IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2014, 14:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kedi Hastalıkları - İdrar Kesesi Tümörleri Hastalığı




İdrar Kesesi Tümörleri Hastalığı Nedeni :
Tam olarak oluşum nedeni açıklanamayan idrar kesesi tümörlerine ileri yaşlardaki kedilerde rastlanılmaktadır. Bu tümörler primer olarak şekillenebileceği gibi metastaz sonucuda şekillenebilir.

İdrar kesesi tümörleri epitelial, epitelial olmayan ve mix tümörler olarak, yayılışlarına göre yüzlek ve infiltratif olarak sınıflandırılabilir.

Epitelial tümörler iyi huylu ve kötü huylu tümörler olabilir. Epitelial olmayan tümörler ise kas tümörleri, vasküler tümörler ve fibroblastik tümörler olabilir.

Kedilerlerde papillom, adenom, adenocarcinom, transisyonel cell carsinom, hemangiom, hemangiosarcom, fibrom, myxom, rhabdomyosarcom gibi tümörler oluşabilir.

Kedilerin karsinojenleri metabolize etme yetenekleri köpeklere göre daha yüksektir. Karsinojenlerin etkisini büyük oranda tolere ederler ve daha düşük oranda zararlı metabolit oluşumu söz konusudur. Buna bağlı olarak da kedilerde idrar kesesi tümörleri daha az görülür.
Hastalığın hazırlayıcı nedenleri nelerdir?

Kronik yangılar, virüsler, endogen ve eksogen karsinojen (kanser yapıcı madde veya etken) ler tümörlerin şekillenmesinde kolaylaştırıcı faktörlerdir.
Tümörün karakteri yani iyi veya kötü huylu oluşu hastalığın seyrini etkileyen en önemli faktördür. Benign (kötü) karakterli ve metastaz yapma eğiliminde olan ilerleyici tümörlerde kısa sürede çevre organlara yayılma söz konusu olduğundan hastanın geleceği büyük oranda olumsuzdur.

İnfiltrasyon özelliği olan saplı tümörlerin, papillom tarzı üremelerin ve iyi huylu tümörlerin varlığında, operatif olarak çeşitli yöntemler ile tümör uzaklaştırılabilir ve daha olumlu bir gelişme sağlanabilir.İdrar Kesesi Tümörleri Hastalığı Belirtileri :
Klinik olarak görülebilecek en belirgin semptom kanlı idrardır. Sık sık idrar yapma isteği söz konusudur ve şiddetli bir ıkınma görülebilir. İstem dışı damla damla idrar kaçırma görülebilir. Bu durum özellikle büyük çaplı tümörlerin varlığında daha sık karşılaşılan bir semptomdur.
İdrar kesesine radyopakt bir madde uygulanarak yapılan radyoğrafik bakı ile tam bir tanı yapılabileceği gibi tümörün boyutu da görülebilir.İdrar Kesesi Tümörleri Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :
İdrar kesesi tümörlerinde de diğer tüm tümörlerde olabildiği gibi nüksler görülebilir. Teşhisi ve tanısı kolay olmasına karşın tedavisi her zaman olumlu sonuçlanmayabilir. Damla damla idrar kaçırma kalıcı bir semptom haline gelebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hastalığı, hastalıkları, kedi, kesesi, tümörleri, İdrar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kedi Hastalıkları - İdrar Kesesi Taşları Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 10 Eylül 2014 13:59
Kedi Hastalıkları - Feline Viral Rhinotracheitis (Bulaşıcı Kedi Nezlesi) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 22:17
Kedi Hastalıkları - Feline Leukemia Virus (Kedi Lösemisi) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 22:14
Kedi Hastalıkları - Feline Immunodeficiency Virus (Kedi Aids'i) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 22:13
Kedi Hastalıkları - Cystitis (İdrar Kesesi Yangısı) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 21:27