IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   İsa Mesih Tanrı'nın Özelliklerine Sahiptir (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404617-isa-mesih-tanrinin-ozelliklerine-sahiptir.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 16:41

İsa Mesih Tanrı'nın Özelliklerine Sahiptir
 
(Josh Mc Dowell -Bart Larson)

Tanrı eşsizdir. Sadece Tanrı yaratılıştan değildir. O[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüm evrenin yaratıcısıdır. O yaratılışın bir parçası değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaynağıdır. Tüm yaradılışta Tanrı'nın el işini veya bir işaretini görebiliriz. Fakat O'nun el işi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı'ya eş değer veya Tanrı'nın Kendisi olamaz. Örneğin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insanlar kişiseldir... Bizler düşünebilir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karar verebilir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayal kurabilir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sevebiliriz. Kişisel olan Tanrı'nın benzeyişindeyiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fakat Tanrı değiliz.

Eğer İsa Mesih gerçekten de Tanrı'ysa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o zaman Tanrı'nın özelliklerine tamamen sahip olmalıdır. Bu bölümde Tanrı'nın en ayırdedici beş özelliğini inceleyeceğiz ve İsa Mesih'in bu özelliklere sahip olduğunu göreceğiz.

Tanrı Her Yerdedir


Tanrı her şeydedir...Tanrı evrenin her noktasındadır. Tanrı'nın aynı anda her yerde olduğunu söylemekle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hindu inancının belirttiği gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüm yaratılışın Tanrı'yı oluşturduğunu söylemiyoruz. Örneğin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı ağaçları yarattığı halde ağaçlar Tanrı'nın bir parçası değildir. 1

Tanrı'nın kişisel olarak her yerde bulunması durumuyla (Mezmur 139:7; Süleyman’ın Meselleri 15:3) Tanrı halkına yardım edebilir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onları koruyabilir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sevebilir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] savunabilir ve isteklerini ve gereksenimlerini karşılayabilir. Aynı şekilde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeni Antlaşma'da bu özellikler Mesih için de geçerlidir. Pavlus şöyle der: 'İnmiş olan ve her şeyi doldurmak üzere tüm göklerden çok yukarı çıkmış olan Kişi aynıdır' (Efesliler 4:10).

Mesih öğrencilerine şöyle söyler: 'Nerede iki ya da üç kişi benim adımla toplanırsa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben de orada onların arasındayım' (Matta 18:20).

Onlara 'İşte ben[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünyanın sonunda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dek her an sizinle birlikteyim' (Matta 28:20) vaadinde bulunur. Mesih'e iman edenlerin hepsinin içinde İsa'nın yaşayacağı yazılmıştır.

(Romalılar 8:9; Galatyalılar 2:20; Efesliler 3:17[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Koloseliler 1:27; Esinleme 3:20). '...İsa Mesih'in içinizde olduğunu bilmiyor musunuz? Aksi halde sınavdan başarısız çıkardınız'(2. Korintliler 13:5). Ölümlü bir kişi nasıl olur da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüm yeryüzündeki inanlıların yüreklerinde yaşadığını iddia edebilir?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net