IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hayvan Hastalıkları (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/)
-   -   Tavuk Hastalıkları - (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/612010-tavuk-hastaliklari.html)

Lilith 10 Eylül 2014 15:40

Tavuk Hastalıkları -
 
Tüberkülozis (Verem) Hastalığı Nedeni :
Tüberkülozis, kanatlıların çeşitli organlarında tüberkerlerin (urların) oluşması ile karakterize olan, bulaşıcı ve kronik Bakteriyel bir hastalıktır. Hastalığa ülkemizde tektük olgular halinde rastlanmaktadır.
Hastalığın spesifik etkeni Mycobacterium avium?dur. Etken, gram pozitif, hareketsiz, sporsuz, kapsülsüz ve asidorezistans bir bakteridir. Besi yerlerinde 20-25 günde üreme gösterir.
Hastalık genellikle sindirim sisteminden ve ayrıca, solunum sisteminden bulaşır. Hastalığın inkübasyon süresi oldukça uzundur (aylar). Hayvanlarda zayıflama, tüylerde kabarma, ibik ve sakallarda solgunluk, yüzün küçülmesi, göğüs kaslarında küçülme ve ileri derecede zayıflama sonu ölümler meydana gelir. Otopside, iç organlarda çeşitli büyüklükte nodüllere rastlanır.Tüberkülozis (Verem) Hastalığı Belirtileri :
Hastalığın teşhisi mikrobiyolojik (etkenin izolasyonu ve identifikasyonu) ve serolojik testlerle (allerjik) yapılır.Tüberkülozis (Verem) Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :
Hastalığın sağıtımı yapılamaz. Koruyucu önlemler alınarak ve iyi bir bakım besleme uygulayarak hastalığın önlenmesine çalışılır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net