IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 02:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçsel Simya




baya uzunca bir konuyla yeniden merhaba sevgili kenzülcüler,içsel simya nedir hadi öğrenelim bakalım
Bazı otoriteler simyanın esasen ilk kez Çin’den gelip batıya yayıldığı konusunda ısrar ederler, başkaları ana yurdun Mısır olduğunu öne sürerler. Ayrıca, Mezopotamya’nın da menşei olduğu ortaya atılmıştır. Diğer yandan, bazıları aynı kavram ve görüşlerin aynı anda birbirinden bağımsız olarak farklı kültürlerde ortaya çıktığını savunmuştur. Ancak, Çin Simyasının en temel kavramlarından biri olan Hayat İksiri, Batı toplumunda on ikinci asırdan evvel hiç söz edilmemiştir. Milattan sonra ilk birkaç asırda Çin ve İskenderiye arasında ticaret yolları vardı ve bu dönüşüm kavramının Çin’den gelen ziyaretçiler tarafından getirildiği yöndeki tezi desteklemektedir. Aynı şey Hint Tantrik – simya öğretileri için de geçerlidir. Hindistan ve Akdeniz dünyası ile erken çağlarda bazı alışverişler olasıdır, zira Kadüs sembolü hem M.S. 300 yılında Hermetik Külliyatında (Corpus Hermeticum), hem de Rig Veda kutsal metinlerde bir Dravidyan sembolü olarak görmekteyiz. Bu da M.Ö. 6 bin yıl önce Anadolu’da Çatal Höyük yerleşimleri ve Kuzey Hindistan’da Mehrgath arasında bir kültür alışverişini ima etmektedir. Ayrıca Hintçe’de “Şakti” ve Mısır tanrıçası “Sekht”, “Sekmet” ile bir benzerlik görmekteyiz. Aynı şekilde, Mısır dilinde çocuk olarak Horos tanrısı anlamına gelen “Khart” ile Hintçe’de güneş tanrısının oğlu anlamına gelen “Kartikeya” arasında bir benzerlik vardır. M.Ö. 500 ile M.S. 200 yılları arasında Mısır’da farklı kültürlerin kaynaştığı bir yerdi ve Sir Flinders Petrie’nin vurguladığı gibi M.Ö. 500 yılında Mısır’ın Memphis şehrinde bir Hint koloni vardı, ve gerek o sıralarda ve daha önceleri daha başka yerlerde de Hint kolonileri bulunması olasıdır.

Daha sonra İskenderiye sadece kadim dünyanın en büyük kütüphanesinin bulunduğu yer değil, aynı zamanda Doğu ve Batı arasında önemli bir buluşma yeriydi. Budist Jataka’lar Hint tacirlerin ve düşünürlerin İskenderiye gittiklerini anlatır. İskenderiye’deki Therapeutae’ların Budizm’den etki aldıklarından söz edilmiştir. Hatta Gül Haç manifestoları bile “Hindistan’da Ganges nehrin karşısındaki toplulukların sırları”ndan söz eder. Bu da olası olarak ayrıca Fratres Lucis diye bilinen ve Alman Altın Gül Haç Cemiyetinden ayrılan Asya Kardeşlerinden Cagliostro tarafından toplanan bilgilerin erken 20nci asırda bir çok okültistlerin bir şekilde üye oldukları Memphis ve Misraim gibi majikal ritüel hareketlerde bulunmasını açıklamaktadır.

Amaç, beşeri bedenden, küçük ilahi kıvılcımı (pneuma) içine düştüğü maddeden ayrıştırmaktır. Bu ayrışım “ihtişam bedeninin (yeniden) inşasına meydan vermektedir. Perugia’lı bir hekim olan ve yakın tarihte İtalya’da yeni bir majikal hareketinde kilit bir eleman olan Francesco Brunelli (1927-82), sisteminin üst derecesine varanlara ayrılmış bir yazıtta şöyle yazmıştır: “Güneş riti içimizdeki Tanrının beden ve kanını içerir.” Burada rit etkiliyse, “Eğer ruhun ışığına ulaşırsak güneşi yeriz.” Kendinizle çiftleşiyorsunuz, dolayısıyla içinizde bebek doğacak ve o bebek zamanla yetişkin olacak yeni sen olacak – ihtişam bedeni içinde yeni insan. İnisiye, “esas haline dönüşü (insan, insanüstü veya ilahi haline dönüş)” gerçekleşecektir ve bunu dıştan gelen yardımla değil, “kendi gücüyle, içinde ortaya çıkması gereken ilahilikle, içindeki altınla” yapar. Bu metin, Doğu Asya ve Çin tarafından da ayrıca etkilenen Hint Tantra’lardan adeta bir alıntı olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
simya, İçsel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Simya Nasıl Yapılır Swat İslamiyet 0 26 Kasım 2014 02:04
ABD IŞİD operasyonunun adını koydu: İçsel çözüm Seth Haber Arşivi 0 16 Ekim 2014 00:30
İçsel Varlık Kalemzede Felsefe 0 30 Haziran 2012 14:00
Simya - Kubilay Aktaş Liaaa Kitap Tanıtımları 0 14 Haziran 2012 14:21
İçsel Gücün Haritası Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 08 Mayıs 2011 16:36