IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 2 Post By HerakLes
  • 1 Post By Ebru
  • 1 Post By fLayer
  • 1 Post By Julide

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
HerakLes
HerakLes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Berber
Yazan; HerakLes 17 Mayıs 2016, 16:50

Ben berberi maliyeye şikayet ettim, sizde hangi küçük esnaftan nefret ediyorsanız gidip bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

saç kestirmek basit bi olay aslında benim için. çünkü adamdan çok ekstra şeyler istemiyorum. isteyemiuorum. kelim çünkü. yapabileceği tek şey var bana. asker traşı yapmak. e onu askerde eline makinayı alan adam 30 kişiyi traş edince öğreniyor zaten. yani benim diğer erkekler gibi bi alışkanlığım yok. ama her defasında aynı berbere gidiyorum ki "nasıl olsun" sorusuna maruz kalmayayım. fakat yinede soruyor adam. nasıl olabilir lan? yani kafadaki şu 3 tel saç nasıl olabilir ki. yap işte bişeyler. mal ya.

neyse gittim işte, adam bizim mahallenin berberi. 2 senedir gittiğim yer. normal bi şekilde traşı yaptı, tam traş biterken arkama havlu yerleştirdi. ( gözler fal taşı oldu hemen. arkama dediysem ense köküme. heyecan yapmayın). dedim ki ben yıkama istemiyorum, eve geçicem evde banyo yapıcam diyorum.

herif kızmasın diye neredeyse banyoyu nasıl yapıcam onun tarifini veriyorum. ama adam beni dinlemiyor, sinirleniyor. restoranda "yemeğin yanında içecek ne alırsınız" diye sorar ya garson, sende "bişey almıcam" diye cevap verince sinirlenir ya heh işte bizim berberde saç yıkamıycaksın dediğimde sinirleniyor. çünkü en bedavadan para kazanacakları yerden kazandırtmıyorum. ben zaten eve gidicem kafama su tutuyorsun diye sana niye 5 tl fazla veriyim ki lan. bide agzı gozu yıkarken avcu öptüryolar falan. deli oluyorum ya. senlemi uğraşcam. neyse bu yavşak bir bozuldu tabii, sonra çırağını yanına çağırdı. sessiz sessiz bişeyler söyledi. ben bana küfrediyor falan sandım. oturuyorum hala berber koltuğunda. çırak ışık hızıyla yanımda belirdi, yüzüme bişeyler sürmeye başladı. noluyo arkadaşım bu ne diyince, abi kırışık önleyici bilmem ne derken yüzüme bi ton şey sürdü bastı gitti. sürmesi 60 saniye bile sürmedi. aslına bakarsan sürmesi gereken şeyi tam olarak sürmedi bence.

ondan sonra ben koltukdan kalkdım, üstümü giydim (bak itiraf edin yine heyecanlandınız. çıplak traş olmuyorum lan ben. bi sakin olun. hırkamı giydim). traş normalde 14 lira orda, kaç para diye sormuyorum bile. tamam abi dedi. tamam kardeş dedim bende. tamam abi dedi. tamam kardeş dedim. tamam dedik ya abi dedi. bizde tamam dedik ya kardeş, versene lan paramın üstünü dedim. para üstü yok, böyle tamam abi dedi. öyle nasıl tamam traş 14 tl değilmi kardeş dedim. 14 tl dedi. tamam kardeş para üstünü versene dedim. traş tamam abi ama bakım yaptık birde, toplam 20 tl oluyor dedi. tamam kardeş dedim. üstüne bir daha tamam kardeş dedim. tamam abi dedi oda. dışarı çıktım.

eve giderken yolda çöp tenekelerini tekmeledim, duş alırken şampuanların konulduğu yere kafa attım, kafa atınca birden gözüm açıldı ve gözüme şampuan kaçtı. öyle büyük acılar içindeyim yani. o lale çırağı yanına çağırırken kötü bişeyler olacağını hissedip bişey yapamıyorsun ya. ya da kazıklandıktan sonra elden bişey gelmiyor ya. deliriyorum. olay bittikden sonra aklıma gelenlerin yüzde 1'i olay yaşanırken aklıma gelmiyor. çünkü böyle bi karaktersizlik beklemiyorsun insanlardan hiçbir zaman. tam tamam diyorsun ben bunları öğrendim, başka biri çıkıp öyle bir yavşaklık yapıyor ki mal gibi kalıyorsun ortada.

2 gün boyunca düşündüm, içim içimi yiyor. ben adamdan bakım istemedim bana niye bakım yaptı diyorum. kindarım ben birde. kandırıldım ya çıldırıyorum. ondan sonra bir anda nerden geldi aklıma bilmiyorum, fiyat tarifelerinin konulmadığı geldi aklıma. daha sonra bu yavşaklar fiş falanda kesmiyorlar dedim ve internette kısa bi araştırma yaptıkdan sonra internet vergi dairesi ihbar hattına şikayet ettim serefsizi. olayı burda nasıl anlatıyorsam ordada öyle anlattım devlet diliyle.

" rızam olmadan hizmet satın almaya zorlandım. zorla kırışık önleyici bakım kremi sürüldü halbu ki daha 32 yaşındayım, ne demek kırışık önleyici krem, ayrıca tazminat davasıda açıcam yaşlı babalarıdır onların. taciz edildim elmacık kemiklerime ve yanaklarıma dokundular hep. ayrıca dükkanda herhangi bir fiyat tarifesi yok, fiş istediğimde de fiş veremeyiz dediler" dedim.

içimi boşalttım böyle. adını, adresini verdim berberin. ihbarın takip numarasını verdiler. hergün baktım ne oluyor diye. en son olaydan 2 hafta sonra kontrol ettiğimde "ihbarınız sonucu olay mahallinde yapılan inceleme sonucu gerekli cezai işlem uygulanmıştır" minvalinde bir yazı gördüm.

ne ceza verdiler yada benimle doğrudan alakası var mı bilmiyorum ama 1 ay sonara mahallede dolaşırken bi bakayım bunlar ne yapıyor diye aklımdan geçti. bi baktım adamlar yok lan. rent a car'cı olmuş orası. 6 tl kazancam diye bakım kremi sürersin, bakıma muhtaç bırakırım adamı öyle. dünyanın en kindar adamına bakım kremi sürüyor adam ya. beni öyle yumuşatacağını sanıyor.

ayrıca bu olaydan sonra bütün alışverişlerimde kart kullanmaya başladım. kart geçmiyorsa fiş istiyorum. ben memurum 1200 tl vergi ödüyorum lan her ay, bunlarda ödesin. ülkeyi küçük esnaflar yönetiyor habernizi yok. her yaz irlanda'dan turist gelsin bunları dövsün diye bekleyemeyiz. adamında irlanda'da işi gücü vardır. fiş isteyin siz fiş. bak ondan sonra nasıl delleniyorlar.
__________________
Sırf başlayıp bitirebildiğim bir hikayem olsun diye, bıktım ardımda yarım kalmış hikayeler taşımaktan. Yazmanın eziyeti öğretecek bana; Hayat sahip olduklarımızın dışında kalanlarmış meğer.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 595 Yorumlar 3
Toplam Yorum 3

Yorumlar

Alt 17 Mayıs 2016, 16:55   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Berber




Gülümseyerek okudum emegine saglik .)

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Mayıs 2016, 17:29   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Berber




1 vergi dairesi benim fiyat listeme karışamaz.
2 fiş kesmek zorunda Degilim Eskide kaldı onlar
insanların ekmegi ile oynamışsın komik birşey degil kusura bakma onun yaptıgıda normal birşey degil Neise ilk iki made 2005den bu yana geçerli degil adama başka yerden kitlemişlerdir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parayı Hayatınızın Her karesinde bulabilirsiniz ama Dostu Her zaman bulamazsınız.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Mayıs 2016, 18:38   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Berber




Biz kadinlar kuaforumuze kayitsiz sartsiz itaat ederiz cunku bizim kuaforumuzle aramizda duygusal bir bag vardir, sevgilimizi bile kuaforumuzden daha kolay degistirebiliriz , cunku saclarimiz sevgilimiz kadar kolay degisemiyor... anyway tirnak icinde yazacagim "kirisik onleyici krem" icin ideal yastasiniz (ben sizi neden daha kucuk dusumdumse) , cunku kirisik onleyici kremlere otuzlu yaslarda baslanir neden? cunku onlesin diye, o sizin dusundugunuz yani ilerki yaslarda kullanilanlar "kirisik giderici" oluyor... zorla dayatilmasi nahos ama guleryuzlu bir insansaniz "kaz ayaklariniz" 30 larda belirgenlesebilir, adamcagizin gozune takildiysa demek, genetik faktorlerde etkileyici unsur tabi... bir mahalle berberi 2016 yilinda kolay bulunmuyor, etmeseydiniz keske... bakin rent car acmis adamlar araba kiralama bile degil "rent a car" ...

dipnot: kucuk esnafi bende sevmem... ama soba nostaljisi gibi dusunun, hep romantizm cagristirir, kaynayan gugum, kizaran ekmek, kozlenen patates gibi, kimse kalkipta buz gibi sogukta komur getir, sabah kulu temizle, kurum temizle, boru temizle ayrica evin diger yani sibirya gibidir demez... kucuk esnafinda cocuklugumuzdan kalma bakkallar kirtasiyeler vs gibi bir soba romantizmi var sanirim, ayrica olay irlanda da gecmiyor di mi? irlandali bir arkadasdan bahsedilmis, berber icin irlanda ulusal kurtulus ordusuna basvurmayida mi dusundunuz yoksa (:

dip dip not olarak belirtmekte fayda var, yazi keyifli uslubunuz gibi, is bu yorumda elestiri yoktur...

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakım, fiş, ihbar, irlandalı, krem, turist


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Berber Temel Violent Fıkra 2 13 Aralık 2013 19:52
ALLAH Ve Berber Cok güzel.. ReMEMBeR Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 11 Aralık 2007 02:43
Kurnaz Berber :) UnyE Komedi ve Mizah 2 30 Eylül 2007 21:58