IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Helper Röportaj (https://www.ircforumlari.net/helper-roportaj/)
-   -   Helper Röportaj : yaSmin (https://www.ircforumlari.net/helper-roportaj/813038-helper-roportaj-yasmin.html)

vioLeta 10 Şubat 2019 22:59

Helper Röportaj : yaSmin
 
Selam arkadaşlar, "Helper Röportaj" serimize @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile devam ediyoruz. Keyifli okumalar.


-
-
-

(vioLeta) Merhaba yaSmin ciğim hoş geldin :)

(yaSmin) Merhaba vioLeta ciğim hoş buldum

(vioLeta) Nasılsın ?

(yaSmin) hamd olsun iyi diyelim iyi olalım sen nasılsın peki?

(vioLeta) Teşekkür ediyorum canım, iyiyim bende.

(vioLeta) Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için şahsım ve ircforumlari.net adına teşekkür ediyorum.

(yaSmin) Ben de çok teşekkür ederim bana layık gördüğünüz için. :)

(vioLeta) Hep sen yapıyordun şimdi de seninle röportaj yapmak bana kısmet oldu :P kendimi şanslı hissediyorum :)

(yaSmin) :)) estağfurullah, ama sana kısmet olması benim için de sevindirici.

(vioLeta) Teşekkür ederim :) Seni tanıyarak başlayalım, kendinden bahseder misin? yaSmin kimdir? Ve neden yaSmin nickini kullanıyorsun ?

(yaSmin) İsmim Yasemin, İstanbul'da yaşıyorum. Özel bir hastanenin özel sigorta işlemlerine bakıyorum. 27 yaşındayım :)

(yaSmin) çevremdekiler genelde yasmin diye hitap ediyor oradan gelen bir alışkanlık olsa gerek :)

(vioLeta) Evet söylemesi hoş oluyor :p

(vioLeta) yaSmin bize hobilerin ve varsa fobilerinden bahseder misin ?

(yaSmin) Hobilerim, korku ve bilim kurgu tarzı filmleri izlemek, 2 tane muhabbet kuşum var biliyorsun en büyük hobim onlarla oynamak son zamanlarda :) bunların yanı sıra tarihi yerleri gezmek ve malesef ders çalışmakta büyük hobi haline geldi senin icin de öyledir :))

(yaSmin) fobilerim de tüm böcek türlerinden cok korkarım irite olurum ve metro tarzı kapalı alanlarda pek bulunamıyorum.

(yaSmin) simdilik aklıma gelenler bunlar :)

(vioLeta) Zaten muhabbet kuşu olunca insan başka şeye ihtiyaç duymuyor :) Dersler .. Ah o dersler biter mi bilmem :D

(yaSmin) inşallah bitireceğiz diye umud ediyorum:d

(vioLeta) Peki, IRC ile ilk tanışman nasıl ve kaç yıllarında oldu ?

(yaSmin) irc ile tanışmam benim dayım hossohbet adında bir sunucuda dayım djlik yapıyordu. Onu izlerdim ve dinlerdim hep bilgisayar başında ne yazıyor, nasıl konuşuyor derken merak saldım. Akabinde dayım kendine sohbetcicafecom adında bir sunucu açtı arkadaşı ile aile yeri gibiydi ben de girmeye başladım taabi bana Admin şifresini de vermişti giriş yapmayı öğretmişti falan, derken böyle bir merak sararak buralara kadar geldik. :) 2004 ten sonrası diye hatırlıyorum ya

(vioLeta) Vayy aile sunucusu çok güzel ya :) benim dayım sosyal medya da takılıyor anca :d Ne dJ dayılar varmış helal olsun :)

(vioLeta) Aile vs derken bu irc serüvenini devam ettirmek için başka sebeplerin var mıydı ? Seni bağlayan ya da ilgini çeken ne oldu ?

(yaSmin) :)) senden iyi olmasın dj'lik konusunda bayağı iyiydi o zamanlar. Tabi ki bu merakımı devam ettirme sebebim Admin şifresi ile tüm yetkileri almış olmam devamında baska yerleri keşfederek yeni insanlar ile tanışmak eğlenceli sohbetler beni çeken etkenler oldu.

(vioLeta) O zamanlar nickin yine yaSmin miydi, başka nickler de kullandın mı :)

(yaSmin) Hep yaSmin'dim. :) başka nick kullanmadım.

(vioLeta) Peki eğlence sohbet derken, Help ile nasıl tanıştın ? Admin sifresiyle bir ilişkisi var mı .. Yetkileri kullanmak için komutları öğrenmek gerek mi dedin acabaa :))

-

(dEathLeSs) Çay kahve molasi

(vioLeta) Kahveler senden :)

(yaSmin) sütlü alabilirim kahvemi :)

-

(yaSmin) kesinlikle öyle illa ki bunun bir etkisi var biliyorsunuz ve öğrenmeniz lazım. o arada biraz çözmüştüm. yeni sunucular keşfederek kanallarda takılırken uygulanan komutlar, prefixler ve tanıştığım helper arkadaşlar ile başladım helpe. Kendimi bir anda kadroda buldum. Sanırım ilk mircalem.com da başladım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile çok yardımcı olmuştu :)

(vioLeta) @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hep yardım sever bir arkadaşımız. Bir dönem sohbet.net de kendisi ile çalışma fırsatı bulmuştum bende. Kendisine de burdan selamlarımızı göndermiş olalım :)

(vioLeta) yaSmin ciğim, bazen bayan helper'lar ya da bayan Help Founderler'e tepki gösteriliyor. Eleştiriye maruz kalabiliyorlar. Sende bir bayan olarak bu eleştirileri aldın mı ? Bu konudaki görüşlerin neler?

(yaSmin) çok eleştiri aldığımı hatırlamıyorum hala eski arkadaşlarımla karşılaştığım zaman veya sunuculara girdiğim zaman saygı ile karşılanıyorum bu benim için onur verici tabi. Emek vermeye, yardım etmeye, öğrenmeye çalışan bir kişiyi eleştirmelerini kesinlikle doğru bulmuyorum elbet. Aksine desteklemeleri gerekirken... :)

(vioLeta) Aynen öyle, pekâlâ bulunduğun sunucuda help departmanı senin için neyi ifade ediyor ?

(yaSmin) Yaklaşık olarak 8 sene sohbetnette help departmanındayım artık eviniz gibi hissedebiliyorsunuz :) bende yeri o yüzden bambaşka. Disiplin ve tüm ircd nin inceliklerini öğretildiği departman olduğu için bel kemiği demek çok doğru.

(vioLeta) Zaten o his oluşmazsa yabancılık oluyor.

(vioLeta) Help bünyesinde kullandığınız sistem nedir ? Ne şekilde bir yönetim tarzı benimsiyorsunuz ?

(yaSmin) genelde eğitimleri hep manuel vermeye çalışırım bot sistemine elbet karşıyım :) yönetim tarzımda kullanıcıları sıkmayacak, soğutmayacak bir anlayış benimsedim hep. Sabırlı ve eğlenceli tabi seviyenin hakim olduğu yönetim şeklim var diyebiliriz. :)

(vioLeta) Gayet güzel, sence Help bitti mi ? Bu tarz söylemler mevcut biliyorsun ki. Biz gönülden bağlı olduğumuz için bitirmek istemiyoruz ama, gündeme göre durum nasil sence ?

(yaSmin) Help departmanının eskisi gibi olmasını beklemek veya halen bekleyen varsa saçma olduğu düşüncesindeyim. Bizler her ne kadar aktif tutmaya çalışsakta eskisi gibi asla olmayacağı aşikar. Help kanalına girip 'nick nasıl kayıt ederim' diye soruluyor ise help kanalı bitmemiştir demek yerinde olur diye düşünüyorum.

(vioLeta) Peki sizin Help yönetimi olarak Help'i ve helper'lığı aktif tutmak için düşündüğünüz ve uyguladığınız projeler var mı ?

(yaSmin) Malesef projem olmadı ama projelerde bulundum. Önceden projeleri @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok üretirdi katılırdık falan :) o konuda mükemmel :)))

(yaSmin) şu zamanlarda uygulanan projelerin de pek tutmayacağı kanaatindeyim

(yaSmin) çünkü şu an daha çok maddiyata dayalı sistem mevcut

(vioLeta) Bir kez bende denk gelmiştim evet :) ona da burdan selamlar olsun.

(vioLeta) Aynen öyle, işin aslı seven ve gönüllü kişilerin bir şekilde ayakta tutmaya çalıştığı birim haline geldi çoğu yerde. Ama eskiye yakın departmanlar da yok değil..

(yaSmin) Bu arada proje demiştin aklıma geldiği için belirtmek istiyorum 2013 civarı @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile İnspircd versiyonu halinde servisleri çevirmiştik biraz sonrasında bıraktım öyle kalmıştı.

(vioLeta) Aslında yeni projelere yelken açabilirsiniz :) Mesaj @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] a ulaşmıştır sanırım :)))

(vioLeta) Şuan ki irc sunucuları bünyesinde olan Help Departmanları arasında hangilerini beğeniyorsun ?

(yaSmin) eskiye yakın departmanlar da yok demene istinaden trsohbet in help departmanını beğeniyorum, halen aktif global eğitimler olsun, disiplin olsun hevesli helperların bulunduğu bir departman.

(yaSmin) Haber aldıkça katılmaya çalışıyorum. Emek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum buradan.

(vioLeta) Evet, helpte en değer verdiğim kısım eğitimler ve eğitmenler olmuştur hep. Başarılarının devamını dileriz.

(vioLeta) Pekala yaSmin departman olarak trsohbet dedin, Help founder olarak ayrı değerlendirecek olursak geçmişteki ve şuandaki founderler arasında en beğendiğin 3 kişi kimlerdir ?

(yaSmin) olabilir :)) geçmişte çalıştığım için kendisi ile @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok şey katmıştır bana. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'in ekibinde de bulundum oda disiplin ve hiyerarşi olarak çok şey kattı. Başka hatırlayamadım geçmişten :) şimdilerde ise @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu işi iyi götürdüklerini düşünüyorum.

(vioLeta) Hepsi birbirinden iyi isimler. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] değerli arkadaşım, her alanda başarılara koşuyor zaten. Bahsettiğin founderlerden @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] harika ekiplere sahipler. Hepsine selamlar göndermiş olalım.

(yaSmin) aynen selamlar :)

(yaSmin) Bu arada senin de helpte emeğin unutulmaz her ne kadar şu an fırsat bulamasan da belirteyim :)

(vioLeta) Teşekkür ederim canım :)

(vioLeta) Birde help ten gelmiş geçmiş herkesin muhakkak en sevdiği komut vardır. Senin hangisi ?

(yaSmin) özel kapama komutu olabilir :D

(yaSmin) ve ve ignore

(yaSmin) :))

(vioLeta) Hayat kurtarıcı diyorsun :))))

(yaSmin) kesinlikle :))

(vioLeta) Peki helpte unutamam dediğin bir isim, komik olay ya da anın var mı ? Bizimle paylaşır mısın :)

(yaSmin) bayan arkadaş bulmaya gelen kişilerin help reklamını görüp voice verdikten sonra arkadaşlık, evlenme teklifi vb etmeleri her bayan helperin başına gelmiştir dimi? %) bu tarz cok oluyor.

(vioLeta) Haha evet :)) özellikle geceleri :)

(vioLeta) Bir Help kadrosu kuracak olsan kimleri alırdın yaSmin ?

(yaSmin) En can alıcı ve beklediğim soru :)

(vioLeta) Hadi bakalım :P merak ettim acaba kimler olacak kadroda

(yaSmin) değerli arkadaşım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

(yaSmin) başka aklıma gelmedi :)

(vioLeta) Gayet güzel bir kadro oldu :) bana da yer verdiğin için teşekkür ederim :P

(yaSmin) Ne demek :)

(vioLeta) Peki yaSmin cim, IRC dışında neler yaparsın ? Herhangi bir uğraşın var mı ? Yoksa, iş - IRC/d arası bir döngü mü mevcut?

(yaSmin) irc dışında çalışıyorum söylediğim gibi ve üniversite okuyorum iş çıkışı ikinci öğretim olarak okula gidiyorum. Çok yorulduğum için kalan vaktimi dinlenerek geçiriyorum çoğu kez son 2 senedir :)

(yaSmin) sinemaya ve tarihi gezintilere elimden geldikçe vakit ayırıyorum

(vioLeta) Güzel :) ama dediğin gibi insan yorulunca her şeyi boş veriyor.

(yaSmin) şu an o moddayım malesef :)

(vioLeta) Son zamanlarda dikkatini çekmiştir belki, forumda Helper alım konuları mevcut. Yeni helper arayan departman ve founderlere bir önerin var mı ? Sence helper sınavının yanı sıra nelere dikkat etmeliler ?

(yaSmin) Sınav ile helper arama işi artık bitti :)

(yaSmin) bence öğrenmek isteyen talep eden kişileri herhangi sorgu suale sokmadan değerlendirmelerini öneriyorum.

(yaSmin) talep eden kişileri gerçekten istediği konusunda değerlendirmeye alıp verilecek emekten bahsedip kadroya katmaları daha makbul.

(yaSmin) Açıkçası o tarz konulara bakmıyorum bile artık büyük sunucuların zaten arayışı yok küçük sunuculara da helper bulmak daha zor.

(vioLeta) Evet, sunucu küçük olduğunda Help'e gelen user sayısı da genelde az oluyor. Bu yüzden büyük sunuculara giden çok helper mevcut.

(yaSmin) evet daha çekici geliyor haklı olarak :)

(vioLeta) Daha sorulacak bir sürü soru var lakin çok fazla sıkmak istemiyorum, senin de vaktinden daha fazla çalmak istemem :) Benim soramadigim, senin eklemek istediğin bir şey varsa söyle lütfen :)

(yaSmin) estf. hemen hemen her şeyi konuştuk zaten teşekkür ederim.

(vioLeta) Peki senin buradan helper arkadaşlarımıza ve ircforumlari.net kullanıcılarına iletmek istediğin bir mesaj var mı ?

-

(dEathLeSs) bende ilk helper olarak basladim

(dEathLeSs) sarmadi beni

(vioLeta) dEathLeSs neden :)

(dEathLeSs) keyif alamadım :)

(dEathLeSs) Gonul.Net'in saglam useri oldugu donemlerde orda helper olmustum 2 gun sonra kactim

(dEathLeSs) :d

(vioLeta) Help gönül işi tabii, sende o günül yokmuş demek ki :)))

-

(yaSmin) Tanıdığım tanımadığım helpe gönül vermiş kişilere selam olsun. Roportaj teklifiniz için teşekkür ederim ve if kullanıcılarına da selamlar. Çok teşekkür ederim ilgin için violeta cığım :)

(vioLeta) Bende teşekkür ederim canım vaktini ayırdığın için. Yine görüşmek üzere, başarılarının devamını dilerim canimcim :*

(yaSmin) Teşekkür ederim senin de iyi akşamlar. :)

(vioLeta) Ayrıca röportaja renk katan misafirimiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] e de teşekkürler :)

(yaSmin) :))

-
-
-
- @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hakkında olumlu/olumsuz görüşlerinizi saygı çerçevesi altında bu başlık altından belirtebilirsiniz. Teşekkürler.

Aragorn 10 Şubat 2019 23:02

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
Sohbet.Net ‘in de kıymetlisidir @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel röpörtaj olmuş. Elinize sağlık.

Linux 10 Şubat 2019 23:09

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
Güzel röportaj olmuş, emeğinize sağlık

Absent 10 Şubat 2019 23:33

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
Sen ne yardım severmişsin be @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Röportaj için emeğinize sağlık.. Başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Aperson 10 Şubat 2019 23:35

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
bravo 4 sayfalık bir röp. ve bir tane bile imla hatası yok ben sunum yazarken bile 10 kez yaz çiz boz yapıyom :hahah:

diEfoRyoU 10 Şubat 2019 23:46

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
Tebrikler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], başarılar @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Güzel bir röportaj olmuş. Keyifle okudum. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] börtü böcekten korkuyormuş ama korku filmlerini seviyormuş nasıl bir çelişki anlamadım :)

Kenan 11 Şubat 2019 00:38

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
Çok güzel bir roportaj olmuş, başarılarınız daim olsun.

No1 11 Şubat 2019 00:42

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
Harika bir röportaj olmuş emeğinize sağlık

Sindy 11 Şubat 2019 01:07

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
Keyifli bir röportaj olmuş. Emeklerinize sağlık.

Kursad 11 Şubat 2019 04:08

Cevap: Helper Röportaj : yaSmin
 
Bu IRC üzerinden tanıştığım en değerli insanlardan biridir @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] duruşunu karakterini hiç bozmamıştır.
Reel hayatında başarılar dilerim canım , değerlidir :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net