IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Protestan Kilise Dersleri (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/130678-protestan-kilise-dersleri.html)

Dilara 26 Ağustos 2008 20:15

Protestan Kilise Dersleri
 
''Zenginliğine güvenen tepetaklak gidecek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oysa doğrular dalındaki yaprak gibi gelişecek." ( Özd. 11:28 )

"Ne mutlu Rab'be güvenen insana[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güveni yalnız Rab olana ! Böylesi su kıyılarına dikilmiş ağaca benzer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] köklerini akarsulara salar. Sıcak gelince korkmaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprakları hep yeşildir. Kuraklık yılında kaygılanmaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] meyve vermekten geri durmaz. " ( Yeremya 17:7-8 )

"Nitekim yerde ve gökte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görünen ve görünmeyen her şey.....O'nda yaratıldı." ( Koloseliler 1:16 )


"Tanrı'nın var olduğunu varsaymazsak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaşamın amacının anlamı yoktur." ( Bertrand Russel[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ateist )
-Yaşamımın amacı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kişisel olarak doyum bulmam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] esenlik ve mutluluğumdan daha büyüktür.
-Neden bu gezegende olduğumu bilmek istiyorsam Tanrı'yla başlamam gerek.Ben O'nun amacıyla ve O'nun amacı için doğdum.

-Kendimize odaklanmak yaşamımızın amacını ortaya çıkarmayacaktır. Kutsal Kitap şöyle diyor: "Her yaratığın canı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bütün insanlığın soluğu O'nun elindedir." (Eyüp 12:10 )

-Kendimizi yaratmadığımızdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne amaçla yaratıldığımızı kendimize söyleyemeyiz.
-Yaşamımın amacını bulmak için kendime odaklanarak başlayamam. Tanrı'yla başlamam gerekir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]çünkü Tanrı varolmamı istediği için varım.
-Tanrı tarafından Tanrı için yaratıldım - bunu anlayana kadar yaşam anlamlı gelmeyecektir.

-Tanrı'nın kendi amaçları için beni kullanmasına izin vermem gerekir. " Benliğe dayanan düşünce ölüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ruh'a dayanan düşünceyse yaşam ve esenliktir." ( Rom. 8:6)

-Başarılı olmak ve yaşam amacımı gerçekleştirmek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aynı şey değildir ! Kişisel amaçlarıma ulaşabilirim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünyanın ölçülerine göre büyük bir başarı yakayabilirim; ama Tanrı'nın gerçekleştirmek için beni yarattığı amacı kaçırabilirim.

"Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canını benim uğruna yitiren ise onu kurtaracaktır." ( Matta 16:25 )

-Tanrı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sadece[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaşantımızın baçlangıç noktası değildir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aynı zamanda yaşamımızın kaynağıdır.
-Yaşamımızın amacını keşfetmek için dünyanın bilgeliğine değil; Tanrı'nın sözüne yönelmem gerekiyor.

"Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı'nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih'te seçildik." ( Efe. 1: 11 )

-Kimliğimi ve amacımı İsa ile ilişki aracılığıyla keşfederim.
-Tanrı hakkında düşünmeden önce Tanrı benim hakkımda düşünüyordu.
-Yaşamımın amacı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı'nın sonsuzluk için tasarladığı çok daha büyük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] evrensel amaca uymaktır.

YapraK 10 Mart 2009 19:26

Cevap: Protestan Kilise Dersleri
 
Tşkler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net