IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Hristiyanlar Cennete Girecekmi (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/314391-hristiyanlar-cennete-girecekmi.html)

MaviShh 31 Ocak 2010 19:58

Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
Günümüz Yahudi ve Hıristiyanları içinde Hz. Muhammed (s.a.v.)'in peygamberliğine iman eden ve Kur'an'ın doğruluğuna inananlar var mıdır? Böyle birileri varsa bunlar nerede yaşamaktadır? Yahûdi veya Hıristiyan olup da Yahûdîlik veya Hıristiyanlık dinine bağlı kalan, Allah'ın cennete girmenin şartı olarak belirlediği bütün kitaplara ve peygamberlere îmân eden bir kişiyi bize gösterebilir misiniz ki onun ehl-i îmândan olduğunu kabul edelim? Eğer böyle biri yok-sa bu meyanda söylenilen bütün sözler birtakım hayal ve rüyalar olmaktan öte bir anlam ifade etmeyecektir.
Cennete girmek için Hz. Muhammed (s.a.v.)'e iman etmek ve ona tâbi olmak şarttır. Cennete girmenin olmazsa olmaz şartı, Hz. Muhammed (s.a.v.)'e iman etmek ve Allah'tan getirdiği her şeye tâbi olmaktır. Daha önce de belirttiğimiz üzere ne Hıristiyanlık inancının lideri Vatikan'daki büyük Papa, ne de en alt seviyedeki bir papaz ya da haham, yani Yahûdi ve Hıristiyanlardan hiç kimse peygamberimizin ve Kur'ân-ı Kerim'in hak olduğuna inanmamaktadır. Bü-tün Yahûdi ve Hıristiyanlar Hz. Muhammed'in peygamberliğini yalanlamaktadır. Farz-ı muhal kabilinden bir an için onların Hz. Muhammed (s.a.v.)'in peygamberliğine inandıklarını, Mesih'in ilahlığını, rablığını ve Allah'ın oğlu olması şeklindeki inançlarını tashih ettiklerini düşünsek bile bu yeterli değildir. Mutlaka, Hâtem ul-Enbiyâi ve'l-Murselîn olan Hz. Muhammed (s.a.v.)'e tâbi olmaları ve onun getirdiği dine ters düşen dinî terk etmeleri gerekir ki bu Allah Teâlâ'nın yüce kitabında zo-runlu kıldığı bir şarttır. Şurası kesin bir vakıadır ki, Hz. Peygamber Yahûdi ve Hıristiyanların öne sürdüğü gibi sadece Araplara değil, bütün beşeriyete gönderilmiştir. Yahudi ve Hıristiyanlarla Hz. Peygamber'in risâletiyle ilgili tartışmalarımızda kendilerine apaçık deliller getir-diğimizde, “O Arapların peygamberidir, dolayısıyla ona tâbi olmak bize vacip değildir." derler. “Ey Rasû-lüm! Biz seni bütün insanlığa rahmetimizin müjdecisi, azabımızın uyarıcısı olarak gönder-dik.” (12)“Ey insanlar! Ben sizin hepinize Allah tarafından gönderilen Peygamberim.”(13) âyet-leri sebebiyle Hz. Muhammed (s.a.v.)'in peygamberli-ğinin umûmî olduğunu hiç kimse inkâr edemez. O hal-de Hz. Peygamber bütün insanlığa gönderilmişse ona tâbi olmanın vacip olmadığı nasıl söylenebilir?
İşte durum gösteriyor ki günümüzdeki Yahudi ve Hırıstiyanların cennete giremeyeceğine yüzlerce Kur'an'da deliller vardır. Bu konuda iyi niyet beslemek Allah'ın iradesine karşı gelmektir. Allah'ın iradesine karşı geleni Rabbimizin cennetine koymayacağı açıktır. Allah safdillik edenlere basiret ve firaset versin.

Süslü 01 Şubat 2010 18:46

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
"Ne kadar iyi olursa olsunlar,onlar bizlerden degildir.
Kuran'i Kerim'in son kitap , Hz.Muhammed'in son peygamber oldugunu bile bile Incil'in ve Hz.Isa'nin yolunda yürümekteler."

Freedom 01 Şubat 2010 23:50

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
Alıntı:

Cennete girmek için Hz. Muhammed (s.a.v.)'e iman etmek ve ona tâbi olmak şarttır.
ilmi olan insan bilir zaten. Onlar ki Kuran-i kerimin yaklaşik 3'te ikilik kismi ayet'lerinde lalet'leniyorlar.

yatip kalkip şükretmek gerekiyor Yaradanimiza ki böyle bir din'le bizi böyle bir alem'de sinav ediyor.

Feronia 02 Şubat 2010 14:44

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
N.Hoca bu konuda konusmustu.. yanlisim yoksa..

Insanlar Islamdan haberi yoksa.. hayatlarinda yaptiklari ameller ile cennete girme sansi var.. fakat Islamdan haberi varsa.. mesela gunumuzde herkez Islami bir sekilde biliyor.. biliyor duyuyor.. ve hala, bildiginden sasmiyor Islama yonelmiyorsa.. ozaman amelleri kabul olmuyor...

Tabi Allah bilir kim cennete girecek kim girmicek..

Axim 02 Şubat 2010 15:43

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
Bü-tün Yahûdi ve Hıristiyanlar Hz. Muhammed'in peygamberliğini yalanlamaktadır.

Merak ettiğinizi fark ettim herkes bir değildir.Bende bir hristiyan olarak Hz.Muhammed'in (s.a.v.) peygamberliğine ve Kuran-i Kerim'e inanmaktayım.

Feronia gibi düşünüyorum Tabi Allah bilir kim cennete girecek kim girmicek..


MaviShh 02 Şubat 2010 17:36

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
haklı olabilirsiniz bilerek inanmayanlar için ayetlerde açıklanmış büyük günahtır.Hıristiyanlar inanmyor siz inanabilirsiniz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu site onlara ait
Alıntı:

Tanrı olarak kast ettiğimiz şey, Sadece ve Yalnızca Tevrat, Zebur ve İncil'de ismini açıklayan Yahve (YHVH)'dir, "Allah (c.c.)" DEĞİLDİR.


bu site türkiyede bulunan müslümanlar için hristiyan olmaları yönünde çalışma yapıyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Axim 02 Şubat 2010 18:24

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
Şöyle düşünmeliyiz bence affınıza sığınarak yazıyorum bunu
Tüm farklı dinlerdeki insanlar ya da din adamları herkesi kendi dinine yöneltiyor.(Ya da yöneltmeye çalışıyor.) Yani genellememek gerekir diye düşünüyorum.
Açıklama için ayrıca teşekkür ederim

Supervisor 02 Şubat 2010 20:26

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
Hristiyanlar içerisinde gerçekten iman etmiş kişiler vardır diye düşünüyorum, yani Allah'a ve peygamberlerine gerçek anlamda inanan kişiler. Onlar cennet ehli olabilir.

Siyah1 02 Şubat 2010 21:36

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
Alıntı:

The Supervisor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1040313308)
Hristiyanlar içerisinde gerçekten iman etmiş kişiler vardır diye düşünüyorum, yani Allah'a ve peygamberlerine gerçek anlamda inanan kişiler. Onlar cennet ehli olabilir.

Hazreti Muhammed'in zuhur edeceği;İncil'de ve Tevrat'ta bildirildiği gibi,diğer peygamberlerde tarafından kavimlerine tebliğ edilmiş ve asıldan asıla aktarılmıştır.İslam'ın zuhur bulmasıyla tüm dinlerin niteliği ortadan kalkmıştır.
Onun için söylediğin imkansız gibi bir şey.


NİSA : 171 - Ey kitab ehli! Dininizde taşkınlık etmeyin ve Allah hakkında ancak doğru olanı söyleyin! Meryem oğlu İsa Mesih, sadece Allah'ın elçisi, Meryem'e atmış olduğu kelimesi ve O'ndan bir ruhtur. Allah'a ve peygamberlerine inanın (Allah) üçtür demeyin. Kendi yararınız için buna son verin. Muhakkak ki Allah tek bir ilâhtır. O, çocuk sahibi olmaktan yüce (münezzeh)dir. Göklerdeki ve yerdekilerin hepsi O'nundur. Vekil olarak Allah yeter.

MAİDE 51 - Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.

HAC : 17 - Şüphesiz o iman edenler, yahudi olanlar, sabiîler (yıldıza tapanlar), hıristiyanlar, ateşe tapanlar ve (Allah'a) eş koşanlar (yok mu?) Allah, kıyamet günü bunların arasını şüphesiz ayıracaktır. Çünkü Allah her şeyi hakkıyla görüp bilendir.

Hayat 02 Şubat 2010 21:39

Cevap: Hristiyanlar Cennete Girecekmi
 
ve İsa dedi ki; başlangıcı bilmeden sonunu mu arıyorsunuz ? :)

Herkesi Tanrı gönderdi ve peygamberleride Tanrı seçti tek bir gerçek var kalbine bakıp iyi olduğuna emin olan insanın yeri cennettir. Zaten böyle bir insan fani hayatta da alnı açık ve onurludur, çünkü bilir kimseye bir kötülüğü dokunmadı hep iyi insandı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net