![]() |
Kültür Balığı Yetiştiriciliği Doğa balığa dönemsel olarak farklı yağlılık ve lezzet değerleri verir. Düzenli bir şekilde beslenemediği için et kalitesi ve lezzeti yıl boyunca değişiklik gösterir. Özellikle üreme dönemleri öncesinde lezzetli olan balıklar, üreme dönemi sonrasında lezzet kaybına uğrarlar. Kültür balığı kontrollü ve ihtiyaçları doğrultusunda beslendiği için dönemsel yağlılık ve lezzet farklılıkları taşımaz. Et kalitesi ve besin değeri yılın her dönemi aynı değerlerde bulunur. Kültür balıkçılığında; denize yakın kıyılarda toprak eşilerek bir havuz oluşturulur. Bu havuz suyunu denizden ve topraktan çıkan suyun karışımından alır. Buradaki balıklar normal çipura, levrek gibi yemlenir ayrıca toprakta bulunan canlıları da yer. Balıklar yem yeme alışkanlığı edindiğinden dolayı balıkların gelişimi ve lezzeti doğala yakın olmaktadır. alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk