IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 00:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Celcelütiyyenin Havassı




Ruhaniyet ilmi hikmet ilimlerinin ruhudur. Çok önemli olan ve istenilen bu Azimet kıymeti celil olarak bilinen CELCELÛTİYYE davetidir. Kapsamış olduğu isimler, kasemler, içinde bulunan yüce sırlar ve
büyük özelliklerinden dolayı bu Azimet hakkında çoğu hükemalarla havas erbabı böyle söylemişlerdir.

Talip olan kişi batınında ve zahirinde dürüst olmalıdır. Kazancı helal olmalı ve din kardeşlerine nasihat etmelidir. Allah Teala nın aziz kitabında ve kerim olan nebisinin diliyle haram etmiş olduğu şeylerden uzak durmalıdır. Her işinde Kurani kerime ve sünnete uymalı, devamlı taharet üzere olmalı, temiz elbiseler giymeli ve güzel kokular sürünmelidir. Allah c.c. a tam itaat etmeli ve ortak
koşmamalıdır. Dini vecibelerini en güzel şekilde yerine getirmeli ve ibadetlerinde Allah Teala ya ihlaslı olmalıdır. Çünkü ihlas vuslatın kapısıdır. Görmüş olduğu ruhani sırları gizlemeli ve istemektende yılmamalıdır. Kim çalışırsa karşılığını bulacaktır. İsteklerinde orta halli olmaya özen göstermeli ve Allah takvasına güvenmelidir. Dini işlemlerde bilinçli olmalı ki, ruhlar karşısında hücceti (delil) keskin olmalıdır. Bütün tavırlarında, sözlerinde ve davranışlarında dini adaba riayet etmelidir.

Allah Teala hazretleri Kurani kerim de şöyle buyurmuştur:

Bismillâhirrahmânirrahîm. İllellezîne tâbû ve aslehû va'tesamû billâhi ve ahlesû dînehüm lillâhi fe ülâike meal mü'minîn.

(Ancak tövbe edenler kendilerini ıslah edenler, Allah'a (kitabına) sarılanlar, dinlerine Allah için ihlasla bağlananlar, işte onlar mü'min lerle beraberdirler).

Allah Teala hazretleri yine bu konuda şöyle buyurmuştur:

Bismillâhirrahmânirrahîm. Femen kâne yercû likâe rabbihi fel ya'mel amelen sâlihan ve lâ yüşrik bi ıbâdeti rabbihi ehadâ.
(Her kim Rab'bine kavuşmayı arzu ederse, Salih amel işlesin ve Rab'binin ibadetinde ona hiçbir ortak koşmasın). Çünkü ihlas vuslatın kapısıdır. Riya ise uzak olmanın ve kovulmanın kapısıdır.

Talip olan kişi görmüş olduğu sırları, meleklerin kendisine itaatini, cinlerin kendisine görünmesini, cinlerle konuşmasını ve cinlere iş yaptırdığını gizlemesi gerekir. Bu sırları başkalarına izhar ederse, o kişinin değeri onların yanında azalır. İcabet gecikse bile istemekten yılmamalıdır. Çünkü yılmak talibin durağı ve sonu olur. İsteklerinde orta halli olmaya özen göstermelidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
celcelütiyyenin, havassı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık