IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Helper Röportaj (https://www.ircforumlari.net/helper-roportaj/)
-   -   Helper röportaj Mylife (https://www.ircforumlari.net/helper-roportaj/838560-helper-roportaj-mylife.html)

KartaL 30 Eylül 2019 23:48

Helper röportaj Mylife
 
Merhaba İrc.Forumları kullanıcıları , Helper Röportaj serimize Mylife ile devam ediyoruz,
Güzel bir sohbet oldu.
Keyifle okumanızı temenni ederim.





KartaL ; Selam mylife nasılsınız?

Mylife; selam, teşekkürler iyiyim çok şükür. Sizlerde iyisiniz umarım?

KartaL; İyiyim teşekkür ederim. Öncellikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için İrcforumları ve kendi adıma teşekkür ederim.

Mylife ;Rica ederim. Teklifiniz için bende sizlere teşekkür ederim. Kendimi anlatma adına iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

KartaL; Kısaca seni tanıya bilirmiyiz mylife kimdir?

Mylife; Adım Ali 29 yaşındayım Alanya da özel bir şirket sahibi ve turizm ile ilgili işler yapıyorum

KartaL; Güzel peki neden nickiniz Ali değilde “mylife “ sizin için bir anlamı var mı?

Mylife ; Evet tabi bir anlamı var aslında zamanında ali nick ininde peşinde çok koşmuştum :)
Mylife;İlk profesyonel olarak 2004 senesinde IRC e başladım diyebilirim o dönem de IRC in farklı bir felsefesi vardı yani ayrı bir dünya gibiydi bende oradan esinlenerek dünyam, hayatım vb. anlamlar için kullanılan Mylife nick ini aldım ve daha sonra üzerime yapıştı farklı bir nick de kullanmadım bu yüzden.

KartaL ; Çok güzel.
KartaL ;Mylife’nin IRC ile tanışması nasıl oldu, neden başka bir departman değilde IRCHelp'i seçti?

Mylife ın IRC le tanışması arkadaş ortamında IRC nin populer olması ile başladı. 2003 yılları falandı sanırım o dönemde şuan ki sosyal platformlar yoktu IRC in alternatifi olmadığı için oldukca populerdi bizde arkadaşlarla takıldığımız cafe de girer alanya kanalında sohbet ederdik güzel ortamımız vardı :)

KartaL ;Evet o dönemler güzel dönemlerdi zevkliydi.
KartaL;Peki son o zamanlarda IRC ve Help'in bittiği yönünde çok tartışma konusu oldu, sen bu konuda ne düşünüyorsun?

Mylife; IRC bitti ifadesi çok uzun zamandır bu ortamın içinde bulunan kişiler tarafından söyleniyor ama göründüğü gibi bitti diyemeyiz. Çok acık bir şekilde acık bir pazar olarak varlığını sürdürüyor. Help bitti diyenlerde var tabi help olayı eskisi gibi olmadığını kabul edebilirim ama bittiğini söyliyemem. Help i gereksiz gören sunucu yönetimleri var bunların birtanesinin son dönem founderliğini yaptım ama bu help in gereksizliği değil sunucu yönetiminin başarısızlığından dolayıdır. O yüzden IRC ve Help in bittiği konusundaki düşüncelere katılmıyorum.

KartaL; Anlıyorum son yaşadığınız olay beni de çok derinden üzmüştür ne diyelim nasip herkes kendi yaptığından utanır ders alır inşallah.

Mylife; Benim bu konuda söyliyecek birşeyim yoktur. Sadece ben bir işi yapmaya karar verdiğimde o işi hakkıyla yapmak isterim ve yaparım da ama bazen bazı şeylerin karar verme yetkisi sizde olmuyor. Katkımın olacağına inanmadığım insanlar içinde bulunmak istemem.

KartaL; Anladım.
KartaL; Mylife örnek aldığın veya örnek gösterebileceğin helper kimlerdir?

Mylife; Belkide egoist ce bir yaklaşım olacaktır ama örnek aldığım birisi yok ben yeni şeyleri öğrenmeyi ve kendimi geliştirmeyi severim. Helper olarak başarılı diyeceğim gözlemlediğim kadarıyla @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilk aklıma gelenler bunlar ama çok başarılı kişilerde şuan yeni yetişmiş olanlarda var

KartaL; Vay çok kaliteli insanlar hepsiyle çalıştım özellikle @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] benim içinde değişilmez biriydi..

Mylife; Gercekten öyleler Mircturk de kendisi ile calışma imkanım olmuştu buradan anmış olalım onlarıda.

KartaL; Peki #help kanalı resmi olduğunu için bazen ilginç veya komik olaylar ile karşılaşa biliyoruz peki sizin helperlik döneminde yaşadığınız ilginç olay var mı nedir?

Mylife; Aslında klasikleşen olaylar illaki var yani gelip adres soran veya ircd/services ile alakası olmayan konularda yardım istiyen hadiseler başıma geldi diyebilirim ama en kaideye değer ilk helper olduğum zamanlar sohbete yasak olduğunu bilmiyordum zurnaNET deydik founder de atakandı ben bir kullanıcı ile gece sohbet ediyordum ve atakan online mış bu yüzden ceza almıştım o dönem atakanın bana yazıp ceza vermesi çok önemli bir olaydı :)

KartaL; Güzelmiş 😂
KartaL;Mylife Hangi sunucularda hangi görevleri icra etti?

Mylife; Çok uzun bir sürec ten bahsediyoruz. Ben ne kadar helper cıkışlı birisi olsam da çoğu sunucularda üst yönetim de görev ve departman yönetmiş birisiyim aynı zaman da mircscripting ile de ilgiliyimdir. Yani ben görev adamıyım diyebilirim :) tr de büyük sunucuların hepsinde görev aldım diyebilirim. Hangi görevleri icra ettim sohbetNET de operhelp sorumlusu - özel/global kanal sorumlusu MuhabbetNET - help founder Trsohbet xline ve developer lideri Mircturk helpdesk ve ciodesk gevezeORG - helpmanager, mirchelp kanal sorumlusu muhabbetORG help founder kalbimnet - helpmanager, mirchelp kanal sorumlusu liste uzayıp gidiyor şuan aklıma gelenler bunlar

KartaL; Yani diyorsunuzki kartal siz ne kadar da bıraksanız sizi geçemem 😂

Mylife; tabiki öyle :))

KartaL;Güzel bir künyeye sahipsin. Başarılarının devamını dilerim.
KartaL ;Son olarak senin eklemek veya söylemek istediğin bir şey var mıdır?

Mylife; Teşekkür ederim. Bundan sonra yeni bir oluşumun icinde olur muyum bilmiyorum IRC e pek girmiyorum yapılacak pek birşey de kalmadığını düşünüyorum.

Mylife; Teklifinden dolayı tekrar teşekkür ederim. Bütün if ailesine buradan selamlarımı gönderiyorum. iyi forumlar dilerim
.

KartaL; Ben teşekkür ederim, bizi kırmadığın için. İyi akşamlar dilerim.

Mylife; iyi akşamlar.


Fragile 01 Ekim 2019 00:00

Cevap: Helper röportaj mylife
 
Güzel söyleşi olmuş,irc ortamını bilmediğim için pek anladım sayılmaz ama. ))

Kaf_Dağı 01 Ekim 2019 09:42

Cevap: Helper röportaj mylife
 
Güzel söyleşi olmuş vallaha :) adam help yaaa emeğine sağlık gardaiım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senden iyi kimse yoh : )

Daemon 01 Ekim 2019 09:46

Cevap: Helper röportaj mylife
 
Keyifle okudum seninle mircturk'den beridir nerdeyse beraberiz basarilar kardesim

bb 01 Ekim 2019 10:19

Cevap: Helper röportaj mylife
 
Güzel olmuş keyifle okudum:tatli:

oMeN 01 Ekim 2019 10:59

Cevap: Helper röportaj mylife
 
Güzel olmuş emeğinize sağlık da, çok kısa gibi geldi bana biraz daha akış uzun olabilirdi

diShy 01 Ekim 2019 11:13

Cevap: Helper röportaj Mylife
 
Çok eski tanışırız Ali ile ufak kırgınlıklar girsede araya her sorana ; iyidir Ali dediğim biridir ve öyle kalmaya devam eder umarım , herşey gönlünce olsun , güzel bir söyleşi olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık ..

Raw 01 Ekim 2019 11:17

Cevap: Helper röportaj Mylife
 
Emeginize Saglık Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] SohbetnET'te beraber aynı departmanda uzun yıllar calıstık deger verdigim dostumdur.
Ali'm Real ve Sanal hayatında basarılar dilerim

ichi 01 Ekim 2019 11:34

Cevap: Helper röportaj Mylife
 
Güzel söyleşi teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

L_ 01 Ekim 2019 12:18

Cevap: Helper röportaj Mylife
 
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey . @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarılar dilerim. O dövmenin anlamını nedenini de sorsaydın keske :$


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net