IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By SimHa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2018, 11:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kedi Gribi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kedilerde grip, özellikle yavruluk dönemlerinde etkilerini ağır şekilde gösterir ve solunum yollarındaki enfeksiyondan kaynaklanır. İnsanlarda olduğu gibi kediler için de son derece rahatsız edici ve zaman zaman tehlikeli olabilir. Kedi gribinin yavru kedilerde daha sık görülmesinin sebebi, yavru kedilerin bağışıklık sisteminin yetişkin kedilerin bağışıklık sistemine göre daha az gelişmiş olmasıdır.

Kedi Gribi Nasıl Bulaşır?
Bazı durumlarda kediniz başka kedilerle cilt temasında bulunabilir veya başka bir kedinin göz yaşı bulaşabilir. Bu da, kedinizin grip virüsü kapmasına sebep olabilir.Kedi gribi genellikle başka kedilerden bulaşır ve solunum yolu enfeksiyonuna sebep olur. Kedinizin gözlerinde sulanma, kedinin hapşırması vb. gibi belirtiler varsa beklemeden veterinere götürmelisiniz.

Kedi Gribi Belirtileri
Grip olan kedilerde genellikle aşağıdaki belirtiler görülmektedir:

Sürekli uyuma eğilimi
Gözlerde sulanma
Burun ve geniz akıntısı başlar.
Normale göre hareketsizlik
Halsizlik
Hapşırma
Bu semptomların ilerlememesi için kedinizi, vakit kaybetmeden veterinere götürmelisiniz.

Kedi Gribinde Evde Tedavi
Tedavi sürecinin evdeki kısmında kedinize ilaçlarını, veteriner hekimin önerdiği dozda ve zamanda vermelisiniz. Unutmayın ki, grip bir virüs hastalığıdır, antibiyotik ile tedavi edilemez. Bu yüzden, kesinlikle veterinerin önerdiği ve reçetelendirdiği ilaçlar dışında başka ilaçlar kullanmamalısınız. Bu ilaçların etkisi kediniz için ölümcül olabilir.

Bazı vakalarda veteriner hekim, kedinize serum ve sıvı takviyesi önerebilir. Grip sürecinde kedinizin kaybettiği sıvıyı geri alarak yorgun ve halsiz hissetmesini engellemek açısından serumun büyük faydası bulunur. Ayrıca, kedinizi aç bırakmamanızın, karnını hep tok tutmanızın da büyük faydası bulunmaktadır. Böylelikle kedinizin gücünü toplama süreci hızlanacaktır.

Önemli olan bu süreçte kedinizi yalnız bırakmamanız; iştahsızlığına, keyifsizliğine sabırla yaklaşmanızdır. Mümkün olduğunca kedinizin üşütmemesini ve sıcak bir ortamda rahat etmesini sağlamak, verilen ilaçların etkisini çok kısa bir sürede göstermesini de sağlayacaktır. Eğer kediniz yaşça 6 aydan küçük bir yavru ise, ya da çok yaşlı ise kedi gribinin daha kritik sonuçları olabilir. Bu sebeple kedinizin başka herhangi bir kedi ile kedi kumu, mama kabı paylaşımına izin vermemelisiniz. Ayrıca, kedinizin kişisel eşyalarının temizliğine sürekli özen göstermeli, steril olmasına dikkat etmelisiniz.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2014 Kedi Resimleri, Kedi Resimleri, Beyaz Kedi Resimleri, Komik Kedi Resimleri, Masum Kedi Resimleri Violent Hayvan Resimleri 6 11 Kasım 2014 21:52
Kedi Hastalıkları - Feline Viral Rhinotracheitis (Bulaşıcı Kedi Nezlesi) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 31 Ağustos 2014 22:17
Evimde kedi besliyorum. Kedi uğursuzluk getirir diyorlar, doğru mu? Violent İslamiyet 0 01 Ekim 2012 21:16
Gribi anlatacak doktor domuz gribi oldu Juventus Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 14 Kasım 2009 12:14