IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hayvan Hastalıkları (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/)
-   -   Muhabbet Kuşlarında Mantar Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi (https://www.ircforumlari.net/hayvan-hastaliklari/829171-muhabbet-kuslarinda-mantar-hastaligi-belirtileri-ve-tedavisi.html)

vioLeta 13 Temmuz 2019 14:48

Muhabbet Kuşlarında Mantar Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi
 
Muhabbet Kuşlarında Mantar Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi



Muhabbet kuşları muhteşem görüntüleri, sevimli ve zeki karakterleri ile tüm dünyanın en sevilen kuşları arasında yer alıyorlar. Ancak bu narin hayvanların bakımına son derece özen göstermek gerekiyor zira aksi takdirde yapılabilecek en basit bakım hataları dahi muhabbet kuşlarında bazı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabiliyor ve mantar hastalığı da bu hastalıklar arasında yer alıyor ve bu hastalığın ortaya çıkmasına genellikle hijyenik olmayan kafesler neden oluyor.



Belirtiler

Muhabbet kuşlarında mantar hastalığı belirtileri
şunlardır;
  • Kaşıntı
  • Yer yer tüy dökülmeleri
  • Deride pullanma
  • Tüylerde tiftikimsi görünü
  • Deride kalınlaşma
  • İleri aşamalarda gagada ve ayaklarda şekil bozuklukları



Muhabbet kuşunuzda yukarıda saydığımız belirtilerden bir ya da daha fazlası varsa zaman kaybetmeden veterinere götürmeniz gereklidir.

Tedavi

Muhabbet kuşunuzda mantar olduğunu düşünseniz dahi kuşunuza bu hastalığın tanısını kesin olarak koyabilecek tek kişi tabi ki bir veteriner hekimdir. Yani asla kuşunuza kendiniz teşhis koymamalı ve tedavi etmeye kalkışmamalısınız. Aksi takdirde yanlış tedaviler sonucundan muhabbet kuşu sağlığına kavuşmak yerine çok daha hasta olabilir.

Kuşunuzu veterinere götürdüğünüzde veteriner hekim eğer mantar teşhisi koyarsa buna uygun bir tedavi yöntemi uygulayacaktır. Ayrıca sizin de başta kuşun kafesinin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gibi bazı şeyler yapmanız gerekecektir.

Hekiminiz tüm bu konularda size yer göstererek kuşunuzun çok daha kısa sürede sağlığına kavuşmasını sağlama konusunda size yardımcı olacaktır.



Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net