IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 00:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ismi Azam - Meleklerden Yardım Görmeye Vesile Olur




İmamı Yafi Hazretlerinin anlatğına göre ;

Rasulullah sallallahü aleyhi ve sellem Efendimizin yaşadığı dönemlerde Şam ile Medine arasında ticaret yapan bir adam vardı. ALLAH’u Teâlâ’ya tevekkülünden dolayı kervandakilerle gerekli istişarelerde bulunmaz ve konuşmazdı. Bir gün kervan Şam’dan çıkıp Medine’ye doğru ilerlerken atlı bir hırsız gelip o tüccara karşı silahını çekti ve hücum etti. Tüccar o şakiye:

“Ey Şaki! Ne yapıyorsun. Bakıyorum da benim malımı elimden almak istiyorsun. Bu ne hal?
Şaki şöyle dedi:

“Bu mal senin değil, benimdir. Ben senin canını almak istiyorum.”

Tüccar:

“Öyleyse bana biraz müsaade et. Abdest alıp 4 rekât namaz kılayım sonra istediğini yaparsın.” dedi.

Adam abdest alıp 4 rekat namaz kıldı ve ellerini göğe doğru kaldırıp şu duayı okudu ;

Yâ vedûdü yâ vedûdü yâ źel árşil mecîdi yâ mübdiü yâ muídü yâ feģ álül limâ yürîdü es elüke bi nûri vechikelleźî lâ melee erkâne árşike ve es elüke bi gudratikelletî gadderte bihâ álâ ħalgike ve bi raĥmetikelletî vesiát külle şey in lâ ilâhe illâ ente eğiśnî yâ muğîśü eğiśnî yâ muğîśü eğiśnî yâ muğîśü

“Ey cümle yarattıklarına, özellikle de sevdiği kullarına sevgisi çok olan ALLAH’ım! Ey sevgisi çok olan ALLAH’ım! Ey sevgisi çok olan ALLAH’ım! Ey varlıklarının en büyüğü olan Arş’ın sahibi! Ey her şeyi yoktan var edip başlatan, ey her şeyi bir zaman için sona erdirecek olan. Ey istediğini istediği gibi yaratan! Senin varlığının hakkı için maksadımı sana arz ediyorum. Arş’ının her tarafı meleklerinle dopdolu. Senin sonsuz olan kuvvet ve kudretinden diliyorum. Her şeyi sen yarattıkların için tensip ve takdir buyurdun. ALLAH’ım senin rahmetinden, merhametinden diliyorum. Öyle bir rahmet ki her şeyi kuşatmıştır. Senden başka ibadet etmeye layık hiç bir ilah yoktur. Ancak layık olan sen varsın. Ey darda kalanları kurtaran ALLAH’ım! Beni de sen kurtar! Ey bunalanları kurtaran ALLAH’ım! Beni bu sıkıntıdan sen esenliğe çıkar. Ey her türlü bunalanların imdadına yetişen, onları felaha çıkaran ALLAH’ım! Beni de bu sıkıntıdan sen halas eyle. Sen hayatımı ve malımı bana bağışla.”

Dua bitince, 41 ata binmiş, eli mızraklı, yeşil elbiseli bir yiğit gözüktü. Gelen o zatı gören harami, tüccarı bırakıp ona yöneldi. O yiğit de haramiyi tuttuğu gibi yere yatırıp ellerini ayaklarını bağladı ve tüccarın yanına götürdü.

“Ey tüccar! Bu hırsız haydudu ellerinle öldür” diyerek onu öldürmesi için emir verdi. Tüccar:

“Ey yiğit! Bu zamana kadar ben hiç kimseyi öldürmedim. Sen kimsin ?” dedi.

O yeşil elbiseli yiğit şakiyi öldürdü ve şunları söyledi ;

“Gökte bulunan meleklerdenim. Birince kat göğün kapıları hareket edip açıldı. Bunun üzerine biz gökteki melekler : “Yeryüzünde yine bir olay var herhalde” derken ikinci kat göğün kapıları açıldı ve o kapıdan ateşler saçıldı ve Cebrail aleyhisselam meleklere şöyle seslendi :

“Ey melekler yeryüzünde bir kul sıkıştı. İsmi azam duasını okuyup ALLAH’u Teâlâ’ya gerekli münacatta bulundu ve yardım istedi. Ey melek sen derhal yeryüzüne in ve tüccarı çabuk o Şâki’nin elinden kurtar” dedi.

“Ey tüccar şunu iyi bil ki erkek kadın her mümin kişi her hangi bir işinde sıkışıp bunalsa, yardıma muhtaç hale gelse ve ALLAH’u Teâlâ’dan bu duayla yardım istese, gökyüzünün melekleri ALLAH’ın izniyle ona yetişir derhal ihtiyacını görürler. Dileği bu duanın bereketiyle kabul olur.”

Daha sonra o tüccar yoluna devam etti Medine’ye vardığında ALLAH Resulünü ziyaret etti ve başından geçenleri anlattı. Bu duanın sırrını Efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem de istedi. ALLAH Resulü:

“Ey tüccar ALLAH azze ve celle senin diline telkinde bulunup sana güzel isimleri öğretmiş. Bu isimler ismi azamdır. Bir kul bu ismi azam ile dua ederse ALLAH’u Teâlâ kulunun bu duasını kabul eder” buyurdular.


duanın 11 kez okunmasını tavsiye ediyorum...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
azam, görmeye, ismi, meleklerden, olur, vesile, yardım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vesîLe PySSyCaT Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 08 Ekim 2014 14:01
Vesile ne demektir. Seyra Dini Sözlük 0 24 Eylül 2014 19:00
Erhan Güleryüz - Biz Aşkı Meleklerden Çaldık Amelia D, E, F, G 0 26 Ağustos 2014 23:15
Mevlid Kandiliniz Hayırlara Vesile Olsun (03/02/2012) efLatun İslamiyet 20 03 Şubat 2012 16:49
Burcu Güneş - Biz Aşkı Meleklerden Çaldık!.. Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 02 Temmuz 2010 04:05