IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2014, 10:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayağına Diken Bile Batmasın!




Kadın erkek, genç yaşlı demeden bütün Mekkeliler ve hatta küçük çocuklar Ten’im Vadisi’ne akın etmişlerdi. Günlerdir hapsedilen iki Medineli esir nihayet idam edilecek; Mekkeliler, müminlerin işkenceler altında can verişini zevkle izleyecekti.

Esirlerden birisi Hubeyb b. Adiy diğeri Zeyd b. Desine idi. Onlar İslam’ı anlatmak amacıyla Efendimiz (sas) tarafından öğretmen olarak gönderilmiş fakat tuzağa düşmüşlerdi. Arkadaşları şehit olmuş, Hubeyb ve Zeyd ise esir edilmişlerdi. Darağacına getirilen Hubeyb, izin istedi ve iki rekat namaz kıldı. “Ölümden korktuğu için namazını uzattı.” denileceğinden endişe etmeseydi namazını daha uzun kılacaktı. Etrafına baktı, hiçbir dost yüz göremedi. İnsanlar kendisine nefretle bakıyorlardı. “Ya Rabbi, Rasûlü’ne selamımı ilet, başıma gelenleri O’na haber ver.” diye dua etti. Sonra darağacına kaldırıldı, sıkıca bağlandı. Bedir ve Uhud’da yakınlarını kaybeden Mekkeliler, ellerindeki kılıç ve mızraklarla Hubeyb’i yaralamaya başladı.

Vücudu kesilip doğranan Hubeyb, Rabbinden sabır diledi “Müslüman olarak öldürüldükten sonra hiçbir şeye aldırış etmem.” dedi ve son nefesini verdi.[1]

Sıra Zeyd’e gelmişti. Ona İslam’dan dönmesi ve eskisi gibi putlara tapması teklif edildi. Zeyd bunu kabul etmeyince darağacına çıkarıldı ve işkenceye başlandı. Bir ara Mekke lideri Ebû Süfyan, Zeyd’e yaklaştı ve sordu: “Senin ailenin yanına sağ salim dönmen karşılığında şu an yerinde Muhammed’in olmasını ve onu öldürmemizi ister miydin?” Zeyd yaşadığı ağır eziyetlere rağmen şu kesin cevabı verdi: “Değil benim yerimde Muhammed aleyhisselam’ın olmasına, Medine’de ayağına bir diken batmasına bile razı olamam.” Kureyş’in lideri, bu cevap üzerine hiç kimsenin, arkadaşları tarafından Efendimiz kadar sevilmediğini itiraf etti.

Zalimler Zeyd’i İslam’dan döndürmek amacıyla ok yağmuruna tuttu. Fakat bu Zeyd’in imanını artırmaktan başka bir işe yaramadı. Nihayet şehit edildi ve Rabbine kavuştu.[2] Cebrail aleyhisselam Hubeyb ve Zeyd’in selamlarını, Allah yolunda çektikleri acıları ve şehâdetlerini Sevgili Peygamberimiz (sas)’e haber verdi.

“Rasûlün ayağına diken bile batmasın!” diyen ve sevdasını kanıyla, canıyla ispat eden yiğitler Rasûl’e cennette komşu oldular. Onların sevgi ve fedakârlığı ise bizlere miras kaldı. Bu mirasın edebiyatını yapmayı değil hakkını verebilmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin. Âmin.

[1] Vakıdi,Meğazi,I,360.

[2] İbn Sa’d,Tabakât,II,56.


siyerinebi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayağına, batmasın, bile, diken, ebu sufyan, hayatüs sahabe, hubeyb, hubeyb bin adiyy, sahabelerden hikayeler, sahabelerden ibretler, sahabelerin hayatları, sahabelerin hikayeleri, zeyd, zeyd bin desine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de Tüyleri Diken Diken Edecek Olay cLaS Haber Arşivi 0 17 Kasım 2012 10:57
Tüyleri diken diken eden keşif! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 09 Haziran 2012 01:27
Tüyleriniz Diken Diken olucak! AŞK budur! Sokak Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 5 09 Temmuz 2007 22:40