IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hayvan Hastalıkları (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/)
-   -   'Biblo kedi' almayın aldırmayın (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/777640-biblo-kedi-almayin-aldirmayin.html)

Burce 29 Ekim 2017 00:04

'Biblo kedi' almayın aldırmayın
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kırık kulaklarıyla tanınan, son yılların gözde kedi türü Scottish Foldlar’ın üremelerinin ve satışının engellenmesi için büyük bir kampanya başlatıldı.

Sebebi, genetik bozukluğu olan bu kedilerin acı çekmesi. Değerleri 2 bin ila 5 bin lira arasında değişen bu kediler, fazla hareket etmeden sabit durduğu için ‘biblo kedi’ olarak da biliniyor. Bu durum sorunsuz, uslu ve sakin olmaları şeklinde yorumlansa da durumları oldukça trajik.

Veteriner hekim Hüseyin Yenilmez, bu cinsin genetik hastalığını şöyle açıklıyor: “Kulakların kırık durmasını sağlayan gen aslında osteokondrodisplazi denilen kronik eklem hastalığının belirtisi. Bu ağrılar dönemsel değil bir ömür boyu hayvanı acı içinde süründürüyor.”

Bu hastalığı önlemek için Scottish Fold kediler başka cinslerle çaprazlanıyor. Fakat doğan yavruların çektiği acı azalsa da asla tam anlamıyla geçmiyor. Scottish Fold kedileri ömürlerinin tümünü acı içinde geçireceği için ilaç kullanımına, hatta radyoterapi ve ameliyata muhtaç bir hayat yaşıyorlar.

Anadolu Kedisi platformu bu kedilerin başka cinslerle çiftleştirilmesi ve satışının engellenmesi için change.org’da bir kampanya başlatarak, kısa süre içinde 25 bin imza topladı.

Terrius 29 Ekim 2017 11:02

Cevap: 'Biblo kedi' almayın aldırmayın
 
benimde bu kediler çok hoşuma gidiyordu fakat bu haberi okuduktan sonra neler çektiklerini anladıktan sonra çok üzüldüm bizim en ufak bir yerimiz ağrıdığında bile neler çekiyoruz onlar bir ömür çekiyorlarmış :(

Burce 29 Ekim 2017 11:48

Cevap: 'Biblo kedi' almayın aldırmayın
 
Alıntı:

Terrius Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041875491)
benimde bu kediler çok hoşuma gidiyordu fakat bu haberi okuduktan sonra neler çektiklerini anladıktan sonra çok üzüldüm bizim en ufak bir yerimiz ağrıdığında bile neler çekiyoruz onlar bir ömür çekiyorlarmış :(

Ben iki gün önce sevdim bu kediyi
Satın almayıda düşünüyordum ama dünkü habere çok üzüldüm, insanlar insanlıktan çıkmış cidden.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net