IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Kurân'da Başka Dünyaların Varlığına İlişkin Bilgi Var mı? (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/655051-kuranda-baska-dunyalarin-varligina-iliskin-bilgi-var-mi.html)

Swat 29 Kasım 2014 15:13

Kurân'da Başka Dünyaların Varlığına İlişkin Bilgi Var mı?
 
Çağdaş müessirlerimizden Elmalılı Hamdi Hoca, Cin Suresi'nin tefsirin de pek çok görüşü dile getirerek, Cin ecrimi bazı klasik müfessirlere göre, belli duyarlı organizmaları kapsayan geniş bir olgular yelpazesi içinde kullanılmakladır.
Bu organizmalar öyle ince tabiatlı ve bizimkinden o kadar farklı bir ****olojik yapıya sahiptirler ki, normal olarak duyularımızla kavranabilir durumda değiller. Canlı bir organizmanın rolünü neyin oynayabildiği ve neyin oynayamadığı hakkında çok az biliyoruz; ayrıca böyle olguları fark edememe ve gözlemleyemememiz, hiçbir şekilde onların varlığını inkar etmemiz için yeterli mazeret olamaz'' demektedir.

Müfessirimiz şöyle devam ediyor "Kuran sık sık insan kavrayışının ötesindeki varlıklara atıfta bulunurken, Allah çoğu zaman bütün alemlerin rabbi olarak anılır. Bu çoğul halin kullanılması, bizim gözlemlerimize açık olan dünyanın yanı sıra, başka canlı varlıkların olduğunu açıkça gösterir Dolayısıyla, ve muhtemelen birbirlerinden farklı ve hatta bizim çerçevemiz dışındaki bir şekilde birbirleriyle çok ince etkileşimde bulunan ve belki de birbirlerinin alanına başka hayat tarzlarının var olduğunu hatırlatır İşte biyolojik unsurları bizimkilerden tamamen farklı oları başka canlı varlıkların bulunduğunu varsaydığımızda, bizim fiziksel duyularımızın onlarla ancak çok istisnai şartlarda bağlantı kurabileceklerini düşünmemiz, mantıklı bir düşünce olacaktır. Onları görünmez varlıklar olarak tanımlamanın sebebi budur. Şimdi onların hayat tarzı ile bizimkisi arasında nadiren vuku bulan tesadüfi kesişmeler, insanın ilkel fantezisinin daha sonraları hayalet, ifrit veya öteki benzer tabiat üstü tezahürler olarak yorumladığı acayip (çünkü açıklanamaz) görüntülere yol açabilir."


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net