IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Kadın ve erkeklerin günahları da farklı (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/181561-kadin-ve-erkeklerin-gunahlari-da-farkli.html)

Süslü 20 Şubat 2009 14:24

Kadın ve erkeklerin günahları da farklı
 
Vatikan’a göre kadın erkekten daha gururlu, erkek ise şehvetli. Kadın ile erkeğin işledikleri günahlar da farklı.

Erkeğin ölümcül yedi günahı şöyle sıralanıyor: Şehvet, pisboğazlık, tembellik, öfke, gurur, kıskançlık, açgözlülük. Kadınlarınki ise şöyle: Gurur, kıskançlık, öfke, şehvet, pisboğazlık, tamahkarlık, tembellik.

Vatikan’ın bu sıralamaları 95 yaşındaki Başrahip Roberto Busa’ya yapılan günah çıkarmalar esas alınarak hazırlandı. Vatikan’ın gazetesi L’Osservatore Romano’da yayınlanan raporla ilgili yorum yapan teolog Wojciech Giertych, "Kadınlar ve erkeklerin günah işleme tarzları bile farklı. Bu günahlara oluşturdukları zorluklar açısından bakacak olursak, erkeklerin deneyimleri kadınlarınkinden farklı görünüyor" diye yazdı.

Ölümcül günah

Normalde ise İncil yedi ölümcül günahı şöyle sıralıyor: Gurur, kıskançlık, pisboğazlık, şehvet, öfke, açgözlülük ve tembellik. Geçen yıl Vatikan’ın en gizli kurumlarından biri olan ceza heyeti, ölümcül günahları günümüz koşullarına göre yenileyerek sayılarını artırmıştı. Heyet, "durdurulamaz küreselleşme gereği kaçınılmaz" olan bu yeni günahları şöyle sıralamıştı: genetik modifikasyon, insanlar üzerinde deneyler, yasa dışı uyuşturucu kullanımı ve satışı, sosyal adaletsizlik, yoksulluğa neden olmak ve paraya gözü doymazlık.

Son araştırmalar Katoliklerin yılda en az bir kez zorunlu olan günah çıkarmaya ilgilerinin azaldığını gösteriyor. Üçte biri günah çıkarmayı tamamen gereksiz görürken, onda biri ise bu uygulamayı Tanrı ile arasında bir engel olarak görüyor.


Kaynak : Hürriyet

YapraK 10 Mart 2009 20:27

Cevap: Kadın ve erkeklerin günahları da farklı
 
Tşkler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net