IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2014, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kedi Hastalıkları - Luxatio Femoris (Kalça Çıkığı) Hastalığı




Luxatio Femoris (Kalça Çıkığı) Hastalığı Nedeni :
Kedilerde nadiren görülen kalça çıkıkları düşme ve darbeler nedeniyle şekillenebilir. Ayrıca eklem bağlarının gevşekliği çıkıkların oluşmasında hazırlayıcı rol oynayabilir.

Nedenlere bağlı olarak yarı ve tam çıkıklar şeklinde gruplandırılabilir.
Kalça ekleminde kemiklerin birbirine tutunmasını sağlayan ligament, kas ve eklem kapsulasının zarar görmesi nedeniyle kemik yüzeylerinin karşı karşıya gelmemesi söz konusudur. Çıkık şekillendikten sonra gerekli müdahalenin yapılmaması veya gecikilmesi durumunda eklemi oluşturan kemiklerde de hasar şekillenebileceği gibi bölgedeki bağların ve kas dokunun da zarar görmesi söz konusu olabilir. Bu da gözlenen belirtiler de (ağrı ve topallama) artışa neden olur.Luxatio Femoris (Kalça Çıkığı) Hastalığı Belirtileri :
Topallama görülebilecek en belirgin bulgudur. Elle yapılan muayenede anormal bir oynaklık, ağrı ve çok karekteristik olan bir krepitasyon sesi tespit edilir. Ayrıca bacak (femur) kemiğinin çıkık ucunu da hemen derinin altında hissetmek mümkündür. Arkadan veya üsten bakıldığında eklemdeki deformasyon net bir şekilde gözlenebilir.

Genellikle çıkık olan bacak da diğerine nazaran bir kısalma ve basış bozuklukları ile beliren durum daha sonralarda topallamanın artışı, ağrı ve yürüyüş bozukluklarının görülmesi ile belirgin hale geçer. Özellikle oturma veya kalkma sırasında ağrı ve topallamanın şiddeti çok daha fazladır.

Röntgen bulguları tam bir teşhis için zorunludur. Bu sayede iki kemigin arasındaki açıklığı, kemiklerde hasarın olup olmadığını ve çıkığın pozisyonunu tespit etmek mümkündür.Luxatio Femoris (Kalça Çıkığı) Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :
Çıkığın şekillendiği eklem normal pozisyonuna getirilerek tedavisi söz konusudur ancak nüksetme olasılığı yüksek olduğundan operatif tedavi daha radikal çözüm sunar.

Yeni şekillenen çıkıklar da çıkan kemiğin tekrar yerine yerleştirilmesi işe yarayabilir ancak üzerinden 2-3 gün geçmiş vakalarda yukarda da belirttiğimiz gibi operatif müdahaleden yana olunmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çıkığı, femoris, hastalığı, hastalıkları, kalca, kedi, luxatio


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kedi Hastalıkları - Kedi Kulak Uyuzu (Notoedric Mange-Feline Scabies) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 10 Eylül 2014 14:11
Kedi Hastalıkları - Feline Viral Rhinotracheitis (Bulaşıcı Kedi Nezlesi) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 22:17
Kedi Hastalıkları - Feline Leukemia Virus (Kedi Lösemisi) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 22:14
Kedi Hastalıkları - Feline Immunodeficiency Virus (Kedi Aids'i) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 22:13
Kedi Hastalıkları - Exophthalmus (Göz Çıkığı) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 21:56