IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Helper Röportaj (https://www.ircforumlari.net/helper-roportaj/)
-   -   Helper Röportaj : zEbAni (https://www.ircforumlari.net/helper-roportaj/348388-helper-roportaj-zebani.html)

Disconnected 15 Ağustos 2010 01:24

Helper Röportaj : zEbAni
 


IRCForumlari.NET
Helper Röportaj bölümündeki ilk röportajımızı, help dünyasında tanınan bir isim olan zEbAni ile gerçekleştirdik.




Disconnected : Merhaba zEbAni , nasılsın ?

zEbAni : Selamlar : ) Teşekkür ederim iyiyim, sen nasılsın Disconnected?

Disconnected : İyiyim teşekkür ederim Batu , iftardan sonra karnımız doydu daha iyi olduk : )

zEbAni : Afiyet olsun : )

Disconnected : Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için IF üyeleri ve kendi adıma teşekkür ederim .

zEbAni : Ben teşekkür ederim, ilk olmak benim için çok güzel bi duygu : )

Disconnected : IF üyelerimizin en çok röportaj isteğinde bulunduğu, Help dünyasında kendisini gerçekten kanıtlamış birisi olan zEbAni kimdir. Kısaca sizi tanıyabilirmiyiz. ?

zEbAni : Adım Batuhan TAMTARTARTAR, 19 yaşındayım : )
zEbAni : İstanbul/Beyoğlu'nda ikamet etmekteyim ve Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini bu sene kazanmıs bulunmaktayım.


Disconnected : zEbAni , soyisminizin anlamı nedir ?
Disconnected : Tamtartartar gerçekten tuhaf bir soyisim : )

zEbAni : Valla yıllardır tartışılan bir soy ismim var : ) İsviçreli bilim adamlarının da araştırma listesinde kendileri. : )
zEbAni : Babamdan öğrendiğime göre, lafını bilen anlamında tamtartar'mış soy ismimin anlamı.

Disconnected : Gerçekten çok tuhaf ilginç bir soyisim, IF üyelerinin belkide en çok kafasına takılacak bölüm soyisminiz olacaktır. : )

zEbAni : Ben de duyunca çok şaşırmıştım ama öyleymiş yani : )

Disconnected : zEbAni, IRC dünyası ile ne zaman ve nasıl tanıştı ?

zEbAni : IRC ile tanışmam aslında burda hepinizin şaşıracağı türden olmadı : )
zEbAni : İnternet cafede arkadaslar girerken " bu ne len ne zevk alıyosunuz bundan " diyen ben,
zEbAni : 2 gün sonra kendimi tekLAN sunucusunda kendi adıma açtığım kanalın reklamını yaparken buldum (sene 2oo4, aylardan ekim.) İlk nickim de " afacan " dı bu arada.

Disconnected : Ozamanların tadı bir başkaydı demi batu.

zEbAni : Ya aslına bakarsan, kanal reklamı yaptığım zamanlar değil de, helperliğe ilk başladığım dönemi çok özlüyorum : ) O da zaten çok fazla zaman geçmeden olmuştu : )

Disconnected : Ozaman hemen onunla ilgili bir sorumu yönelteyim .
Disconnected : zEbAni, IRCHelp dünyası ile ne zaman ve nasıl tanıştı ?

zEbAni : IRCHelp dünyasına 2005 Nisan ayında, Muhabbet.ORG'da başladım. O zamanlar Muhabbet.ORG sunucu yeni açılmıştı ve opluk yaptığımız serverdan oraya geçince bize global kanal vermeleri çok cazip gelmişti.
zEbAni : Daha sonra Aragon nickiyle özelime gelen bir kişi hiç bir bilgim olmamasına rağmen beni helpe kattı : ) Tabi bende mahalleden 5 kişiyi helpe dahil ettim bi anda : ) (Aragon dediğim kişi mircturk'te Serseri nickiyle zamanında adminlik yapan kişidir) ve helpers kanalında KURDO nickiyle tanıştım. (Bu kişide Ethem abi "Git" tir.)
zEbAni : Tabi o zamanlar hiçbir şey bilmediğimiz için help kanalında gelen sorular için, mircturk'u kullanırdım : ) Ethem abi ve Serseri, aynı zamanda mircturk'te de helper oldukları için, bir gün Ethem abi yakaladı beni online iken ve ben de kendimi gelistirme kararı aldım : )
zEbAni : Bana bi tane script atmıstı ethem abi, popups'unda bütün komutlar ekliydi. Girerdim bi kanala en az 2-3 saat her gün o komutları yazar açıklamalarıyla beraber okurdum : )

Disconnected : Helpe gönül veren çoğu kişide , okul zamanlarında bir deftere komut yazma gibi hevesi vardı. Bu zEbAni de varmıydı ? : )

zEbAni : Kesinlikle. Ben bi keresinde 15 milyon para vermistim(o zamanın parasıyla tabi: ) ) çıktılara evde bilgisayarım yoktu, oturur evde ezber yapardım : )

Disconnected : Öğretmenimden dayak yemiştim derste defteri yakaladığında : )
Disconnected : Gerçekten güzel günlerdi .

zEbAni : Kesinlikle : )

Disconnected : Peki, neden global operatörlük değilde helperliğe gönül verdiniz, sizi helperliğe iten şey nedir. ?

zEbAni : Bana göre helperlik haz meselesiydi.Bir kaç komut öğrendikten sonra o script'ten, insanlar geldiğinde iyi-kötü yardımcı olduktan sonra O kadar mutlu oluyodum ki (Tabi o zamanlar insanlar bayağı kibardı bu da işime geliyordu biraz)
zEbAni : Sürekli komut öğrenip bişeyler öğretmek, yardımcı olmak istiyordum : ) Bunu da global operatörlükle yapamayacağımın farkına vardıktan sonra, global kanallara bile girmemeye başladım : )

Disconnected : İnsanlara yardımcı olmak daha cazip geldi diyorsunuz , günümüzdeki çok iyi helperlere geldiği gibi.
Disconnected : Batu Help departmanının sunucu için önemi size göre nedir ?

zEbAni : Bu senelerdir dillerde dolaşan bir sorudur aslında, çoğu kişi sunucunun bel kemiği der #Help kanalı için. Ben kaliteyi getiren şey olduğuna inanırım. Bir sunucuya girdiğimde, user sayısına bakmam girer #HELP kanalına bakarım.Belki bu helper olduğum için içten gelen bir duygudur fakat...
zEbAni : Bu zamana kadar iyi yerlere gelmiş sunucuları bi göz önüne aldığımızda, hepsi #Help kanalına gereken özeni göstermiş sunuculardır.Onun için, #Help kanalı sadece belkemiği değil bence sunucunun herşeyidir. Kalbidir, olmassa olmazıdır.

Disconnected : Help departmanının diğer kullanıcılar ve diğer departmanlar ile ilişkileri nasıl olmalıdır ?

zEbAni : Diğer kullanıcılarla derken eğer kullanıcı bir user'sa, çok samimi olmadığı bir kişiyle her daim saygılı olmalıdır. Çünkü #Help kanalı nasıl sunucunun kalbiyse, orayı yönetenler de bi o kadar değerlidirler. Diğer kullanıcılarla derken eğer kullanıcı bir user'sa, çok samimi olmadığı bir kişiyle her daim saygılı olmalıdır.
zEbAni : Çünkü #Help kanalı nasıl sunucunun kalbiyse, orayı yönetenler de bi o kadar değerlidirler. Eğer kullanıcı bir oper-admin'se, işler biraz değişir. Eğer arkadaş değillerse, hiç arkadaş olmasınlar : )
zEbAni : Çünkü, bi yerden sonra işin cıvığı çıkıyor ve buna bizzat şahit oldum. Kavga ettiği helper arkadaşına kill attırabiliyor : ) Ya da o çok samimi olduğu adminle kavga edince, admin kill atiyor siliyor kanaldan : )
zEbAni : Bi yönetimin çökmesine kadar gidebiliyor durum. Diğer departmanlarla ilişkisi, sadece şu şekilde olmalı. Bir oper benim gözümde helpe girmemeli. Bir helper de #operhelp'e çok fazla girmemeli. Oper girmemeli çünkü #Help'e kontrol dışında hangi maksatla girebilir (Bilgisi olmayan adamın operlikle ne işi var)
zEbAni : Bir helper de #Operhelp'e girmemeli(çok acil bir durum olmadığı sürece), çünkü bir sorunu varsa help founder helperdan sorumlu kişidir, gidip founder'ine bildirmeli founderi ilgilenmeli sorunuyla : )

Disconnected : Aslında şöyle olması gerekmiyormu Batu, bir oper bir opere zline vs. atamıyor ise , emek veren helperede aynı saygının gösterilmesi gerekmiyormu ?

zEbAni : Kesinlikle yıllardır zaten çoğu sorun burdan çıkmıştır. Canlı şahitlerini görüyoruz sürekli. Birisi gelir, helperi siler. Founder kaldıramaz, bırakır gider : )
zEbAni : Bu işlerin hepsi aslında sunucu sahibiyle - help founder arası diyalogda biter.Help founder ağırlığını koyabiliorsa ne mutlu : )

Disconnected : Helpfoundere güvenilip o yetki verildiyse, herşey o dakikadan sonra helpfounderde olması gerekiyor diyorsunuz, ve katılıyorum. : )
Disconnected : Bir çok kişiye göre başarılı bir helpersin, benim görüşümde bu yönde. Ama benim merak ettiğim bu başarının sırrı nedir. Neler yaptın da bu başarıları elde ettin. ?

zEbAni : Şimdi şöyle bir durum var. Günümüzde sadece komut bilmek çoğumuzun da bildiği gibi helper olmaya yetmiyor. Ben çoğu kez, sıcak kanlılığımla ve iyi niyetliliğimle kazandığımı düşünüyorum daha çok.Çünkü, konustuğum insana güven vermesini biliyordum.
zEbAni : Zaten bir helper bir yerlere gelmek istiyorsa, kendisinden bir şeyler vermeli insana. O güveni sağlamalı.Benim de tek kullandığım formül buydu.Komut bilgimin dışında, kendimden bir şeyler katıyordum karşımdakine, ve emin olun bu her zaman işe yarar : )

Disconnected : Bir çok helpfounder ve helper bu dediğinizi yaparsa, help dünyası kazanacaktır. Haklısınız.
Disconnected : Helperlik gerçekten insana her yönden birşeyler katan bir duruş. İlk helperliğe adım attığınızdan beri bugune kadar kendinize neler kattınız ?

zEbAni : Kesinlikle, zaten helper olunca sadece orda yardımsever olmuyorsunuz emin olun : ) Hayata bakış açınız değişiyor bir yerde, ben ilk helperliğe başladığımda bütün insanlara nasıl yardım edebilirim falan diyodum kendi kendime : )
zEbAni : Haz meselesi en başta dediğim gibi : ) Yaptığın işten zevk aldıktan ve o "haz"ı yaşadıktan sonra, önünün kesilmesi biraz zor : )

Disconnected : Umarım bu röportajı okuyan bir çok kişide aynı şekilde düşünmeye başlar. : )
Disconnected : Peki zEbAni , örnek aldığınız veya örnek gösterebileceğiniz helper kim(ler) dir.

zEbAni : Valla bu zamana kadar calıstığım herkesten iyi kötü bir şeyler kapmaya çalıştım : ) Helperliğe gelişmemi sağlayan " Git " benim için çok özeldir. İnsanlara sıcak davranmam gerektiğini ve nerde nasıl davranmam gerektiğini onu izleyerek iyi kötü edinmişimdir : )
zEbAni: Ve tabikide üzerimde çok emeği olan TTNet " keynes " nickini unutamam. Bir helperden çok bana bir kardeş edasıyla yaklaşan ve beni helperliğe değil resmen hayata hazırlayan kişidir : ) Son olarak da kernel32 demeliyim sanırım. Duruş ve bilgi bakımından çok iyiydi. Koray'la çalışmak büyük zevkti cidden : )
zEbAni: Bunların dışında, GNU, aLien, SerSeri, Gurkan ve sayamadığım bir çok beraber calıstığım helper arkadaslarım cok değerlidir. Her yönü olmasa da iyi yönleri örnek alınabilicek kişiler bunlar : )Her insanın iyi kötü kusurları vardır, 4-4lük değiliz hepimiz illaki : )

Disconnected : Ozaman size helpi sevdiren arkadaşlarımıza sizin gibi bir helperin gelişimine ortak oldukları için bizde teşekkür ederiz. Korayla bende çalıştım, gerçekten söyliyeceklerimiz az bile kalır : )
Disconnected : Help kanalı ne kadar ciddi bir duruşun sergilendiği ve sergilenmeside gereken bir yer olsada, elbet ilginç olayların başımıza geldiği bir yer halinede gelebiliyor. Helperlik döneminizde yaşadığınız en ilginç olay nedir ?

zEbAni : Helperliğe yeni başladığım vakit, Mircturk'te Creep founder Online soplar ; Git , Aeb ve Never. Kanalda bir voice savaşı var ki sormayın gitsin: ) Herkes f1 elinin üstünde hazır bekliyor. 10 tane de online helper var. Kanala biri geldiğinde bir kaç kere voice verince iyi kötü izlendiğinin de farkına varınca gaza geliyor insan, fazla da bilgimin olmadığını düşünerek geldiğin soruların nick register tarzı olduğunu söyleyebilirim: )
zEbAni : Bu savaşın benim için sonunu getiren olay; Kanala gelen kullanıcıya, F1'e basmak süreti ile yardım vermek istenilir, soru beni dumur eder ve çıkış mesajlarının ne halta yaradığını bilmediğim için direkt Disconnected yaparım kendimi : ) Bi süre sonra tekrar sunucuya girerim, Ethem abi ile aramdaki diyalog şudur;
zEbAni : <Git> Batu niye yardım verirken çıkıyosun?
zEbAni : <zEbAni> Abi bağlantım gitti kusra bakma ya
zEbAni : <Git> Çıkış mesajında bildiğin quit yazıyordu. Eğer düşseydin Ping timeout tarzı bişey yazması gerekirdi. Bi dahaki sefere cevabı bilmiyorsan, #Helpers kanalında sor yada gel bana söyle.
zEbAni : Ben bu mesajı görünce, Direkt bilgisayarın reset tuşuna bastığımı ve 1 hafta girmediğimi hatırlıyorum. Daha sonra geldiğimde hiç birşey olmamış havasıyla devam etmiştim : )

Disconnected : Bir arkadaşım böyle durumlarda modemi resetliyor o aklıma geldi : )

zEbAni : Bir de komik log olarak şunu söylemek istiyorum. Keynes (Samet abim) ile aramda bi diyalog. Helper toplantısının olduğu bi gün. . .
zEbAni : <zEbAni> abi toplantı #Helpers kanalında di mi (sorunun saçmalığına bakın)
zEbAni : <keynes> yok #zurna kanalı ile anlaştık. orda yapıcaz halka açık olucak
zEbAni : Buna bayağı güldüğümü hatırlıyorum ciddi anlamda : )))

Disconnected : Gerçekten çok ilginç anılarınız olmuş, helpi bir nevi severek ve eğlenerek yaptığınızı anlıyorum burdan, buda bir nevi başarı sırrınızdır. : )
Disconnected : Peki daha önce hangi sunucularda görev aldı zEbAni ?

zEbAni : Başlangıç olarak 2005 Nisan ayı olarak Muhabbet.Org demiştim. Daha sonra 1 senelik Ethem abi sayesinde mIRCTurk serüvenim var. Silinmeli eklenmeli bi dönem : ) Ara ara silinsem de. Daha sonra, ttnet'e geçtim ve orda 1,5 sene yaklasık helperlik yaptım aralıksız. Bu 1,5 sene içerisinde, sadece 5. seviyeden 15. seviyeye yükselebildim. Sop yardımcısı olmak için 20 olmak gerekiyordu. Düşünün nasıl bir sunucu olduğunu : )
zEbAni : Daha sonra kernel32 çıktı karşıma ve MIRCTurk'e geçtik beraber. 3 Ay sopluk yaptım MIRCTurk'te, kernel32 döneminde, ve beraber SuperOnline'a geçtik. Orda 1 ay help sopluk yaptım ve kernelle birlikte zurna'ya geçtik : ) 6 ay da zurna'da helpsop & successor'luk yaptım.
zEbAni : Sonra TTNet'e helpop olarak geçtim. (Helperlikten artık sıkılmaya başladığım dönemler...) Ve 6 ay helper olarak kaldıktan sonra, Sop olduğum gün TTNet'i bıraktım ( Ciddi anlamda içimde kalmıştı ) Sonra tekrar Zurna.NET'e geçtim ve helpsop+ircop'luk yaptım.
zEbAni : Sonra da YGS/LYS sınavlarına gireceğim için nete ara vermek zorunda kaldım : ) ve 1 sene sonra döndüğümde yine şu geçtiğimiz 2 hafta öncesine kadar zurna.net'te helsoptum. Baktım ki eski hevesim yok, hiç bişey benden yana değil : ) Bu iş olmucak dedim, köşeme çekildim : )

Disconnected : Help dünyası adına büyük bir kayıp olur bu bence, en kısa zamanda tekrar eski düzenine sokmanızı rica ediyorum, hem kendi adıma hem IF Üyeleri adına.
Disconnected : zEbAni 'ye göre Help founderi olan kişide bulunması gereken özellikler nelerdir. ?

zEbAni : Help founder benim gözümde, öncelikle karakteri, daha sonrasında tecrübesi ve en son komut bilgisi olan kişidir.En başta karakterli olmalı dememin sebebi, bir kişinin komut bilmesi sadece yetmiyor. İnsan olması, karşısındakini dinlemesi, anlaması(sadece komut anlamında değil) oturup sohbet etmesini bilmesi gerekir. Halden anlayan olmalıdır ve helperlerine o istenilen güveni vermelidir.Daha sonrasında tecrübeli olmalı dememin gereği ise, bazı konular vardır ki, komut bilgisi ile halledilemeyecek şeyler : )
zEbAni: İşte o konumda tecrübe devreye giriyor. Tecrübeyle halledilebilecek sorunlar, komutla halledilebilecek sorunlardan çok çok fazla bence. Zira çoğu komut sorusu da tecrübeyle iyi kötü çözülebilir. Mantık isteyen soruları bana göre tecrübesiz bi insanın çözmesi çok zor : )
zEbAni : Bu konumda ilk aklıma kernel32 geliyor, kernel32 ile mircturk'e ilk girdiğimizde, 2-3 senelik bi aradan sonra helpe geri dönmüş birinin soramayacağı soruları soruyordu resmen : ) İnsanın aklına " lan bu adam kesin fake nickle girip helperlik yapmıştır bir yerde " tarzı şeyler geliyordu. Ve komut bilgisi, o da bırakın da adam help founder olmuş, bi zahmet olsun : )

Disconnected : Gerçekten çok güzel açıkladınız, bu bahsettiğiniz şekilde help founderlerin sayısı artarsa, help dünyasındada kaliteli helper ve help founderlerin geleceği anlamına gelir.
Disconnected : Son olarak 2 sorum var.
Disconnected : Sizin gibi güzel, başarılı birisinin mutlaka sizin gibi başarılı bir HELPER olmak isteyen kullanıcılara söylemek istediği şeyler vardır. Bunları kısaca alabilirmiyiz. ?

zEbAni : Şöyle bir durum var, ben bunu aslında yaşam felsefesi olarak benimsemiş biriyim. Yaptığın şey sana haz veriyorsa, doğru yoldasın demektir.Eğer bu işi yapıyorlarsa ; (Bana göre yapmasınlar artık) oturup bi adam akıllı düşünsünler. Yaptıklarıı işten zevk alıyorlar mı almıyorlar mı ?
zEbAni : Eğer #Help'i bir araç olup operliğe yükselmekse amaçları, (Bu sadece büyük sunucular için geçerli) Kolay kolay o mantalite ile geliştirip kendilerini iyi bir yere gelemezler. Çünkü help akvaryumdaki balıklar gibidir. O Balıklara her gün yemek vermeniz gerekir. Eğer bi gün yemini eksik ederseniz, hepsi ölmese de bazıları ölür. İkinci gün vermessen birazı daha, bir süre sonra bakarsın kimse kalmamıs. Öyle birinin yükselmesi zaten biraz zor. Ve sevmeyen bi insanın zaten gidip de helperlerle konusup onlara eğitim vermesi, helpers kanalında soru-cevap yapması falan biraz zor : )
zEbAni : Bir de nerde mutlu olacağınıza inanıyorsanız, düşünmeyin gidin. Çünkü bi zaman sonra bakıp düşününce, helperliğin sadece vakit kaybı olduğunu anlayacaksınız. (Bana çok getiriside oldu tabikide ama gidip webmasterlikla uğraşan adam şu anda benden zengin)
zEbAni : Ben zurna.net'te help successor'ken (kernel32 döneminde) kalkıp ttnet'e op olarak gitmiştim. Çünkü ordaki ortamı bi türlü bulamadım, orda 25 kişilik max. kadro vardı ve isminle hitap etmessen birine resmen silinecektin : ) O kadar sıcak ve samimi bir ortam bir daha büyük konusmuyum ama gelmez herhalde : ) Ya da aynı hazı alamam diyim ne kadar samimi bi ortam olursa olsun. İşin özü : ) helperlik mutluluk işidir, mutlu olmak istiyorsanız yapın. (geçici bir mutluluk olduğunu göz önünde bulundurarak)
zEbAni : Eğer hem zengin olayım hem de haz alıyım derseniz de gidin kod yazın webmaster falan olun : ) Bunların size her zaman getirisi olur. Ben 6 sene helperlik yaptım bi kere sosyal hayatta işime yaramadı, yaramaz da. Gidip millete ben chanserv biliyorum desem ağzıyla gülmez adamlar : )

Disconnected : Gerçekten çok ilginç bir benzetme yaptın batu, balık benzetmesi beni güldürdüğü kadar düşündürdüde. Gerçekten teşekkürler : )
Disconnected : NEFES filminde yüzbaşı diyor ya, bu dağlar bankacının gözünde 5 para etmiyor.
Disconnected : Bizim help e verdiğimiz gönülde sadece sanalda kalıyor, bu yönden haklısınız.
Disconnected : Mal varlığınız deseler, chat.com.tr/help desek , ne olur acaba batu : )

zEbAni : : )

Disconnected : Son olarak ise, IF kullanıcılarımıza söylemek istedikleriniz nelerdir. ?

zEbAni : Ben daha çok if kullanıcılarına değil de, ilgili helperlera söylemek istiyorum. Sizin büyük diye nitelendirdiğiniz çoğu helper yapmıştır bunu. Helperlik her zaman sizin için 1. sırada olmasın hayatınızda. Sosyal hayattan soyutlamayın kendinizi ve bu lafım 15-16 yaşındaki kesimlere ( ben o yasta helperlik yapıyordum ) önünüzdeki YGS/LYS sizin için tek kurtuluş yolu. Helperlik/operlik yaparak harcamayın kendinizi.Geleceğinizi burda değil orda kazanıcaksınız.
zEbAni : Umarım (bunun örnekleri çok) 1 sene ara verip de çok güzel yerlere gelen irc aleminin tanıdık simaları gibi sizler de 1 sene ara vermeyi başarabilirsiniz.
zEbAni : Ve son olarak da , Onların sayesinde benimle röportaj yaptığınızın farkındayım : ) beni seçtikleri için de ayrıca teşekkür ederim.

Disconnected : Kendi adıma konuşuyorum, gerçekten çok zevkli bir söyleşi oldu. Röportaj teklifimizi kırmayıp kabul ettiğiniz için çok teşekkürler. Umarım , helpe gönül vermeyi düşünen veyahutta veren bir çok arkadaşımız bu söyleşiden kendilerine pay çıkarırlar.

zEbAni : Rica ederim, ben de ilk röportajımın heyecanıyla sürç-ü lisan ettiysem affola.

Disconnected : Benimde ilk röportaj deneyimim, ikimiz içinde hayırlı olur inşallah. Sürç-ü lisan ettiysek affola diyelim ozaman : )

zEbAni : İyi if'ler diliyorum : )

Disconnected : İyi geceler.

Gülce 15 Ağustos 2010 01:36

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
Yüreğinize sağlık (:

XobaLt 15 Ağustos 2010 02:43

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
röportaj için tşk

Wind 15 Ağustos 2010 03:10

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
Güzel Röportaj Teşekürler...

vengeance 15 Ağustos 2010 05:38

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
Cok güzel bir repörtaj olmus.
Okudugum cok iyi geldi.
zEbAni : Help founder benim gözümde, öncelikle karakteri, daha sonrasında tecrübesi ve en son komut bilgisi olan kişidir.En başta karakterli olmalı dememin sebebi, bir kişinin komut bilmesi sadece yetmiyor. İnsan olması, karşısındakini dinlemesi, anlaması(sadece komut anlamında değil) oturup sohbet etmesini bilmesi gerekir. Halden anlayan olmalıdır ve helperlerine o istenilen güveni vermelidir.Daha sonrasında tecrübeli olmalı dememin gereği ise, bazı konular vardır ki, komut bilgisi ile halledilemeyecek şeyler : )

zEbAni : Şöyle bir durum var, ben bunu aslında yaşam felsefesi olarak benimsemiş biriyim. Yaptığın şey sana haz veriyorsa, doğru yoldasın demektir.Eğer bu işi yapıyorlarsa ; (Bana göre yapmasınlar artık) oturup bi adam akıllı düşünsünler. Yaptıklarıı işten zevk alıyorlar mı almıyorlar mı ?

Agathadaimon 15 Ağustos 2010 10:42

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
Sadece zEbo$ :$

Kayahan 15 Ağustos 2010 10:54

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
GüzsL Röportaj oLmus TeşekkürlER

Drazen 15 Ağustos 2010 11:06

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
Batuhan'la yapılmasına çok sevindim , reelden cok sevdiğim bi arkadaşımdır batu.. Help'tede zekası , başarısı tartışılmaz.

GNU 15 Ağustos 2010 11:55

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
Tamtartar iyidir.

Candy 15 Ağustos 2010 11:57

Cevap: Helper Röportaj : zEbAni
 
çok güzel bir söyleşi olmuş Disconnected'in emeğine Zebani'nde yüreğine sağlik tşkler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net