IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Yağ ile kutsama geleneği (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/394474-yag-ile-kutsama-gelenegi.html)

Sır 23 Mayıs 2011 11:03

Yağ ile kutsama geleneği
 
İsa (d. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - ö. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]), Hıristiyanlıktaki temel figürdür. Doğum ve ölüm tarihleri ile ilgili olarak kimi tarihçiler ve araştırmacılar farklı görüşler belirtirler. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nde İsa'nın kimliğini inceleyen dal [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak bilinir. Tanrı olarak adlandırır. Hıristiyanlıkta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak da bilinir. Hıristiyan kaynaklarında ve yer yer [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da İsa Mesih olarak anılır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hayatı ile ilgili başlıca kaynaklar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
İsa, Roma İmparatorluğu'nun Yahudiye eyaletinde, kendisi de bir Yahudi olan Meryem'den dünyaya gelmiştir. Hıristiyanlık'ta ve İslam'da, mucizevi bir şekilde babasız dünyaya geldiği kabul edilir. Marangoz, öğretmen ve şifa dağıtıcıdır. Hıristiyanlıkta, "Halkı isyana teşvik etmek" suçlamasıyla Yahudi din adamlarının baskısı ve Roma İmparatorluğu'nun Yahudiye valisi Pontius Pilatus'un emriyle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerildiği kabul edilir.
Hıristiyanlar için İsa, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'tir, tanrının oğlu ve bizzat kendisidir. Baba (Tanrı) ile insanlar arasında aracı, Beklenen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kurtarıcı, rab, tanrı ile aynı "öz" den olan, güçlü tanrı, tek insan, dünyanın tek kralı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'teki kişilerden "oğul"dur. Hıristiyan kaynakları onu "İsa Mesih" olarak anarlar.
İsa'nın tanrısal ve insani özellikleri farklı mezheplerce farklı yorumlanır. Hıristiyanlığın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görüşüne göre insani tabiatı ile tanrısal tabiatı, Tanrısal özü altında erimiş ve ayrılmaz bölünmez tek bir tabiat meydana gelmiştir. Çarmıhta, İsa'nın insani tabiatı gibi ilahi tabiatı da acı çekmiştir. Meryem [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yani Tanrı anasıdır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görüşe göre ise insani ve tanrısal olmak üzere birbirinden bağımsız iki tabiatı vardır. Çarmıha gerildiğinde ilahi tabiatı bedeninden ayrılmış, sadece insani tabiat acı çekmiştir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], insan olan İsa'nın annesidir dolayısıyla da ona [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yani Tanrı anası denemez.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göre İnsani ve Tanrısal iki tabiatı olup bunlar asla birleşmezler, karışmazlar ve ayrılmazlar.
İsa ismi köken olarak Arapça'dan gelmektedir. Ancak İsa'nın orijinal ismi Yeşua(Yahşuah) olarak geçer. Orijinal ismin anlamı İbranice dilinde "YHVH Kurtarır" anlamına gelir.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net