IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hayvan Hastalıkları (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/)
-   -   Tavuk Hastalıkları - İnfeksiyöz Koriza Hastalığı (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/612000-tavuk-hastaliklari-infeksiyoz-koriza-hastaligi.html)

Lilith 10 Eylül 2014 15:31

Tavuk Hastalıkları - İnfeksiyöz Koriza Hastalığı
 
İnfeksiyöz Koriza Hastalığı Nedeni :
göz akıntısı, öksürük, göz kapaklarının yapışması ile karakterize olan bulaşıcı Bakteriyel bir hastalıktır.
Hastalığın etkeni, Haemophilus paragallinarum?dır. Etken gram negatif, sporsuz, bipolar görünümdedir. Ölüm oranı çok düşük olup Türkiye?de sporadik olgular halinde görülmektedir. Hastalık başlıca solunum ve sindirim sisteminden bulaşır. Burundan gelen akıntılarda fazlaca etken bulunur. Bu hastalıkta bozukluklar baş bölgesine ve üst solunum sistemine lokalize olmuştur. Hasta hayvanlarda, yüzde ve baş bölgesinde şişkinlik, burundan ve gözlerden akıntı, öksürük, solumada güçlük, sakal ve ibiklerde şişkinlik, aringitis gözlenebilir. Otopside de lezyonlar bu bölgelerde lokalize olmuştur.İnfeksiyöz Koriza Hastalığı Belirtileri :
Teşhis, etkenin izolasyonu ve identifikasyonu ile serolojik testlerle konur. Serolojik testler arasında aglutinasyon, AGDT ve HI testleri en fazla kullanılanları arasındadır. Klinik olarak koriza, kolera, CRD, Newcastle, ILT, lB, Çiçek gibi hastalıklarla karışabilir.İnfeksiyöz Koriza Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :
Sağaltımda kemoterapötiklerden yararlanılır. Koruma ve kontrolde koruyucu önlemlere dikkat edilir. Pratikte eğer varsa koruyucu amaçla inaktif aşılardan yararlanılabilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net