon 560 bine çıktı. Turist sayısındaki artış ülkelerimizi ve insanlarımızı daha fazla yakınlaştırıyor" dedi.

Türkiye'yi ziyaret eden Ukraynalı turist sayısında önümüzdeki sene de yüzde 8-10 civarında artış beklendiğini belirten Büyükelçi Güldere, “Ukrayna ile iş birliğimiz genelde yaz turizmi üzerine, ama biz bunu çeşitlendirmeye yönelik çalışma içindeyiz. Sadece plaj turizmini değil, kültür, sağlık, spor, kış turizmini geliştirmek için de görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.

Hedef Dalaman bölgesine 130 Bin Ukraynalı turist
Toplantıya katılan Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşesi Berat Yıldız ve YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Dalaman'a gelen Ukraynalı turist sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Ukrayna dost ve kardeş bir ülke. Önümüzdeki sene 130 bin Ukraynalı kardeşimizi bölgemizde ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz" dedi.

Büyükelçi Yağmur Dereli’nin himaye ve desteği ile, Ukraynalı ressamlar arasında “Dalaman bölgesi manzaralı yağlı boya tablolar yarışması açıldığına da işaret eden Güvenç, “Yarışmaya katılan ressamlara ait tablolardan oluşan söz konusu sergi yıl boyunca havalimanında sergilenecek. Ayrıca, Ukraynalı gazetecileri bölgemizin tanıtımı için Dalaman'a davet ettik” dedi.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
havacilik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni direkt seferlerle Ukraynalı turist sayısı 1,5 milyonu aşacak xena Havacılık 0 09 Haziran 2019 07:41
İnternetten altın satışında yüzde yüz artış SaNaLStaR Ekonomi Haberleri 0 29 Nisan 2018 21:00
Ev Kadını Sayısı Artış Gösteriyor Liaaa Ah Kadınlar 0 16 Temmuz 2012 13:20
Yolcu sayısında yüzde 20,9 artış yaşandı Chelt Havacılık Haberleri 0 04 Aralık 2010 12:09