IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   İsa Mesih İnanlılar Topluluğu (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/130676-isa-mesih-inanlilar-toplulugu.html)

Dilara 26 Ağustos 2008 20:12

İsa Mesih İnanlılar Topluluğu
 

Hristiyan ya da 'kilise' derken akla ilk gelen nedir?


Engizisyon[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Manastırlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Haçlı Seferleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyük kilise binaları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sömürgeci bir dinsel örgüt ve Orta Çağın karanlık günleri değil mi? Bunun yanısıra korku altında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yanılgı içinde yaşayan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir takım efsanelere ve batıl inançlara sarılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gösterişli ve karmaşık ayinleri olan bir cemaat canlandırıyoruz gözümüzün önünde! İsa'nın tövbe çağırısını tahrif etmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanrılaştırılan annesi Meryem ve azizler gibi inançlara yer veren bir din gibi görünüyor.

Bunlar her ne kadar haksız yere suçlamalar değilse de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa'nın gerçek öğretisiyle ve İncil'in özüyle hiç ilgisi yoktur. Bunlar kurtuluş müjdesinden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa'da Tanrı'nın bütün insanlara yönelik beslediği sonsuz sevgi haberinden apayrı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hatta tam karşıt gelişmelerdir. Sözde 'Hıristiyan'[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sahte inanlılar olmakla kalmadılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerçek Mesih inanlılarına zulmettiler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] işkence yaptılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] birçoklarını katlettiler. Bunlar sevgi denen her şeye düpedüz düşmanlardı. "Bunlar bölücü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yoksun olan kişilerdir" maddeye bağlı (Yahuda 19) ve Kutsal Ruh' tan Fakat[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilkel çağlardan beri yayılan putperestlik Tanrı'nıntekliği hakkındaki gerçeği bozmadığı gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu sapmalar İncil'deki gerçekleri de bozmadılar. Aksine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İncil'deki sevgi ilkesinin ne kadar yüce olduğu daha da çok göze batar. Sahte altınlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] altının çok değerli olduğunu kanıtlamaz mı? Öyle olmasaydı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kimse sahtesini yapıp piyasaya sürmeye uğraşmazdı. Şaşmamalıyız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çünkü gerek İsa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerekse kendi Elçileri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] imandan sapanların[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yine O'nun adına bu gibi vahşetler yapacaklarına dair[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerçeği seven her insanı önceden uyarmışlar.

İsa'dan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yoldan sapanlardan çok[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] düşmanlarına karşılık vermeden sevgi ilkesinin uğruna ölecek kadar O'na bağlı yaşamış olanlar gözümüze çarpsa gerek.

Tann'nın tarihle ilgili projeleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiç şaşmadan tamamlanana dek devam etmektedir. İsa'nın dünyaya geri dönüşüne kadar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaşamakta olduğumuz bu dönemde tövbe edip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] O'nun kurtarışına iman etmemizi saptar. Tarih boyunca bu şekilde Mesih'e bağlananların hepsi Kutsal Ruh'un sayesinde yukarıda bahsettiğimiz sevgi ailesine katıldılar. Ve gençlikle Haçlı Seferlerinde en çok ezilenler onlar olmuştur!

Artık 'kilise' kelimesinin esas anlamını kavrayabilecek durumdayız. İncil'deki anlama göre 'kilise' bir örgüt değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir mezhep de değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir bina[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir ibadethane kesinlikle değil. Eski yunanca 'ekklesia' kelimesinden türeyen 'kilise'nin türkce karşılığı 'topluluk'tur. Ayrıca İncil'de inanlılarının topluluğundan söz ederken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aile kavramıyla birlikte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] azaları birbirinden kopmayan 'beden' gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da inanlıların birer 'taş' olarak oluşturduğu yaşayan 'bina' gibi benzetmeler kullanılmaktadır. Bu 'taş'ları tutan bağ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu ailenin damarlarında dolaşan 'kan'[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bildiğimiz gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kutsal Ruh'tur.

Bu yüzden 'kilise'ye katılmak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] belli bir inanç uygulamasını benimsemekten öte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] din tercihi olmayan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yalnız tövbe eden günahkârın kurtuluşunu Mesih aracılığıyla sağlamış olan Tanrı'ya kavuşmaktır. Bu şekilde Ruh'la donatılan herkes ('vaftiz'in gerçek kavramı budur zaten: Ruh'u yüreğe almak)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeni ruhsal yapısı gereği otomatik olarak bu ailenin bir üyesidir.
Yüreğinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] davranışlarında insanların koydukları bütün sınırlar ortadan kalktı Yeni bir kardeş olarak: "Vatanımız göklerdedir" diye biliyor. Elçi Yuhanna'ya vahiyle önceden gösterilen bu göksel vatanında...

"her ulustan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her oymaktan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her halktan ve her dilden oluşan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kimsenin sayamayacağı kadar büyük bir kalabalık tahtın... önünde" duracaktır (Esinleme 7: 9).

(Ruh'la) vaftizde Mesih'le birleşenlerinizin hepsi Mesih'i giyindi. Artık ne Yahudi ne Grek (ulus ayırımı)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne köle ne özgür (sınıf ayırımı)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne erkek ne dişi ayırımı (cinsiyet aynmı)vardır.

Bu aile insanların eseri değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tann'nın yapıtıdır. İnanlıların[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sevgiye dayalı bu birlikle birbirine sımsıkı sarılmalarım sağlayan neden de bir takım ortak kurallar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ayinler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] töreler ya da dogmalar kesinlikle değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Rab'bin kendisidi'Rab de her gün yeni kurtulanları onların arasına katıyordu'(Elçilerin İşleri 2: 47).

Böylece İsa Mesih inanlısı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da gerçek anlamda 'Hıristiyan' olmak demek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yalnız Tanrı' ya ait olmak demektir. Mesih hiç kimsenin bir mezhep ya da bir din kurumu oluşturmasını ima bile etmedi. Neden? Çünkü esas isteği[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağladığı kurtuluşla oluşacak olan topluluğun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeryüzünde bulundurulan belli bir merkeze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da baş olarak tanınan belli bir insana değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] direkt O'na ve Tanrı'ya bağlı olmasıydı.

Bu şekilde Tanrı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünyasal bir aracı olmadan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yöneticiliğini inanlıların yüreğinde bulundurduğu Kutsal Ruh ve Kutsal Kitap kanalıyla sürdürüyor. Onları güçlendiriyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eğitiyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerekirse azarlıyor ya da teselli ediyor. O zaten[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] O'na yaklaşanlar için Göksel bir Baba olmuştur!

Şimdi sizi Tanrı'ya ve O' nün lütfunu açıklayanSöz'üne emanet ediyorum. Bu Söz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizi ruhça geliştirecek ve sizi kutsal kılınmış olan tüm insanların arasında mirasa (Cennet'e) kavuşturacak güçtedir' (Elçilerin İşleri 20: 32)

Söz'e göre yaşamak

Söz benimsendiği zaman insanın içine yazılıyor sanki. Tarih boynca çeşitli ideolojik devrimlerin sağlayamadığı ideal gerçek oluveriyor. İnsan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hep aranan bu yeni yaşamın peşindedir; ve birden farkediyor ki: Tanrı'daymış! O zaman gerçek yaşam başlıyor...

En iyisi yukarıdaki İncil alıntısının son satırlarını yine okuyalım:

'Sözü benimseyenler vaftiz oldu. O gün yaklaşık üç bin kişi topluluğa katıldı. Bunlar kendilerini elçilerin öğretişine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beraberliğe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ekmek bölmeye ve duaya adadılar.

Herkesi bir korku sarmıştı. Elçilerin aracılığıyla birçok harikalar ve mucizeler yapılıyordu. İmanlıların tümü bir arada bulunuyor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her şeyi ortaklaşa kullanıyorlardı. Mallarını mülklerini satıyor ve bunun parasını herkese ihtiyacına göre dağıtıyorlardı. Her gün tapınakta toplanmaya devam eden imanlılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendi evlerinde de ekmek bölüp içten bir sevinç ve sadelikle yemek yiyor ve Tanrı'yı övüyorlardı. Tüm halkın beğenisini kazanmışlardı. Rab de her gün yeni kurtulanları onların arasına katıyordu'
(Elçilerin İşleri 2: 41-47).

Gerçek Mesih inanlıları bir organizasyon olarak tertiplenmeye gerek duymamışlar. Sadece sevgi bağına dayanarak uygun bir yerde bir araya gelip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tann'nın isteği doğrultusunda ilerlemek için gereken her dayanışma ve yardımlaşmayı birbirlerinden esirgemiyorlar.

En çok Anadolu'da yayılan bu ilk topluluklar asırlar boyunca böyle devam etmiştir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yenileri de olmuştur. Yalnız alıştığımız büyük mezhepler karşısında ve gördükleri baskılar altında günümüze kadar daha çok meçhul olarak kalmışlar. Fakat bildiğimiz gibi tarihten kalan izleri çoktur.

İncil değişmediği gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bugün Tanrı'ya ve Mesih'e bağlananlarla birlikte sürdürebildiğimiz yaşam gücü ve yeniliği de aynıdır!
Önce Tanrı'yı gittikçe daha da yakından öğrenip O'nu hoşnut eden her şeyin peşinden gideriz. Bunun doğal ve kaçınılmaz sonucu da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bütün insanlara karşı sevginin yeni bir boyutunu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tannsal boyutu yaşayabilmemizdir. Her ne kadar politikaya hiç karışmıyorsak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her seviyede acı çeken dünyamızdaki her türlü sosyal ihtiyaç karşısında seyirci kalmamız mümkün mü? Rabbimizin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeryüzündeyken gösterdiği sevgi karşısında ve ruhumuza kavuşturduğu sonsuz yaşam deneyimindeki yücelik karşısında gerek kendilerimizi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerekse mallarımızı feda etmekten çekinir miyiz hiç?

Tann'nın sevgisini tadan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mesih'teki bağıştan ve lütuftan lezzet alan herkes[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu şekilde Tanrı 'nın sonsuz gücüne tanık
olmaktadır.

Yaşantımız Tanrı'yla gerçek bir ilişkiden ibaret. Duaya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göksel Babamızla kurduğumuz diyaloga inanıyoruz. Babamıza sunduğumuz hem kendi ihtiyaçlarımız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hem de dünyamnkilere verdiği cevapla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her gün sevgisine de tanığız.Ve gerçekten Kurtarıcımıza sonsuz teşekkürler sunuyoruz...

Bu yüzden kişisel ve toplu halde sürekli duaya adanmak gündelik ve en doğal 'aile' yaşantımızdır. Aktarmada[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Söz'ü benimseyen kişiler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa'nın sevgisine kendilerini kaptırarak Tanrı'nın kutsallığını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] merhametini ve gücünü yansıtan bu ilk inanlılara baktığımızda izlememiz gereken yol ortada değil mi? Son derece alçak gönüllü bir yaşam sürdürerek İsa'nın izinde yürüdüler...
İşte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tann Kitabında bize önerilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yalnız Kutsal Ruh'un sağlayabildiği yaşam!

Sizi de izleyici olmaya çağırıyor. İsa'yı izlemeye. Zaten O'ndan başka daha kutsal[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı sevgisiyle dolu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] merhametli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fedakâr olan kim var ki onu izleyelim? Tanrı Söz'ünün derinliklerini aydınlığa kavuşturan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insanın durumuna gerçek ve kesin çareyi getiren[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tann'ya tam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eksiksiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kesintisiz bir bağlılık gösteren O'ndan başka Kimse yoktur!

Yolculuğun doğru rotası.. .O'na bağlanmazsak... ya bütün kötülüklerin kökü olan bencilliğimize tutsak olarak devam edeceğiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da Tanrı'yı bilmeyen boş bir dünyayı izlemeye mahkûm kalacağiz. Sonuçta ikisinin de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sundukları yaşam biçimi pek parlak değil.
Yoksa dinimiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mezehebimiz hangisi ise[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ona mı sığınacağız? Doğal olarak ve mantığımıza dayanarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tann'ya kavuşmak için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] günahlarımızdan arınmak için izlemek istediğimiz yol bir dinin şartlarını yerine getirmektir.

Tann ise günahın suçluluğundan bizi anndınr ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] isteğini yerine getirebilelim. Yani bu gerçeği bir cerrahın bıçağına benzetebiliriz. Bıçak kullanmadan önce mi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yoksa kullandıktan sonra mı yıkanır? Tann da önce günahın sorununu ortadan kaldırır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ondan sonra O'na hizmet etmemiz söz konusu olabilir.

Ruhsal alandaki bu gerçeğin farkını görmek zor gibi gelebilir. Ama farkı büyüktür.
Bu aynı yolda ilerleyen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ama birbirine zıt yönlerden giden iki kişiye benziyor. Ya da Beyazıt'tan Sultan Ahmet'e giderken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Topkapı'ya doğru yol alarak koskoca dünyayı dolaşmaya kalkışan koşucuya benzer. Ya da Ankara'ya gitmek için Mavi Tren'e binmek yerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] treni omuzlarına almaya çalışan bir adama benziyor.

Birisi uğraşlarıyla Tann'nın kutsallığına ulaşmanın ümit kinci çabasındadır. Öbürü günahların bağışlanmasıyla Kutsal Ruh bağı sayesinde Tann'ya kavuşmuş durumdadır. Ve yalnız bu yüzden Tann'nın kutsal isteğini uygulayacak güçtedir!

İşte İsa'ya inanmak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa'yı izlemek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tann'ya ve peygamberlere iman eden her kişinin gereğidir. Bununla birlikte de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tann'ya ve peygamberlere inanmayan her kişinin gereği yine İsa'dır. Seçeceği yolu da şöyle özetleyebiliriz:

1) İsa'nın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İncil'in yazılmasını emanet ettiği Elçilerin tanıklığını okuyup buna iman etmektir.

2) Yalnız İsa'nın kendisinin sağlayacak güçte olduğu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sunmakta bulunduğu tam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kesin ve sonsuz af için Tann'dan içtenlikle bu kurtuluşu dilemelidir.

3)
Gerisi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tann'yla gerçekleşen Kutsal Ruh bağı sayesinde adandıkca adanan bir yaşamdır. Öyle bir yaşam ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı'ya teşekkürü borç bilerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa'yı daha çok bilmeye yönelik büyük bir arzu duyar. İnanlı bu arzuyu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] benliğimize ölüp yalnız İsa'yı izlemek için yaşadığımızı simgeleyen vaftiz olmakla açığa vurur. ilk kardeşler hakkında '...kendilerini elçilerin öğretişine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beraberliğe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ekmek bölmeye ve duaya adadılar." diye okuduğumuz gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mesih inanlısı da diğer inanlılarla uygun bir yerde bir araya gelip yeni yaşamının besinini bulur. İşte bu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizin için Tanrı'nın planı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çizdiği rotadır. Ya siz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hangi yönü seçeceksiniz...?

YapraK 10 Mart 2009 19:25

Cevap: İsa Mesih İnanlılar Topluluğu
 
Tşkler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net