IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Bilim Incil’de Nasil Karşilanir? (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/130659-bilim-incil8217de-nasil-karsilanir.html)

Dilara 26 Ağustos 2008 19:09

Bilim Incil’de Nasil Karşilanir?
 
BİLİM İNCİL’DE NASIL KARŞILANIR?

Tanrı yaratılışta insanı düşünen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soran[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] araştıran[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tartışan ve olumlu bilgiyi ortaya çıkaran en üstün yaratık niteliğinde saptadı. Bilimin her kolu insanoğlunun bir bulucu olduğunu gösterir. Bu denli şaşılacak bir varlığı yaratan Tanrı hiç kuşkusuz onu bilime[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öğrenmeye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilerlemeye özlem duyar bir yapıda yarattı. Yaratılışın başından beri bilimin sürekli gelişmesi bunu gösterir.
İncil’in bir bilim kitabı olmayıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ruhsal değerleri aydınlığa çıkaran tanrısal esin (Vahiy) olduğu unutulmamalıdır. Öte yandan bilim ve öğrenim önemli önerilir:

‘Bilgeliğe erişene[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aklı bulana ne mutlu!’ (Süleyman’ın Özdeyişleri 3:13).
‘Çünkü bilgelik mücevherden değerlidir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dilediğin hiçbir şey onunla kıyaslanamaz’ (Süleyman’ın Özdeyişleri 8:11).

‘Bilgelik kazanmak altından daha değerlidir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Akla sahip olmak da gümüşe yeğlenir’ (Süleyman’ın Özdeyişleri 16:16).


Ama bilgelik nerede bulunur? Aklın yeri neresi?

İnsan onun değerini bilmez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yaşayanlar diyarında ona rastlanmaz.

Engin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Bende değil” der[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Deniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Yanımda değil.

Onun bedeli saf altınla ödenmez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Değeri gümüşle ölçülmez.
İnsan onun değerini bilmez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yaşayanlar diyarında ona rastlanmaz.

Ona Ofir altınıyla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] değerli oniksle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Laciverttaşıyla değer biçilmez’ (Eyub 28:12-16).

‘Ama gökten inen bilgelik her şeyden önce paktır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonra barışçıldır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yumuşaktır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uysaldır. Merhamet ve iyi meyvelerle doludur. Kayırıcılığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ikiyüzlülüğü yoktur.
Barış içinde eken barış yapıcıları doğruluk ürününü biçerler’ (Yakub’un Mektubu 3:17-18).

Ruhsal ya da bilgisel cahillik en belirli yoksulluktur. İncil yönetiminde sayısız hamleler ve başarılar sağlanmıştır. Bu nurun parladığı yerde cahillik ve bilgisizlik gibi olumsuz etkenler barınamaz. Yeryüzünün her yerinde bilinen ve tutulan bir kurum olan üniversite doğrudan doğruya İncil öğretişinin yönetiminde kurulmuştur.

İncil’in belirli bir dile çevrildiği ve yayıldığı yerde ilerleme dev adımlarıyla hız kazanır. Bu kitabı okumaya koyulan nice tahsilsiz insan okuma yazma öğrenmiştir. Günümüzde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alfabesi ve yazısı olmayan iki binden çok dil ve lehçe (diyalek) vardır. Konuşulan ama alfabesiz olan dillerdir bunlar. İncil’in yayılması için uğraşanlar ilkönce bu dilleri yazılır duruma getirir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gramerini düzenler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İncil’i o dile çevirir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basar ve yayar. Böylece o dil yazılır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] okunur diller arasına girer. Bu önemli girişim hiç durmadan sürer gider.
Kültür alanında rastlanılan bu ilerleme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etkisini başka açılardan da sergiler. Bir tek olayı belirtmek bunu anlatmaya yararlı olur:

Güney Amerika’da Amarakaer adında bir oymak (kabile) yaşar. Putlara tapan bu ilkel insanlar kardeş kavgaları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kan davaları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çocuk ölümü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ahlaksızlık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarhoşluk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hastalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cahillik ve daha bir sürü nedenlerle yok olarak kala kala yüz kişi kadar kalmıştı. Neredeyse eriyip gideceklerdi. Birgün bunların arasında İncil’i yaymak ve öğretmek özleminde olan bazı eğitmenler gelir. İlk iş olarak o alfabesiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazısız dili yazı diline koyup [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gramerini düzenlerler. Kültür ışınları parlar. Eğitmenler Kutsal Kitap’ı ve sağlık bröşürlerini o dile çevirirler. Hemşireler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hastabakıcılar vücut sağlığı kurallarını öğretirler. Ziraat uzmanları çağdaş üretme metotlarını gösterirler. Vaizler ruh sağlığının önemini belirtirler. Ruh ve vücut sağlığının elele yürüdüğünü öğretirler.

Biterek yok olmakta olan bu oymaktaki insanlar ruhsal uyanışa kavuşurlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] putlara tapınmaktan vazgeçip diri Tanrı’ya ve O’nun atadığı İsa Mesih’e dönerler. Yolsuz yaşam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ahlaksız davranış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katillik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hırsızlık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyücülük az rastlanan işler arasına girer. Kutsal yaşam kuralları böylece benimsenir. İnanç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kültür ilişkisi bu insanları bambaşka bir duruma getirir. Silinmeye yüz tutmuş bu oymak bugün uygarlığı değerlendirmiş bir topluluktur. Buna benzer bu denli ilginç gelişimler pek çok yerde görülür. Mesih inanlısının güvenliği şöylece belirtilir:

‘Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa`dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğruluk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kutsallık ve kurtuluş oldu’ (1.Korintliler 1:30).

Mesih inancı bütündür. Yaşamın tümünü etkiler: İnanç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ahlak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] düzen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kültür[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilim. Diri Tanrı Sözü her insanda bu sonucu sağlayabilir.

YapraK 10 Mart 2009 19:18

Cevap: Bilim Incil’de Nasil Karşilanir?
 
Paylaşım için tşk


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net