IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2014, 18:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hz. Haticenin Ölüm Ani




Hz Hatice yatağa düştüğünün dördüncü günü daha çok ağırlaştı.Ruhu dudaklarına kadar gelmiş, uçacağı yerde,ebedi hayat ülkelerine doğru bakıyordu.
Dördüncü gün, ikindiye doğru,Hz. Muhammet(sa), Hz. Hatice'ye bir kere daha eğildi.Yerine getirilmemiş bir muradı olup olmadığını sordu.Hz. Hatice, buna cevap verecek yerde, kapıya baktı.O anda da kapın açıldı.Köle Meysere içeriye girdi.
Sarsıla sarsıla ağlıyordu Meysere.Güçlükle yatağa ilerledi, diz çöktü.Elinde bir saksı vardı.Onu Hz. Hatice'ye uzattı.Kalbini dökmeye başladı:
''Ey sahibem! Ey ilk inanan! Ey en temiz,ulu kadın!Ne olursun aç gözlerini.Kölen,dünya ve ahiretteki hizmetkarın Meysere seferden döndü.Çok kazandık.Yine yoksulların yüzü gülecek,ocakları şenlenecek.Bana ancak bir hediye kabul edeceğini söylemiştin.Bu sözlerin beni ihya etmi,şti.Bilirim yıllardan beri,sen kırmızı beyaz çiçekleri seversin.Bu saksıda da aynı renkten iki çiçek var.Şam'dan aldım.Çölün güneşinden ayazından sakına sakına getirdim.Makbule geçeceğiniümit ediyorum.''
Hz Hatice, gözlerini açtı.Saksıya baktı.İçinde kırmızı beyaz karanfil çiçek açmıştı.Çok hislendi tatlı tatlı güldü.Bir zamanlar Hz. Muhammed(sa) de kalbini,saksıdaki kırmızı çiçeğin yanına bir kır çiç4eği dikerek açmamış mıydı Hz. Hatice'ye? O günleri yaşadı Hz. Hatice
Hz. Hatice rahatlamıştı.
Dünyaya bir kere daha baktı.Dünya,bilgi ve barışın, gayret ve inancın sembolü al beyaz renklere sarılmış,gururla dönüp duruyordu.Aydınlığı diğer alemlere vuruyordu.
Bakışları hala saksıdaydı.Ondaki çiçeklerdeydi.Pencerenin önünden bir beyazlık süzülüp geçti.Yükseldi.Yükseldi.
Belki bir kuştu o.Geç kalmış,yuvasına dönen kuşBelki de bu kuş bir zamanlar Varakanın, adından ilhamaldığı ve onu Hz. Hatice'ye taktığı erken doğan,erken uyanan Hadiç kuşuydu.Henüz gece bastırmamıştı ama o yine acele ediyordu.
İhtimal Hadiç kuşu da değildi o beyazlık.Saatlerden beri Hz. Hatice'nin dudaklarında gezinen ruhuydu.Kanatlanmış 65 yıl barındığı yuvasından havalanmıştı.
Şair kadın Zühre'nin dediği gibi,dönüş komşuya geçmekten kısa ve rahat olmuştu.Hz. Hatice'nin ardından en güzel mersiyeler, şiirler söylendi.En temiz ve yürekten taşan gözyaşları döküldü durdu.
Hz. Hatice,cennetinden bunları gördü ve işitti.Hoşnut oldu.Yeryüzünün insanları için dua etti.Hayırlarını diledi.Onu Hz. Muhammed'in (sa) bir davranışı da hislendirdi.
Bu davranış şuydu:
Hz. Mıhammed(sa),hiçbir zaman Hz. Hatice'yi unutmadı.Kalbinden çıkarmadı.Onu daima hürmetle yad etti. Bu hislerini sebepli evlenişlerinde bile, ailelerinden gizlemedi.
Hz. Hatice,Hz. Muhammed (sa) hakkında ulaştığı hükümde yanılmadığını tekrar anladı.Hele,Hz. Muhammed'in (sa) ikinci ailesi Hz. A işe'ye sık sık söylediklerini, Hz. Hatice işittiği zaman Hz. Muhammet için bol bol şükran yaşları döktü.
Hz. Muhammed (sa), Hz. Aişe'ye şöyle demişti:
''ALLAH Hz. HATİCE'DEN DAHA HAYIRLISINI VERMEDİ.HALK KÜFÜR İÇİNDE İKEN, BENİ YALANLARKEN, O DOĞRULADI. İMAN GETİRDİ.''


A.Cemil Akıncı'nın (Hz. Hatice adlı kitabından alıntıdır)

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ani, haticenin, hz, ölüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölüm (VOLTAİRE) | “Ölüm olmasaydı onu icat etmek zorunda kalırdık.” Kalemzede Felsefe 0 09 Nisan 2012 07:50
Ölüm Nedir?Ölüm ve Ölümden Sonraki Hayat MasteR06 Genel İslami Konular 0 30 Kasım 2010 20:48
Ölüm'üne İMAN Ölüm'üne VATAN !! Gravity Serbest Kürsü 0 30 Ekim 2009 22:37
Yahudilik'te Ölüm ve Ölüm Gelenekleri Dilara Musevilik 1 10 Mart 2009 20:35
Hristiyanlıkta Ölüm ve Ölüm Gelenekleri Dilara Hristiyanlık 2 16 Ağustos 2008 17:25