IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

37Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2020, 22:41   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Helper röportaj : Nginx




KartaL : Merhaba Nginx IRCForumlari.Net adına röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

KartaL : Nasılsınız?


Nginx ; Teşekkür Ederim KartaL, Sağlığınıza Duacıyız, Bayramınızı Tebrik ediyorum rica ederim. Sizler nasılsınız ?

KartaL : Sizin ve aile büyüklerimizin bayramını kutlarım.
Bende iyiyim teşekkür ederim.


Nginx ; Rica ederim ve ben teşekkür ederim.

KartaL : Sizi tanıyabilirmiyiz, kendinizden bahsedermisiniz?

Nginx ; Tabiki, Adım Mehmet 34 Yaşındayım Kökenimiz Kırım Tatarı Olarak Geçer, İzmir Seferihisarlıyım, Hollanda da Yaşıyorum Kendimize ait bir yazılım şirketimiz var çalışmalarımızı orada sürdürüyoruz vaktimizi bu şekilde geçiriyoruz.

KartaL : Maşallah çok iyi rabbim bol kazançlar versin,
Malüm dünya virüs ile uğraşıyor Hollanda’da durumlar nasıl iyi gidiyor mu?


Nginx ; Vaka oranı yayılımın yaygın olduğu dönemlere nazaran ciddi anlamda düşüşler gösteriyor test oranlarına göre, fakat hükümet gerçekten bir çok konuda desteğini esirgemiyor, halk da bilinçli hareket ediyor ama türkiye de ve diğer dünya ülkelerinde ki gibi daha sıkı bir politika izlenmiyor, fakat bu tamamen halkın bilinçli hareket etmesinden kaynaklanıyor ancak bir taraftan da vurdumduymazlık da var tabiki her yer de olduğu gibi provake etmek isteyen siyasi organlar aynı şekilde burada da mevcut, bu sözümün arkasına. dünya da bu savaşların bitmesi ve birliğin sağlanmasını da temenni ederim.

KartaL : Amin inşallah zor bir süreçten geçiyoruz, peki bir dönem Hollanda ve Türkiye arasında siyasi bir problem vardı bu olay sizleri etkiledi mi hem ticari amaçta olsun hemde gurbetçi vatandaşlarımız için.

Nginx ; Şahsım ve işlerimiz açısından açıklamak gerekirse bize pek bir etkisi olmadı, burada bulunmamın sebebi geçmişimiz de aile fertlerimizin bir çoğunun burada uzun yıllardır bulunmasından kaynaklı, gurbetçilikten çıkıp artık vatandaşı gibi hareket edilmeye başlanması ve ticari faaliyetlerimizin güçlülüğü sebebi ile. ama gurbetçi vatandaşlardan ekonomik olarak ve bir çok konuda etkilenen ve üzülen de oldu tabi ki.

KartaL : Üzücü bir durum allah yardımcınız olsun.
Peki Mehmet IRC/d ile nasıl tanıştın biraz bahseder misin?


Nginx ; IRCD ile tanışmam aslında bir eski kullanıcının da olduğu gibi, İnternet Cafe ortamında gerçekleşti, sene 2000 di yalnış hatırlamıyorsam Mahallemiz de bir internet cafe vardı kırık dökük dükkan sahibinin ismi MAHİR'di dal.net undernet de ZorErkeK nick'i ile takilan kanallar da @ & olmayı gaye edinmiş tamamen bir abaza diyebilirim. bizde sürekli izlerken arkadaş çevremiz ile birlikte merak sardık.
Okul Arkadaşım Yunus diye bir arkadaşım vardı, önümüze çıkan ilk sunuculara girerdik, undernet dalnet vs. önceden buralara hep giriş amacımız tamamen sohbet muhabbet amaçlıydı.

Nginx ; Daha sonra Mahir abi internet cafe sahibi kulakları çınlasın kendine ait bir domain olduğunu ve buraya IRC Sunucusu kuracağını belirtmişti geçmiş dönemler de Doruk.net de ve adını hatırlamadığım bir sunucu da DemoN nick'i ile takilan Bursa Gemlikli bir arkadaştı ismi orhan. onun yönetiminde Vestel.org domain ine bir IRCD Sunucusu kurduldu.
bize ilk OPER liğimizi orada eklediler orada piştik hata yaptık öğrendik sabahtan akşama kadar kurcalıyorduk bunun için projeler geliştirmeye çalışıyordu mahir abi Öz abim İsmi İsmail, Yazılım okuyordu ve bir çok konuda bilgiliydi onu da İnternet cafeye müdavim yaptık ve internet cafenin üst katını komple IRC Sunucusu için proje geliştirecek ekip olarak belirlemiştik.
ve biz yukarı da Delphi de yazılmış bir viRC Programı yaptık, bakın mıRC i editlemedik tekrar söylüyorum MıRC yaptık aynı mirc gibi sıfırdan bir program geliştirdik.
Daha sonraları vestel.org domainine teklif gelince Mahir Abi Parayı seven bir insan olduğu için Domain'i sattı, biz de sağ da solda kendi başımıza kaldık. IRCD ile tanişmam tamamen bu şekilde olmuştur.


KartaL : Maşallah ne diyelim sustum seni dinledim.
Peki Mehmet #help ile nasıl tanıştın neden help?


Nginx ; Help ile ilk Zurna.Com vardı bir zamanlar orada tanıştım, yaşımızın küçük olması sebebi ile o zamanlar ya da şimdiki gibi düşünmediğimizden her yerde söz sahibi olmak yada yükselme merakımız aşırı derecede yüksekti , Zurna.Com'da helper alımı varmış öylesine girmiştim nick'imi kaydettim Sınav yapılacağını söylemişlerdi seneyi inanın hatırlamıyorum bir çok olayın tarihlerde oynama olabilir mahsur görün, Onlar soru sormaya başladılar ben internetten soruları kopyalayıp cevaplarını aramaya başladım, başka sunucu bir taraftan açık onlar soru soruyorlar ben başka bir sunucu da soruyu helperlara sorup cevabı alıp girdiğim sınava yapıştırıyorum çünkü sorular gerçekten çok zordu o dönemler lamer de doluydu hepimiz biliriz bunu, Help ile tanişmam bu şekilde oldu daha sonradan KELEBEK.Gen.TR Sunucusun da "Toprak" ile tanıştık.
Tayfun abiye buradan selamlarımı iletiyorum onun öğrencisiyimdir bende öğrettiği herşey için gerçekten çok teşekkür ediyorum kendisine.
Kelebek.Gen.TR'de beni önce helper yaptı, daha sonradan da help oper olarak ekleyerek help vizör olarak yanına aldı, Kelebek.gen.tr 'de nick'im KurtcobaiN Di bir çok arkadaşımız tanıyor ve biliyordur belki az bucuk gözlerine aşina olmuşluğumuz vardır..

Nginx ; Neden Help, Her alanda gelişmeye açık ve gerçekten yeni tecrübeler edinebileceğiniz bir departman, IRC'nin Kalbi HELP'dir. bunu samimi olarak söylüyorum ve gerçekten IRC'nin içinde olan bir insan bunu biliyor ve onuyordur da.


KartaL : Yani klasik IRCHelp döneminde bizler de yapardık sorar öğrenirdik o zamanlar güzel günlerdi.

KartaL : Günümüzdeki #Help kanalı ile geçmişteki #Help arasında bir fark varmı?


Nginx ; Büyük Bir Fark var, eskiden yapay zeka yoktu, biraz değişik tabirle söyleyecek olursak pat pat çat çat, şimdi bir çok görevi botlar üstleniyor ve gerçekten büyük gelişme gösteriyor, o zamanlar da sorulan sorular ile şimdi sorulan sorular olsun her anlamda büyük farklar var artık web üzerinden hizmet yayıldığı için, appletlerde genel istenilen komutlar zaten otomatik olarak veriliyor. hatta bugün bir arkadaşa espirisini yapmıştım şöyle ki " eskiden adam gelir sorardı nick bar'da kanalda ki tüm nickler pavyon rengi gibi değişik değişik yanıp sönsün kanal sahibi bakkala gitsin @lar pavyona gitsin bende kanalda kalayım komut nedir " e ne yapacaksın sen kardeşim bu komutu ? şimdi neyse ki sorular gerçekten ihtiyaç duyulan komutlar aslında şimdi help departmanları gerçekten olması gerektiği gibi o zamanlarda olması gerektiği gibi olduğunu düşünüyorum.

KartaL : İşte diyorum ya eskiden herşey güzeldi.
Peki neden Nginx’ın senin için özel bir nedeni varmı?


Nginx ; bundan 2 sene öncesine kadardı Nginx bir web sunucusu ismidir bir çok kullanan web master arkadaşlarımız yazılımcı arkadaşlarımız olmuştur mutlaka çok güzel verim alıyor ve çok güzel çalışma platformu yaratabiliyordum bilmiyorum bende hastalık oldu sevdiğim için. bir anda içimden de bunun nick'ini kullanmak geldiği için bu nick'i kaydettim.

KartaL : Anladım güzel bir tercih.
Yıllardır IRC dünyasının içerisindesin örnek aldığın help üstad'ları varmı?


Nginx ; Kelebek'in Help Founderi Toprak ilk örnek aldığım kişidir onun dışında açıkcası pek örnek almadım, ya da şu kişi olmak istemedim hiç bir zaman ve kopya iş yapmaya kesinlikle karşı oldum Şuan içerisinde bulunduğum sunucuda Zurna.NET'de @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerçekten bunu bilir, kopya iş yapmayı kesinlikle sevmediğim için sıfırdan üretmeyi seven bir insan olduğum için o zamanlar toprak'ı örnek alıyorum, şimdi ki zamanlarda tamamen insanlara örnek bir insan olmak için çabalıyorum. Bir hobi meselesi diyelim.

KartaL : Peki Mehmet şuan Zurna.NET'de HelpMaster olarak devam ediyorsun biraz bizlere Z-NET'in Help sisteminden bahseder misiniz?

Nginx ; Tabiki, Ben inanıyorum ki IRCD Sunucuları arasında gerçekten gelişmişlik , yapay zeka ve gerçekten tüm founder ve yetkili arkadaşların görevlerini hafifletmek ve daha ileriye taşımak için tasarlanmış bir yapay zeka botu.
Z-NET'e geçenlerde mobil ve aplet den giren kullanıcılarmızın işlerini kolaylaştırmak için, helpers kanalından kumanda ederek, onları karşılamak ve hizmet kalitesini arttırmak için bir ekleme yaptık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saolsun.
Onun dışında gece online olmayan helper olduğu zaman ve müsait bakacak bir helper bulamadığı zaman !onlineyardım komutu geliştirdik hep birlikte.


Nginx ; Bunun sayesinde sunucu içerisinde kullanılması gereken, ve gerçekten yardıma ihtiyacı olan bir kullanıcıya yardımcı olacak herşeyi içerisinde barındırdık.

Nginx ; Help eğitim konusunda tamamen kullanıcılarımızı ve helperlarımızı bilinçlendirme ve birebir ilgilenmeye yönelik girişimlerde bulunmaya başladık, tamamen yenilikçiliği göz önüne alarak.
Z-NET olarak Z-HELP Botumuzu anlattım help kanalında birlikte yaptığımız değişiklik ve güzellikler adına.


KartaL : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile geçmişe gidersek bir kaç kez aynı ekipte bulundum kendisini çok severim allah var etsin rabbim herşeyi gönlüne göre versin burdan Selam olsun.

KartaL : Kaliteli bir ekip var, #helpers kanalına girdiğiniz zaman eski usta helper arkadaşları gördüğün zaman neler hissediyorsun?


Nginx ; @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Öncelikle kendisini es geçemeyeceğim, Gerçekten Sercan çok kaliteli ve işini titizlik ile devam ettiren kardeşimiz, daha açık konuşmak gerekirse Sercan gerçek anlamda bir usta onun izlediği yol ve projeleri beni çok heycanlandırıyor bazen konuşuyoruz bildiğin geyik yapıyoruz whatsapp da geyiğin arasından bir proje çıkıyor ve bu bizi gerçekten çok heycanlandırıyor, Kendisine buradan hürmelterimi sunuyorum .

Nginx ; Helpers'de eski usta arkadaşlarımızı görünce kendileri ile muhabbet etmek gerçekten güzel bir huzur bırakıyor insanın içerisine, çünkü geçmişe gidiyoruz ve ah be diyoruz, geçenler de sunucudan düştüğüm de tekrar giriş yaptım.
./amsg ile Re. yazdım ve helpers'den eski usta arkadaşlarımızdan bir tanesi, ah be kardeşim ne günlerdi diyince başladık geçmişi yad etmeye Defeler lemler ulan lem asl pls falan filan derken güzel zaman geçirdik eskiden gerçekten çok güzeldi herşey.


KartaL : Katılıyorum Sercan beni yıllar sonra #helpers kanalına davet edince biraz heyacanlandım bir anda aklıma aha bir user gelirse ben ne yaparım dedim açıkcası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nginx ; Kesinlikle Katılıyorum ve Sercancımı buradan çok öpüyor selamlıyorum.

KartaL : Peki biraz konumuzun dışına çıkalım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bugün dikkatimi çekti o kadar eski bir kullanıcı IF'de yeni üye olduğunu gördüm şaşırdım sormak istedim.
IRCForumlari.NET ile nasıl tanıştınız ve ne amaçla forum kullanıcısı oldunuz IRCForumlari.NET Hakkındaki düşünceleriniz bizlerle paylaşır mısınız?


Nginx ; aslında IRCForumlari.NET de çok eski bir üye adım var hatırlayamadım doğrusunu söylemek gerekirse kullanıcı adımı mail adresimi hiç birisini hatırlamıyorum inanılır gibi değil, ya kurtcoban'di kullanıcı adım ya da o an nasıl bir kafa ile nasıl bir üyelik aldım hiç birini hatırlamıyorum çünkü daha önceden polemiklere ve bir çok konuları takip eder yorum yazardık, ve benim olan bir nick olduğunu hissettiğim nick'e bakıyorum şifre deniyorum bir türlü bulamıyorum. IRCForumları ile, polemik konularının başlangıcında tanışmıştık hakkımız da kimse bir şey yazdımı etti mi neyi takip etsek script kodları konusunda yardım almak adına takip ediyordum açıkcası. Üyeliğimin yeni olmasının tamamen sebebi bu.

KartaL : Bende öyle düşünmüştüm açıkcası, Peki help kanalında hiç unutmadığınız anınız oldumu?

Nginx ; Anım hiç olmadı güzel zamanlarım oldu, geçirdiğim güzel zamanların hepsi benim içinde bir anı olarak kaldı hatta o anılarımda ismini hatırladığım güzel insanlar toprak ||Neo|| aklıma gelen gelmeyen 17 Sene içerisinde görev yaptığım hatırladığım hatırlamadığım tüm kardeşlerime selam iletiyorum bayramlarını kutluyorum.

KartaL : Mehmet Yavaş yavaş röportajın sonlarına doğru geliyoruz.

KartaL : Son olarak helperlara ve IRCForumlari.NET üyelerine neler söylemek istersin?

Nginx ; Şunu söylemek isterim ki IRCD Gerçekten çok başka bir platform ve çok özverili bir kuruluştur, buradan hevesli arkadaşlarımıza kardeşlerimize hiç bir zaman yapmak istediklerinden vazgeçmemelerini öneriyorum, IRCD Bitti diye konuşmalar vesaire görüyorum, ama IRCD Hiç bir zaman bitmez sadece şekil değiştirir Kemik sunucular bu konuda yeni projeler geliştirerek güçlerine güç katmaya devam edeceklerdir. Bizim de kendi içimizde üretmeye çaliştiğimiz projelerimiz oluyor bulunduğumuz sunucuya katkı sağlaması açısından, birlik ve beraberlik ile aşılmayacak yol çözülmeyeek bir sorun yoktur.. Tüm Helper Kardeşlerimin ve IRCForumlari.NET ailesinin Bayramını Kutlar Sevgi saygı hürmet ile selamlarım.

KartaL : İnşallah daha başarılı yerlere gelirsin.

KartaL : Güzel Röportaj için teşekkür ederim Allaha emanet ol.

Nginx ; Ben teşekkür ederim kartal allaha emanet olunuz görüşmek dileği ile.

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.

Konu KartaL tarafından (25 Mayıs 2020 Saat 00:25 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Mayıs 2020, 22:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir röportaj olmuş.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını diliyorum.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2020, 22:51   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




degerli bır hoca ve emektar olan mehmet kardeşime başarılanın devamını diliyorum. Bu guzel roportajı suan kartal kardesıme unutmudan. basarılarının devamini dilerim..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2020, 22:56   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




Başarılarınız daimi olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eline sağlık KartaL

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2020, 22:59   #5
Çevrimdışı
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




Emeğine sağlık güzel röportaj olmuş başarılar diliyorum.

__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2020, 23:13   #6
Çevrimdışı
L!ve Manner..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




Mehmet kardesimiz karakteriyle, tecrubesiyle kalitesini belli eden sevdigimiz bir kardesimiz. Guzel duygu ve dusunceleriniz icin tesekkur ediyorum. Daha yolumuz uzun Memocan... Elinize saglik guzel bir roportaja imza atmissiniz.

__________________
Geçme namert köprüsünden alırsa sel alsın seni. Yatma çakal gölgesinde yerse aslan yesin seni
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2020, 23:31   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yanıtlarınızı keyifle okudum röportajı güzelleştiren yanıtlarınızın akıcılığı ve netliği olmuş,Help Departmanı ve Zurna Net Yönetiminin başarısı daim olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
..let's raise a glass or two to all the things i've lost on you..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2020, 23:33   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




Mehmet Çok Saygili Efendi Bir insan Allah yolunu Bahtini acik etsin . Birlikde Bir Çok insana Faydamiz olcağina inaniyorum Egitim Ekibinin Kralisin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Başarilar . Güzel Bir Söyleşi olmuş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2020, 23:41   #9
Çevrimiçi
Xr
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




Başarıların devamını dilerim dostum, seninle çalışmak keyif verici.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Mayıs 2020, 23:43   #10
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Helper röportaj : Nginx




Emeğine sağLık Şahinim röportajlarda forum tabanlı sorulara daha fazla yer vermen harika olmuş kutlarım seni
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçten cevaplar için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ; Ircd konusunda hem fikiriz sanırım bir cok yerinde tespit olmuş keyf alarak okudum teşekkür ederim kendi adıma ve forum adına bizlere kendini daha yakından tanıma fırsatı verdiğin için
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


~ Keyifli IF ‘ ler.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
helper roportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Helper Röportaj : GNU xyL Helper Röportaj 37 03 Mayıs 2021 00:07
Helper Röportaj: XxX KartaL Helper Röportaj 26 04 Kasım 2019 14:55
Helper Röportaj: The Mylife Helper Röportaj 17 01 Kasım 2019 21:06
Helper Röportaj : Zey Amelia Helper Röportaj 12 19 Kasım 2014 21:02
Helper Röportaj : Nod Gurkan Helper Röportaj 11 26 Ağustos 2013 08:48