IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hayvan Hastalıkları (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/)
-   -   Kedi Hastalıkları - Omuz Çıkığı Hastalığı (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/611975-kedi-hastaliklari-omuz-cikigi-hastaligi.html)

Lilith 10 Eylül 2014 14:53

Kedi Hastalıkları - Omuz Çıkığı Hastalığı
 
Omuz Çıkığı Hastalığı Nedeni :
Kürek kemiği (scapula) ile ön kol kemiği (humerus) arasındaki eklem olan omuz ekleminin çıkıklarının oluşumu kedilerde sık şekillenmemekle birlikte yarım veya tam çıkıklar şeklinde zaman zaman görülebilmektedir.

Omuz çıkığının oluşumunda trafik kazaları, düşme, darbeler, sıkışma, bacağın bir yere takılması vb. nedenler rol oynayabilir
Omuz çıkığının oluşmasında omuz ekleminde kemiklerin bağlantısını sağlayan bağların zayıflığı çıkığın oluşumunu kolaylaştıran bir faktördür.

Darbeye bağlı olarak omuzdaki liğamentlerin gevşemesi veya kopması nedeniyle kol kemiğinin baş kısımının kürek kemiği üzerinde yerleştiği oyuktan çıkması ve yer değiştirmesi söz konusudur.Omuz Çıkığı Hastalığı Belirtileri :
Çıkığın oluştuğu yöndeki bacağı gövdeye yakın olarak tutar ve hareket ettirmekten sakınır. Bölge ağrılıdır ve dokunulmasına izin vermez. Yerden kalkış esnasında topallık dikkat çekicidir. Çoğunlukla yere basmaz ve ayağını kullanmaz.Omuz Çıkığı Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :
Kolay nükseden bir problemdir. Genellikle yeni şekillenmiş çıkıklarda çıkığın yerine reddedilmesi ve bacağın bandaj ile sabitlenmesi ile tedavisi sağlanabilir.

Tam şekillenen çıkıklarda ve gecikilen olaylarda operatif tedavi zorunludur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net