IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Ruhsal Varlıklar (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404619-ruhsal-varliklar.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 16:45

Ruhsal Varlıklar
 
'' Gizlilik Tanrımız RAB'be özgüdür. '' ( Yasa'nın Tekrarı 29:29 )

- En azından şunu biliyoruz: İblisin bir başlangıç noktası vardır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yani yaratıldı. Tanrı'ya karşı isyan etti. Tanrı'nın yarattıklarının iyi olduğunu gördükten sonra (Yar.1:31) Tanrı'nın işlerini bozmaya giriştiğini okuyabiliriz. İblis yılan kılığında Havva'yı ayartmadan önce (Yar.3:1) Tanrı'ya karşı isyan etmişti.

- Tanrı ruhsal varlıkları yarattı.
- Kutsal Kitap onları şöyle adlandırıyor: Ruhlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Melekler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Keruv (Yar.3:24; M.Çıkış 25:18)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Seraflar (Yaşaya 6:2)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Göksel Ordular[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ruhsal Ordular[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yönetimler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Egemenlikler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Karanlık dünyanın) Güçler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hükümranlıklar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sabah yıldızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlahi varlıklar.

'' Halk şöyle dua etti: '' Tek RAB sensin. Gökleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göklerin göklerini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bütün gök cisimlerini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeryüzünü ve içindeki her şeyi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] denizleri ve içlerindeki her şeyi sen yarattın. Hepsine sen can verdin. Bütün gök cisimleri sana tapınır. ''(Nehemya 9:6)


" Ben dünyanın temelini atarken sen neredeydin? Anlıyorsan söyle. Kim saptadı onun ölçülerini? Kuşkusuz biliyorsun! Kim çekti ipi üzerine? Neyin üstüne yapıldı temelleri? Kim koydu köşe taşını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sabah yıldızları birlikte şarkı söylerken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlahi varlıklar sevinçle çığrışırken? ''(Eyüp 38:4-7)


- Başlangıçtan önce ruhsal varlıklardan bir tanesi bile yoktu. Tanrı onlara yaşam verdi.


'' Her şey O'nun aracılığıyla var oldu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı. ''(Yuhanna 1:3)


- Tanrı bütün ruhsal varlıklardan daha büyüktür.

- Ruhsal varlıklar Tanrı gibi değiller. Aynı anda her yerde olamazlar. (Luka 1:26; Dan.10:12-14)
- Ruhsal varlıklar çok zeki ve güçlü olarak yaratıldı.

'' RAB'be övgüler sunun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ey sizler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Onun melekleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Onun sözünü dinleyen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Söylediklerini yerine getiren güç sahipleri! RAB'be övgüler sunun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ey sizler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Onun bütün göksel orduları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsteğini yerine getiren kulları! ''(Mezmurlar 103:20-21)


- Melekler çok akıllı ve güçlüdürler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ama Tanrı gibi her şeyi bilemiyorlar ve güçleri sınırlıdır. (2.Pet.2:11)

- Tanrı bütün ruhsal varlıklardan daha akıllı ve çok daha güçlüdür. Bunu unutmamalıyız.
- Ruhsal Varlıkların sayısını saptamak imkansızdır
- Tanrı o kadar çok ruhsal varlık yarattı ki onları saymamız mümkün değildir. (İbaniler.12:22)

'' Sonra tahtın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaratıkların ve ihtiyarların çevresinde çok sayıda melek gördüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seslerini işittim. Sayıları binlerce binler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onbinlerce onbinlerdi. ''(Vahiy 5:11)


- Tanrı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ruhsal varlıkları güzel[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hatasız ve mükemmel yarattı.

- Çünkü Tanrı kötü bir şey yaratmaz ve O'nun karakterine aykırı bir şey yapmaz.
- Bütün ruhsal varlıklar Tanrı'nın melekleriydiler ve O'na hizmet etmek için yaratıldılar.
- Melek kelimesi hizmetçi ya da haberci anlamına geliyor.
- Tanrı'nın emirlerini yerine getirmek için yaratıldılar.
- Bütün ruhsal varlıklar başlangıçta Tanrı'yla birlikte gökte yaşadılar.
- Gökler Tanrı'nın mekanıdır. Tanrı her anda her yerde olmasına rağmen gökler O'nun mekanıdır.

'' RAB kutsal tapınağındadır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] O'nun tahtı göklerdedir. ''(Mezmurlar 11:4)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net