IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Süryani Ortodokslara Göre Hasta Yağı Ve Ölüm Sonrasında Insanın Karşılaşacağı Durumla (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/130674-suryani-ortodokslara-gore-hasta-yagi-ve-olum-sonrasinda-insanin-karsilasacagi-durumla.html)

Dilara 26 Ağustos 2008 20:05

Süryani Ortodokslara Göre Hasta Yağı Ve Ölüm Sonrasında Insanın Karşılaşacağı Durumla
 
Ölüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dirilme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] duruşma ve sonsuz ceza olarak kategorize edilir.

1-
Ölüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canın bedenden ayrılması.

2-
Dirilmek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Canın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tene geri dönmesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ikisinin birlikte hayat bulması.

3-
Duruşma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mesih'in ikinci gelişinde insanları yaptıklarına göre yargılaması.

4-
Sonsuz ceza[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İyilerin mutluluğa kötülerin cehennemin sonsuz azabına mahkum edilmesi. Mutluluk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] azizlerin göklerde sahip olacakları sonsuz yaşamdır.Cehennem ise[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suçlular ile şeytanların üzülecekleri sonsuz azap yeridir.

Dirilmeden önce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyi canlar Firdevs'e kötüler karanlığa gider. Orada son günün hükmünü beklerler.İnançlı ölenler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dirilerin sundukları kurban[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] namaz ve sadakalardan faydalanırlar. 11
Süryani İnanç geleneğinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] inanlıyı ölüme hazırlama[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ruhun bedene karşı direncinin muhafaza edebilmesi amacıyla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kilise sırları arasında yer alan Hasta Yağı uygulaması yapılır.

KANDİLO (HASTA YAĞI)Bu uygulama hasta olan ve öleceği tahmin edilen ağır hastalar için uygulanır. Ruhun hastalık durumu olan günah[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı ile ilişkiyi bozduğu gibi beden hastalığı da hayata son verebilecek bir bunalımdır. Hıristiyanlar İsa'nın Tanrı tarafından hastalara teselli ve şifa getirmek ve onları ölüme hazırlamak üzere gönderildiğine inanırlar. Bu gizem[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrının sevgisiyle hastanın yanı başında olduğunu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onu terk etmediğinin işaretidir. Diğer bir deyimle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu gizem[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hastalıkta ve özellikle ölüm yaklaştıkça insanın benliğini saran yoğun yalnızlık duygusuna çare olmayı amaçlar. Bu yağ okunmuş ve takdis edilmiş yağdır. 12 Kilden yapılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadehe benzeyen bir kase içine konulan hamurun içi çukurlaştırılarak zeytinyağı ile doldurulur. Hamurun üzerine beş adet mum yerleştirilir.Uygulamanın yapılacağı mekanda hazırlanan masa üzerine konan konulan kasenin sağına ve soluna da birer mum ve haç bulundurulur. Hasta diz çökmüş vaziyette masanın önüne getirilir.

Kase üzerinde bulunan beş adet mum duyu organlarını sembolize eder. Her mum duası okunduktan sonra sıra ile yakılır. Önce doğu yönünde(baş) bulunan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonra ortada (göğüs)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] daha sonrada sol ve sağdaki mumlar yakılır.

Mumların her yakılışında üç kez “Kadişat Alaho[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadişat hayelthonö[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadişat lomoyutho[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] destlebt hlotfayn….”(Kutsalsın ey Allah! Kutsalsın ey güçlü! Kutsalsın ey ölmeyen! Bizim için haça gerildin! Bize merhamet eyle…) duasını takiben[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Abun dbaşmayo nethkadaş şışmoh tethe malkutoh nehve sebyonoh…”(Ey göklerdeki babamız adın kutsal olsun…) duası okunur. Hazır bulunanlardan en üst ruhani duaya başlayıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] masanın üzerine haç sembolize eder.

1.
Mum yakılırken dualar okunur[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sırasıyla her duada masaya haç çizilir.Hastanın alnına haç çizer ve sağ baş parmağını kasenin ortasındaki yağa batırarak hastanın alnına haç çizerek sürer.Bunu üç kez tekrarlar.

2.
Mum yakılırken dualar terennüm edilir. Üç kez alna ve üç kez göğse yağ sürülür.

3. Mum yakılarak dualar tekrar edilir.Kaseden alınan yağ diz kapaklarına sürülür.Bu işleme sağ diz kapağından başlanır. Sağ
dize iki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sol dize bir kez haç çizilerek uygulanır. Tekrar masa üzerine haç sembolize edilir.

4.
Mum yakıldıktan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göğse [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağ ve sol diz kapaklarına sağ sürülür.

5.
Mum yakılırken [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tekrar ile dualar okunur. Alın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağ ve sol diz kapaklarına yağ sürülür. Bu aşamada üç kez sağ elin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üç kez de sol elin dış yüzeyine haç çizilerek yağ sürülür. Akabinde üç kez sağ ve üç kez sol öz üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tekrar ile buruna[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağza üçer defa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir kez dil üzerin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iki kez sağ kulağa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir kez de sol kulağa ve böbrekler hizasına haç çizilerek yağ sürülür. Tamamlanan bu uygulamalardan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüm vücudu ve bir kez yüz ve göğüs üzerine yağ sürülür. Ruhani(kahin rütbesinde bulunanlar) sağ elini hastanın başına koyarak dua eder. Daha sonra masada bulunan haç ve İncil yardımcıların yardımıyla hastanın başı hizasında tutularak dua edilir.

YapraK 10 Mart 2009 19:24

Cevap: Süryani Ortodokslara Göre Hasta Yağı Ve Ölüm Sonrasında Insanın Karşılaşacağı
 
Tşkler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net